Vælg venligst leveringssted

Valget af land/region kan påvirke diverse faktorer som pris, forsendelsesmuligheder og produkttilgængelighed.

Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273
DK(DA)

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
Maksimal sikkerhed i batteriproduktionen: den første certificerede energikæde til det tørre renrum05-06-2023

Testen bestået med det bedst mulige resultat: E6.29 fra igus modtager et innovativt certifikat for tørre renrum fra Fraunhofer IPA for ISO klasse 4

Når de højeste hygiejnestandarder er påkrævet, scorer igus højt med smørefri og slidstærke plastkomponenter til bevægelse. Især batteriproduktion til fremtidens mobilitet kræver særlige miljøforhold, som opnås ved at kombinere tørre rum og renrum. Fraunhofer IPA har udviklet en ny type certifikat til netop disse krav. Energikæden E6.29 fra igus er det allerførste kabelføringssystem, der er blevet testet under tørre renrumsforhold og er nu blevet certificeret med ISO klasse 4.


Fremover vil gasvarmen forblive slukket25-05-2023

Machine Heat Recovery System fra igus opvarmer fabrikker ved hjælp af kølevand - et koncept, der er gratis for alle at bruge

Ingeniører fra igus bruger nu en simpel teknologi til varmegenvinding. Den opvarmer fabrikker med kølevand fra maskiner, hvilket sparer gasomkostninger og CO2 emissioner. igus gør teknologien tilgængelig online, og alle detaljerne er tilgængelige for andre industrivirksomheder. Hvis alle sprøjtestøbere på verdensplan anvendte denne teknologi, kunne man spare over 1 million tons CO2 og over 548 millioner kubikmeter gas.


Tunge belastninger er intet problem for det nye igutex TX3 fiberviklede materiale23-05-2023

igus lancerer et nyt smørefrit udholdende materiale, som er ideelt til tunge applikationer.

I applikationer med belastninger på mere end 80 MPa kan glidelejer af termoplastiske materialer komme tæt deres på grænser. igus har udvidet det eksisterende sortiment af standard glidelejer med den nye igutex serie af fiberviklede glidelejer. Serien viser sin styrke på tunge områder som f.eks. byggemaskiner og løfteudstyr. Den seneste udvikling i produktfamilien er materialet igutex TX3. Det giver en endnu bedre arbejdsydelse med høje dynamiske kræfter end tidligere igutex lejer.


Ny E4Q energikæde med forlængerribber til sikker føring af store slanger23-05-2023

Et smart adaptersystem sikrer hurtig og nem tilpasning af E4Q energikæden til slangens diameter

For at kunne føre store slanger sikkert har igus nu udviklet et nyt forlængerribbedesign til sin modulære E4Q serie af energikæder. Ved hjælp af et adaptersystem kan kæden tilpasses individuelt til slangens diameter. Den værktøjsfri E4Q åbningsmekanisme sikrer nem installation og fyldning af energiforsyningen.


Certificeret sikkerhed: nyt biokompatibelt igus kuglelejemateriale til medicinsk teknologi11-05-2023

xirodur MT180 overholder verdens strengeste sikkerhedsstandarder og reducerer certificeringsomkostningerne for medicoteknologiske produkter

igus, motion plastics specialisten, udvider sit sortiment af højtydende plast til medicinsk teknologi. Nyt i produktsortimentet: xirodur MT180, et materiale til lette, hygiejniske, smøringsfrie xiros dybtrillede kuglelejer - certificeret i henhold til de strengeste standarder, som USP Class VI og DIN EN ISO 10993. Materialets certificerede biokompatibilitet giver producenter af medicinsk teknologi, f.eks. bioreaktorer, sikkerhed og sparer tid og penge i forbindelse med produktgodkendelse.


Slørfri glidur® hængsler med flere led med selvjusterende iglidur glidelejer til bilindustrien11-05-2023

igus har udviklet det nye, særdeles slidstærke iglidur F300-materiale til e-coatede enheder

I praksis er det ikke let at fremstille spilfri hængsler med flere led til spoilerkinematik og soft-top og hængselsystemer på en omkostningseffektiv måde. Der er ofte tale om groft udstandsede huller med en begrænset mængde fine snit i føringerne kombineret med koldekstruderede nitter, som kræver dyr omkalibrering. Med glidelejer fremstillet af tribologisk optimeret plast som f.eks. det nye elektrisk ledende iglidur F300-materiale, tilbyder igus en teknisk bedre løsning, som koster mindre. Under e-coating-processen, omkalibrerer lejet sig selv og forebygger også korrosion.


Enjoyneering: igus driver teknikken fremad med 190 nye fysiske og digitale produkter11-05-2023

"Slip din ingeniørkraft løs med leg" - den nyeste motion plastics teknologi, smøringsfri drift, Low Cost Automation online og bæredygtig

En økonomisk robot, der betjenes via et VR headset. Reservedele identificeres og bestilles på få sekunder ved hjælp af AI på en smartphone. En mobilapp, der straks identificerer potentielle anvendelser for smørefri dele på en gravemaskine. igus lancerer et udvalg af digitale værktøjer i 2023 samt produkter og tjenester, der er nemme at bruge og reducerer omkostningerne. Målet: at give let adgang til det rigtige motion plastics produkt og have det sjovt undervejs, samtidig med at det er CO2 neutralt og uden plastaffald.


J&M Manufacturing fra USA vinder prisen manus guldprisen 202311-05-2023

Fire unikke projekter modtager den internationale pris fra igus for deres kreative brug af smørefrie plastlejer

Glade ansigter hos J&M Manufacturing: Den amerikanske virksomhed har vundet manus guldprisen 2023 på Hannover Messe. Konkurrencen belønner kreative projekter med plastglidelejer. Årets vinder kunne imponere med bæredygtig og økonomisk brug af smørefrie polymerlejer i en ny type landbrugsredskab. De andre prisvindere var også i humør til at fejre: Den franske virksomhed Aufratech vandt manus sølvprisen med et exoskelet. Fiedler Maschinenbau kom ind på tredjepladsen med en teleskopisk højtryksrenser til kommunale køretøjer. Den tyske virksomhed Rockinger Agriculture GmbH glæder sig over den grønne manus pris for sin smøringsfrie kuglekobling.


Intelligent og smøringsfri: Solcelleskraldespand med igus glidelejer revolutionerer affaldshåndteringen14-04-2023

Finbin udvikler affaldsbeholdere med vedligeholdelsesfrie igus glidelejer

Et rent bybillede er det, som mange storbyer rundt om i verden længes efter. For at bringe denne drøm lidt tættere på har Finbin, en finsk virksomhed, udviklet en intelligent skraldespand. Den er udstyret med en solcelledrevet presse, der øger mængden af affald, som den kan absorbere, til det seksdobbelte. De smøringsfrie igus glidelejer, der anvendes, sikrer en lang levetid for beholderen. Dette projekt vandt prisen green manus i 2021.


Forlængelse af levetiden er let: kun tre online-trin til din individuelle intelligente energikæde23-03-2023

Udstyr energikæder direkte med intelligent tilstandsovervågning i igus online konfigurator og undgå unødvendig tidlig udskiftning

En hurtig og nem individuel løsning: igus, specialisten i motion plastics, tilbyder en bred vifte af online værktøjer bla. til at strømline processen. De omfatter "e-chains ekspert", som gør det muligt at sammensætte et individuelt energikædesystem - let og hurtigt. Pris, levetid og leveringstid vises. For første gang har brugerne nu mulighed for, at konfigurere deres energikæde direkte med den intelligente i.Sense EC.W sensor. Det giver kunderne et komplekst, tilslutningsklart energikædesystem, der omfatter tilstandsovervågning i realtid - med blot et par klik.


Clip, stop and go: en igus lineær slæde med en ny låsemekanisme, som du kan tage med dig17-03-2023

drylin W clip-on slæden sikrer hurtig montering (direkte på skinnen) og nem håndtering

Den nye igus lineære clip-on slæde er den eneste af sin slags i verden. Den kan monteres direkte på den lineære skinne, fjernes og låses på plads med et spændegreb på få sekunder. Det er en praktisk måde at transportere f.eks. styrepaneler, kamerasystemer, måle- og testenheder og værktøj på.


Et sprøjtestøbt polymerglideleje på kun syv dage17-03-2023

igus præsenterer FastLine service med online konfigurator til udviklere i bilindustrien

Stressede autodesignere og købere kan ånde lettet op. Hvis de med kort varsel skulle bruge et sprøjtestøbeværktøj til en specialkomponent, der er egnet til serieproduktion og modstandsdygtig over for slid, måtte de tidligere vente op til seks uger. En tid, som igus nu har reduceret til kun syv dage - med en service kaldet FastLine. Med iglidur designeren kan kunderne hurtigt bestille det tribooptimerede glideleje. I kun fire trin konfigureres den ønskede del online og bestilles hos igus.


Registrer kabelspænding på et tidligt tidspunkt og mere præcist end nogensinde før med i.Sense CF.D16-03-2023

igus overvågningsmodulet med dets unikke statusdisplay måler afstanden til kablets risikoområde

Vedligeholdelse af stærkt slidte og svært tilgængelige buskabler hurtigere end nogensinde er, hvad i.Sense CF.D, igus overvågningsmodulet, tilbyder - og intet andet i verden kan. Modulet genkender automatisk positionerne for belastede områder i et kabel og viser dem meget præcist i meter. Det nye optiske statusdisplay giver nu brugerne mulighed for at gribe hurtigt ind på en målrettet måde og undgå tidskrævende og dyr fejlfinding.


Prøv inden du betaler: igus øger enkelheden i Low Cost Automation med apps, metaverse og nye cobots21-02-2023

igus vil præsentere næste tekniske niveau gennem digital innovation på Hannover Messe 2023

igus øger tempoet i Low Cost Automation og gør det nemmere og mere overkommeligt end nogensinde før at komme i gang med automatisering. Samspillet mellem billig hardware og digital innovation gør fremtiden for automatisering tilgængelig. Her er et bevis på dette: ReBeLmini, en cobot til 3.999 euro og RBTXperience software til nem kommerciel robotprogrammering. Det virtuelle iguversum er den perfekte legeplads til nemt at få robotapplikationer og programmering op at køre og derefter gøre dem til virkelighed.