Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
Hurtig udskiftning, mens den stadig er monteret på skinnen: Udskiftning af glidefolie med igus exchange-leje06-03-2019

Udvidede størrelser af de nye smørefri exchange-lejer sikrer en længere driftslevetid for drylin W-linearsystemer

motion plastics-specialisten igus anvender smørefri glidefolier fremstillet af højtydende polymerer for at sikre lydløs og nøjagtig bevægelse af lineære føringer. I starten af året udviklede igus et exchange-leje til det lineære drylin W-modulkit med særligt henblik på hurtig udskiftning af glidefolier i højfrekvente anvendelser. Princippet bag er enkelt: Lås lejet op, skub glidefolien ud, skift den ud, og så er den klar. Exchange-lejet, der sparer tid og penge, fås nu også i størrelse 16 og 20 til lineære føringer fra drylin W-serien – udover standard installationsstørrelse 10.

Hård kørsel på racerbanen: slidbestandige iglidur-tandhjul i gearkassen27-02-2019

iglidur I6-tandhjulene fra 3D-printeren til bilvæddeløbsdysten "Unge opdager teknologi" (Jugend entdeckt Technik – JET) Elektromobilitet er et yderst vigtigt emne i fremtiden. For at Tyskland kan være i førersædet er det vigtigt at inspirere unge hjerner til at arbejde professionelt med videnskab og teknik. Med henblik på dette formål finder den årlige JET-dyst sted på IdeenExpo i Hannover. Studerende får til opgave at bygge en hurtig, solid og energieffektiv racerbil af en fjernstyret standardbil med et begrænset budget. Slidbestandige 3D-printede tandhjul fra igus, som er fremstillet af det højtydende plast, iglidur I6, hjalp til med denne bedrift.

Automaterisering, der er let at styre, med nye dryve-motorstyringssystemer til igus-linearakser20-02-2019

igus-motorstyringssystemer D3- og D1 dryve til enkel eller kompleks styring af lineære systemer

Som supplement til sine drylin E-linearakser med DC-motorer har igus nu udviklet et omkostningseffektivt og brugervenligt styringssystem. D3 dryve styrer lineære systemer fuldstændigt uden software eller PC. Derudover har igus også forbedret sit D1 dryve-styringssystem til stepmotorer, DC- og EC/BLDC-motorer. Motorstyringssystemet til mere komplekse vandringer kan betjenes intuitivt via en browser og modificeres live.

Drevkabel leveres hurtigt efter nem onlinesøgning og -bestilling13-02-2019

Readycable-produktfinderen fra igus med sin nyintegrerede driftslevetidsberegner sikrer hurtig levering efter 24 timer Ved hjælp af onlineværktøjet "readycable-produktfinderen" fra igus vælger og bestiller du let konfektionerede drevkabler til brug i energikæden fra igus. Den nyintegrerede driftslevetidsberegner udvider nu sin service og forudser kablets levetid. På den måde kan brugeren vælge sit specialdesign til energikæder i den påkrævede længde mellem mere end 4.200 tilslutningsklar drevkabler.

Et top aktuelt emne: Virksomheden igus gør fremskridt med udviklingen af HT-filamenter med selvbygget HT-printer05-02-2019

"Et godt eksempel på vores prisbillige automatiseringskoncept," siger Tom Krause, igus GmbH, om sit teams nyligt designede og opbyggede HT-3D-printer

Prisbillig automatisering i vores fabrik: Som et resultat af denne idé har igus bygget en HT-3D-printer til udviklingen af nye HT-filamenter ved hjælp af interne mekaniske komponenter. Således blev komplette lineære systemer bestående af drylin W-lineærføringer, dryspin-gevindskruer fremstillet af rustfri stål og igus standard step-motorer brugt. Takket være den nye 3D-printer kan brugere nu bruge et smøre- og vedligeholdelsesfrit filament til produktionen af varmeresistente specialdele med den højtydende iglidur J350-plast.

3D Ethernet-kabel fra igus muliggør hurtig robotkommunikation30-01-2019

Testet chainflex-kabel til vridningsvinkler på op til 360 grader overfører sikkert data til 6-aksede robotter

I store produktionsvirksomheder findes der industrirobotter overalt. De sørger for hurtig automatisering af processer og sikrer derved virksomhedernes omkostningseffektivitet. igus har nu udviklet et langtidsholdbart Ethernet-kabel, CFROBOT8.PLUS, for at sikre, at robotkommunikation mellem akserne, styringssystemet og overordnede systemer fungerer problemfrit, selv under ekstrem belastning. Den nye kabelfamilie er blevet testet under vridningsbelastning i adskillige år i igus' eget laboratorium, og den kører fuldstændig fejlfrit i mere end 15 millioner cyklusser.

På udkig efter spektakulære løsninger i anvendelser med plastglidelejer24-01-2019

manus-prisen har ni-års jubilæum – søg nu!

Hvad har et exoskelet, en elektrisk håndteringsarm og et forskningsprojekt om rumaffald tilfælles? Der bliver brugt plastglidelejer i alle tre anvendelser, og de blev alle valgt som vindere i den seneste manus-prisuddeling, som motions plastics-specialisten igus afholder hvert andet år. Ansøgningsfasen til næste uddeling er nu skudt igang. Vinderne vil modtage priser på op til 5.000 euro.

Hurtigt drev til lav pris: Nyt igus-kabel til SEW- og Siemens-motorer16-01-2019

Nyt tilslutningsklart yderst fleksibelt chainflix hydbrid-kabel til e-kæder fås nu med 36-måneders garanti Hvis brugeren er på udkig efter et fleksibelt drevkabel, tilbyder igus den mest omkostningseffektive tekniske løsning. Til motorerne fra SEW og Siemens har motion plastics-specialisten nu udviklet CF280.UL.H – et nyt hybridkabel særligt til brug i energikæden. Brugere af intralogistik, værktøjsmaskinekonstruktion eller fra bilindustrien kan nu sætte sin lid til en løsning med 36-måneders garanti, som købes i enten metermål eller som et tilslutningsklart readycable.

Anvendelse slår alle rekorder med 10-års drift og 100 % driftssikkerhed09-01-2019

Stadig en verdensrekord: Verdens længste plastenergikæde med en vandring på 615 m kommer fra igus

Kører 24 timer i døgnet eller er ude af drift i månedsvis – det er de ekstreme betingelser, som verdens længste energikæde skal kunne klare på det brunkulfyrede kraftværk i Tušimice, Tjekkiet. Rulleenergikædesystemet fra igus har præsteret dette i 10 år nu uden nedbrud på den rekordlange vandrelængde på 615 meter.

Før hydrauliske kabler sikkert gennem de mindste steder med igus' hydrauliske E2-kæde28-11-2018

Ny energikæde reducerer vedligeholdelsesintervaller i tungt maskineri og mobilkraner Med den nye hydrauliske E2-kæde har vi nu en energi- og medieføring til selv de mindste installationssteder på støtteben. Stærke, pladsbesparende egenskaber og nemme at installere – e-kæden fra igus fører to hydrauliske ledninger udover strøm- og styrekabler. Den hydrauliske E2-kæde er en ideel løsning til specielle mekaniske anvendelser, og brugen af den reducerer vedligeholdelses- og nedetidsomkostningerne betydeligt.

Specialdele til kunder fremstilles endnu hurtigere: igus tredobler sin 3D printservice21-11-2018

Nye laserintringsprintere øger 3D printkapaciteten til produktionen af holdbare slidbestandige dele

Efterspørgslen på skræddersyede specialløsninger øges støt, særligt hos motion plastics-specialisten igus. Stadig flere kunder benytter sig af den hurtige 3D printservice til langtidsholdbare slidbestandige dele fremstillet af højtydende plast. Uanset om det er til anskaffelse af reservedele til kortvarig brug, fremstilling af prototyper eller produktionen af smørefri små partier. For at imødekomme efterspørgslen har plastspecialisten i Köln nu tredoblet sin 3D laserintringsprinterkapacitet.

Sikker forsegling: iglidur-forseglingskoncept til længere driftslevetid19-11-2018

Nye forseglinger til vedligeholdelsesfri glidelejer fra igus giver ekstra hygiejne og beskyttelse mod ekstrem ophobning af snavs.

Kraftig tilsmudsning, slibende støv og aggressive medier kan under ekstreme omstændigheder belaste glidelejer og akslen. For at optimere maskin- og anlægssikkerheden i disse tilfælde har igus nu udviklet forseglingsringe til deres smørefri flangede polymerlejer. Ved at blive monteret på flangen beskytter den glidelejet og komponenterne bag det. På den måde kan man undgå nedetid på maskiner og opnå en øget driftslevetid.

Det er en kold tid for vedligeholdelsesomkostninger: iskæde forhindrer driftstop ved lave temperaturer14-11-2018

Særligt design gør igus e-kæder og chainflex-kabler til den ideelle løsning i frost og sne

For at forhindre frost i energiforsyningen på eksempelvis skråelevatorer har motion plastics-specialisten udviklet den nye e-kæde ved navn "iskæde". Med hævede sprøjtestøbte kontaktpunkter reduceres risikoen for frost markant sammen med omkostningerne i forbindelse med nedetid og vedligeholdelse.

Robotteknologisk løsning til hurtig prototypefremstilling vinder konkurrence for innovativ, omkostningseffektiv robotteknologi12-11-2018

Juryen præmierer Robert Hofmann GmbH for tidsbesparende automatiseringskoncept inden for 3D-print med robotteknologisk robolink D-robotarm

Omkostningseffektiv automatisering af enkle opgaver er målet for økonomisk robotteknologi. Igen i år ledte konkurrencen for innovativ, omkostningseffektiv robotteknologi efter spændende ideer og koncepter, der demonstrerer potentialet ved omkostningseffektive robotteknologiske løsninger. Vinderen modtager prisen på Motek: Virksomheden Robert Hofmann GmbH overbeviste juryen med deres idé om en app-aktiveret plukkeanvendelse inden for 3D-print.