Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
168 motion plastics nyheder fra hjemmekontoret17-06-2021

Fra ikke optimale omgivelser, flere nyheder end sidste år - fra det integrerede robotdrev op til kuglelejet med 21 gange længere levetid igus øger rytmen for nyheder på trods af pandemien: store investeringer i digitalisering, logistik og fjernkonsultation øgede online salget med 30 procent i 2020 og afværgede nedgang i salget med 4,8 procent. motion plastics specialisten baner også nye veje for bæredygtighed og produktudvikling, og vil præsentere flere nyheder end nogen sinde før med 168 tribo polymer produkter i foråret 2021.

4K for 3D: igus tilbyder multi-materiale print for multifunktionelle komponenter10-06-2021

motion plastics specialisten fortsætter udvidelsen af 3D printkapaciteten for holdbare, slidstærke og komplekse komponenter Hvis en komponent skal have flere egenskaber, skal den normalt produceres i flere trin. Men den produktion kan blive kostbar ved små mængder. Det er netop derfor igus nu tilbyder multi-materiale print med op til fire materialer. Det muliggør multifunktionelle og slidstærke specialdele som produceres hurtigt og økonomisk i et enkelt trin. Hertil har igus udvidet sine 3D print kapaciteter, og udvalget af materialer til FDM processen, yderligere.

Printede, bearbejdede og nu også sprøjtestøbte: slidstærke polymere tandhjul fra igus03-06-2021

igus tilbyder økonomisk produktion af smørefri tandhjul med intern sprøjtestøbning Tandhjul fremstillet af polymerer sikrer kraftoverførsel i utallige applikationer - fra fuldautomatiske kaffemaskiner til aktuatorer. Specifikt for produktionen af slidstærke tandhjul med lang levetid i høje styktal, tilbyder igus nu produktion ved sprøjtestøbning udover den mekaniske bearbejdning fra stangmateriale og den additive produktion. Brugeren har mulighed for at benytte et stort udvalg af smørefri iglidur materialer fra igus.

Letvægts- og smørefri iglidur glidelejer får katamaraner til at flyve20-05-2021

iFLY15 sports sejlbåden vandt sølv manus prisen i 2019 – 582 bidrag til prisen for polymere glidelejer 2021 Sejlbåde der løfter sig helt fri af vandet som var det magi. Lyder som en drøm, men er en realitet. iFLY15 sports katamaran fra CEC Catamarans GmbH får sejleren til at flyve over vandet. For det automatiske flyvestyresystem benyttede udviklerne den smørefri, letvægts og korrosionsfri igus glidelejeteknologi. Et innovativt projekt der vandt sølv manus prisen i 2019. Vinderne af dette års pris for bedste anvendelse af glidelejeteknologi blev valgt af en jury blandt mere end 580 bidrag den 9. marts 2021.

Vedligeholdelsesfri knivsægruller udvider igus online sortiment11-05-2021

iglidur ruller med forudsigelig levetid sikrer produkttransport i fødevareteknologi For at brugerne kan modtage deres slidstærke knivsægruller endnu hurtigere, har igus udvidet sin online shop til også at inkludere sortimentet af iglidur ruller fremstillet af højtydende polymerer. Det nye sortiment inkluderer knivsægruller fremstillet af blåt iglidur A250 materiale. Den nye tribo polymer er specielt kendetegnet ved sin slidstyrke ved høje remhastigheder og opfylder samtidig kravene fra FDA og EU overensstemmelse.

igus investering baner vejen for innovativ genbrugsteknologi for plast29-04-2021

HydroPRS pionerer Mura Technology starter opførelsen af verdens første kommercielt drevne anlæg for plastgenbrug ved hydrothermal opgradering i Storbritannien Anvendelse i stedet for affald: Hydrothermal plastgenindvinding (HydroPRS), plastaffald der ellers ville forurene miljøet, kan genanvendes som værdifuldt råmateriale gennem kemisk genindvinding på 25 minutter. For at fremme denne teknologi globalt, øger motion plastics specialisten igus nu sin investering i Mura Technology til ca. 5 mio euro. En anden vigtig branchepartner, KBR, indgik i et partnerskab med Mura i januar.

3D print i det ydre rum: igus lineære akser producerer reservedele i vægtløs tilstand22-04-2021

Studenter benytter drylin lineære enheder til udvikling af en 3D printer for økonomisk produktion af strukturelle elementer i det ydre rum Når bomme for solarpaneler eller satellitantenner transporteres til rummet på transportfartøjer, er de udsat for store belastninger. For at forenkle den komplekse transport og øge produktionshastigheden for elementerne, arbejder AIMIS-FYT teamet af studerende på en 3D printproces. I fremtiden skal det være muligt at producere strukturelle dele i det ydre rum. For gennemførelse af eksperimenter i vægtløs tilstand har de studerende bygget en 3D printer. For drevteknologien der er understøttet af igus, benytter de vedligeholdelsesfri og lette drylin SAW lineære akser.

Hannover messen 2021: Nyt modulopbygget gearkassesæt fra igus for innovative cobot ideer15-04-2021

Økonomisk, let plug and play kombination bestående af gearkasse, enkoder, controller, kraftstyringssystem og motor for servicerobotik Potentialet for servicerobotik er enormt: i køkkener og barer, i pleje, eller i landbrug og logistik, forenkler lette robotter automatiseringen af monotone eller uergonomiske opgaver. For nem, og ikke mindst økonomisk implementering af disse nye koncepter, præsenterer igus et nyt modulopbygget gearkassesæt for cobots på Hannover messen. Det fuldt integrerede tribo spændingsbølgegearkasser med motor, absolut værdi encoder, kraftstyringssystem og controller er hovedkomponenterne i dette sæt.

For en glat glidende pose: nyt igus coatingpulver for fødevareteknologi08-04-2021

FDA-konformt polymerpulver IC-05 med fire gange længere levetid end IC-01 sikrer slidstærk metalplade Uanset om i doseringssystemer, på transportører i fyldesystemer eller i mærkningsteknologi: finder du metalplader og komponenter der er udsat for friktion i alle disse anvendelser. For at øge levetiden for metalkomponenter, har igus nu udviklet et nyt coatingmateriale. Den sprøjtbare IC-05 tribopolymer beskytter følsomme og små lejepunkter samt glideflader. Den er optisk erkendelig ved sin blå farve og er godkendt for brug i fødevareteknologi. I testen var materialet i stand til at overbevise med fire gange længere levetid end coatingpulveret IC-01.

e-spool flex til kontinuerlig panelfødning i industrielle robotter31-03-2021

ARAGON Industrieelektronik GmbH, en robotics serviceudbyder, benytter ny slæberingsfri igus kabelafspoler Et styrepanel udgør robottens styrecenter. Det skal benyttes fleksibelt, dets kabel skal ikke bare være flere meter langt, men også bevægeligt og sikkert opbevaret. Hertil har igus udviklet e-spool flex. Den nye igus kabelspole har ingen slæbering, så den kan endda forsyne bussignaler uden afbrydelser. Kablet kan også nemt eftermonteres i systemet. Disse fordele overbeviste ARAGON. Et komplet kabelsæt, bestående af e-spool flex med standardkabel og en formonteret panelmontering, som en service for sine industrielle robotter.

Kompakt rotation: igus udvider sit 16 mm drejeringssortiment25-03-2021

Det pladsbesparende PRT-04 drejeringsleje leveres nu i andre dimensioner med indre og ydre tanddrev og en låsefunktion De er kompakte og lette og viser hvordan det skal gøres. De er specielt udviklet til bevægelser under trange forhold og giver igus et komplet PRT-04 modulsystem. Det smørefri drejeringslejesystem leveres i otte dimensioner. De har et ydre tanddrev og vinkelstop (option), og nu også indre tanddrev og en låsefunktion. Det giver mulighed for konstruktører at finde de ønskede produkter for applikationer med meget lidt installationsplads.

Tilslutningsklare kabler loddet i høj kvalitet på avancerede loddestationer hos igus18-03-2021

Topklasse udstyr og teknisk kvalificeret personale giver optimale lodderesultater selv ved manuelt arbejde

Komplet kæde! igus energikædekits i indkøbskurven med et enkelt klik og levering på tre dage11-03-2021

igus tilbyder nu gør-det-selv kits bestående af energiforsyningssystem, indvendig adskillelse, rende og monteringsbeslag til lange vandringer For brugere der ønsker at bestille deres energikæde hurtigt og nemt og selv montere den, har igus nu en løsning: komplette kits. Kittet består af en E4.1 serie energikæde, en aluminiumsrende, matchende separatorer, trækaflastningselementer og en skruetrækker. Dette betyder, at kunden ikke skal bekymre sig om tidskrævende konfiguration af energiforsyningssystemet. Alle justeringer på kæden sker direkte på udstyret eller maskinen. De komplette kits leveres i tre indre højder for vandringer fra 8 til 24 meter i igus online shop og leveres fra lager.

Den nye robolink IP44 fra igus: en robot der udfordrer de våde elementer!04-03-2021

igus har udviklet en Low Cost Automation løsning fremstillet af polymer og rustfrit stål til miljøer med vandsprøjt