Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

Fon +45 86603373

Fax +45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
Sjov på tre hjul med vedligeholdelsesfri igus glideleje07-11-2018

iglidur C glidelejer i Azub Ti-Fly sofacykel garanterer sikker, langtidsholdbar og letvægts forhjulsaffjedring

Sofacykler, også kendt som trikes, garanterer deres brugere en maksimal sikkerhed, selv ved lave hastigheder. Til forhjulsaffjedringen på en ny model, har designerne hos Azub fra Tjekkiet søgt efter slidstærke glidelejer der modstår snavs, støv og vand. Deres løsning: iglidur G lejer fra igus. Der er små, letvægts, smørefri og herved vedligeholdelsesfri.

Kinetisk kunst møder kurvet kæde31-10-2018

igus e-spool fører kabler problemfrit gennem komplicerede kinetiske skulpturer

Et særdeles komplekst føringssystem til styrings-, audio- og energikabler ved en højde på fire meter - dette var udfordringerne for et kunstværk. Løsningen: e-spool med kompakt twisterband fra igus sikrer en driftssikker kabelføring på begrænset plads, selv i de mest besværlige situationer. Hurtigt at installere og nemt at vedligeholde og drive.

Et gennembrud i traditionen: polymerlejer forbedrer levetiden og hygiejnen i vinproduktion24-10-2018

Smørefri iglidur J glidelejer erstatter metalliske løsninger i maskiner til afstilkning af druer

I år startede vinhøsten i Baden, Tyskland allerede i starten af august. Eksperter forventer at der bliver en af de bedste årgange nogensinde i den sydlige region af landet. Efter høsten, er den blide behandling af druerne af afgørende betydning for vinens kvalitet. Afstilkningsmaskiner plukker forsigtigt druerne fra stilken. Smøre- og vedligeholdelsesfri iglidur J glidelejer benyttes her til montering af den indre tromle og øger herved levetiden på maskinerne.

Fremstil prototyper hurtigt: Slidstærke igus gear fra 3D printeren16-10-2018

Easelink benytter hurtig konfigurerbare og slidstærke gear fra igus 3D printservice

Hvis omkostninger løber løbsk i forbindelse med fremstillingen af prototyper, kan det være en økonomisk udfordring for nystartede virksomheder. High-tech selskabet Easelink fra Graz, Østrig, benytter derfor 3D printservice fra motion plastic specialisten igus. Komponenter, som tandhjul, kan konfigureres online, printet økonomisk og leveres indenfor 24 timer. Her benyttes slidstærke og friktionsoptimerede højtydende plastmaterialer.

Hurtig og driftssikker dataudveksling med nyt CAN bus kabel fra igus03-10-2018

Nye chainflex kabler til CAN systemer med PVC eller PUR yderbeklædning, godkendt til det russiske marked

Bus systemer bruges stadig mere i automatisering, da de sikrer hurtig og driftssikker dataudveksling, sparer plads og herved penge. For at opfylde disse behov har igus udviklet et nyt CAN bus kabel til højdynamiske energikædeapplikationer, som i maskinværktøjer. Dette kan leveres med enten høj abrasionsresistent PVC eller olieresistent PUR yderbekædninger. Begge kabelversioner har EAC og CTP godkendelser, der forenkler handel med det russiske marked.

Sikkert styret i enhver retning: nyt igus e-kæde koncept med dynamiske pins27-09-2018

igus har udviklet lokchain energikæden med udvidende og sammentrækkende pins til nye koncepter i maskindesign Målet med det nye lokchain energiforsyningssystem fra igus er en automatisk øgning af driftsikkerheden. Dette rummer et potentiale for genopdagelse af effekt, data og medieforsyning i mange dynamiske anvendelser. Automatisk udvidende pins holder e-kæden sikkert i styringen, og tillader helt nye løsninger til vertikale, hængende eller cirkulære bevægelsesanvendelser.

igus udvider verdens største butik for ledeskruer med nyt møtrikmateriale26-09-2018

Smørefri ledeskruemøtrikker fremstillet af iglidur J200 tredobler levetiden

Med det nye slidstærke materiale iglidur J200, udvider igus sit førende sortiment af ledeskruesystemer i kataloget og online. Fordelene ved online shoppen: Konfiguration af stejlgevind, trapezformede og metriske gevind online med ledeskrue-konfiguratoren og forudse levetiden for møtrikken. Udover de tre almindelige materialer for ledeskruer, afhængig af kravene, kan konstruktøren vælge mellem ni forskellige smørefri og vedligeholdelsesfri møtrikmaterialer. Dette inkluderer nu det højtydende iglidur J200 materiale med overlegne slidstyrkeegenskaber.

Solarbeskyttelse til glidelejer: nyt igus materiale med forbedret UV modstand20-09-2018

Ny langtidsholdbare højtydende plast iglidur J UV for smørefri solarteknologi I dag anvendes glidelejer ikke kun som simple press-fit lejer, men også i stadig stigende grad i specielle former, og i visse tilfælde, som i solarindustrien, er de udsat for UV stråling i lange perioder. For disse specielle applikationer tilbyder igus de langtidsholdbare højtydende plast iglidur J i sit produktsortiment. Den avancerede videreudvikling af dette produkt er iglidur J UV. Det nye materiale adskiller sig ved meget høj UV modstand og fordelene ved de lave friktions- og slitagekoefficienter samt fugtmodstanden.

Ren og hurtig styring: Nye lette xiros-styreruller fra igus12-09-2018

Styreruller med plastkuglelejer og helt lukket design sikrer hygiejne og nem installation uden værktøjer I fødevare- og emballageindustrien vender maskinkonstruktører sig stadig oftere mod rene og hygiejniske plastløsninger. igus har udviklet komplette løsninger for film- og labelstyreruller, bestående af diverse rørmaterialer og polymerkuglelejer med flange. Disse letvægtssystemer kan nu leveres med en helt lukket side. Herudover er installationen af de nye ruller meget nemmere end tidligere.

Demonstration på testlaboratorie: plast-kuglelejer mod metallejer i saltvandstest29-08-2018

Testvinderen xiros er op til 60 procent lettere og 40 procent mere økonomisk end metalversionen.

I Køln driver igus verdens største testlaboratorie for plast i bevægelsesapplikationer. Der udføres mere end 12.000 tribologiske tests hvert år hos specialisten i motion plastics. Disse inkluderer tests der undersøger brugen af et bredt udvalg af materialer i de mest varierede tests under virkelighedstro forhold. Denne gang: xiros flange-kuglelejer og metallejer i saltvand. Brugen af smørefri og vedligeholdelsesfri tribo-plast sikrer at xiros lejerne overbeviser fuldstændigt i dette eksperiment.

Direkte til dig: igus præsenterer sine nye produkter direkte til kunden22-08-2018

igus præsenterer sine 2018 Hannover Messe News til kunderne på en modulopbygget pop-op messestand

Ideen bag igus road show er at tilbyde kunderne en mulighed for at se og røre de nye innovative produkter. Med den mobile udstilling, tilbyder producenten af motion plastics sine kunder en mulighed for at lære de produkter der er interessante for dem at kende, hos dem selv. Dette lader brugeren nemt og bekvemt finde den løsning der passer bedst. Der er også medtaget et udvalg af 108 nye produkter fra Hannover Messe.

Vælg med et museklik: Find den rette energiforsyning for mere end 400 robottyper online16-08-2018

Benyt den nye igus robotudstyrs-konfigurator til individuel og sikker energiforsyning for industrielle robotter med nogle få museklik. Find din individuelle og sikre energiforsyning til industrielle robotter med nogle få museklik nu muligt med den nye robotudstyrs-konfigurator fra igus. Det gratis online værktøj kan benyttes til at finde det ideelle system til næsten enhver robot på markedet blandt mere end 400 modeller.

Video: Nemt løft af tung bro ved hjælp af sikker energiforsyning fra igus09-08-2018

Formonteret e-kæde system sikrer fejlfri energiforsyning til Memorial Bridge i New Hampshire Memorial Bridge spænder over Piscataqua floden mellem Portsmouth, New Hampshire og Kittery, Maine på USA's østkyst. Den erstatter den originale bro, der blev bygget i 1923 som et minde om lokale marinesoldater og soldater der deltog i Første Verdenskrig. Formonterede energikæder fra igus sørgede for en driftssikker energiforsyning til løftebroen.

igus introducerer næste generation af intelligente kabler02-08-2018

CF.Q modulet kontrollerer og evaluerer kabeldata i realtid og underretter i god tid ved behov for udskiftning. Selskabet igus har avanceret deres intelligente kabel. Kundeerfaringerne i automobil- og maskinindustrierne har leveret betydelig indsigt til brug for udviklingen af denne nye generation. Det nye CF-Q modul kombineret med isense benytter de nye potentialer i digitalisering og netværksdrift for nemmere og mere effektiv vedligeholdelse, og herved opnåede besparelser.