Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
Hurtige som en redningstjeneste: igus 3D-printtjeneste for slidstærke plastkomponenter11-07-2019

igus produktionsservice producerede reservedele til det Berlin-baserede selskab Blackcam's udstilling på nogle få timer Hvad gør du når en vigtig del af en ud‫stilling pludselig forsvinder på vejen til messen? Svaret fra det Berlin-baserede selskab Blackcam, en producent af kamerastyringssystemer, var at kontakte igus 3D-printtjeneste. Ved brug af industrielle 3D printere, kan motion plastics producenten levere unikke slidstærke dele til kunden inden for nogle få timer. Såden blev de manglende glidelejer produceret.‬‬

Demonstration på testlaboratorie: plast-kuglelejer mod metallejer i saltvandstest04-07-2019

Testvinderen xiros er op til 60 procent lettere og 40 procent mere økonomisk end metalversionen. I Køln driver igus verdens største testlaboratorie for plast i bevægelsesapplikationer. Der udføres mere end 12.000 tribologiske tests hvert år hos specialisten i motion plastics. Disse inkluderer tests der undersøger brugen af et bredt udvalg af materialer i de mest varierede tests under virkelighedstro forhold. Denne gang: xiros flange-kuglelejer og metallejer i saltvand. Brugen af smørefri og vedligeholdelsesfri tribo-plast sikrer at xiros lejerne overbeviser fuldstændigt i dette eksperiment.

Musestille, modulære renrumsløsninger fra igus til de mest trange installationsforhold27-06-2019

Verdens første e-skin soft og e-skin flat sikrer partikelfri kabelføring under kompakte og flade installationsforhold Til sikker og slitagefri føring af kabler i renrum har igus e-skin i sit produktsortiment. Energikæden til renrumsanvendelser er nu blevet udstyret med et blødere materiale særligt til kompakte installationsforhold. Den sikre og partikelfrie føring af kabler kan udføres ved en lav afstandshøjde med den nye e-skin soft. Til meget trange installationsforhold har igus også udviklet e-skin flat. Den nye energiforsyning med lav profil har et kammer-design og er nem at fylde og vedligeholde. Begge energikæder var overbevisende i støjtesten med deres støjsvage drift.

Energiforsyning i alle retninger med den nye e-spool-standard fra igus20-06-2019

Oprul 21 meter kabler og slanger på sikker vis uden en motor Og det er uanset, om det er fra høje lofter, fladt på jorden eller i dybden. Med e-spool – kabeltromlen uden slæbering – tilbyder igus en energiforsyning til forskellige anvendelsesscenarier. Det kompakte, fjederdrevne system fører energi, medier eller lyslederdatakabler på en sikker måde. igus har udviklet en ny standard, så brugere kan få adgang til energikædesystemet, selv i forbindelse med længere længder. Takket være et optimeret design kan e-spool nu forlænge kabler og slanger op til 21 meter uden behov for en motor.

Verdens første på SPS IPC Drives: Det første intelligente buskabel til sikker automatisering06-06-2019

CF.D muliggør overvågning af yderst dynamiske e-chain-kabler på den intelligente fabrik og reducerer dermed afbrydelser af produktionsaktiviteter På SPS IPC Drives 2018 præsenterede igus et nyt og globalt enestående koncept til den intelligente overvågning af buskabler i e-chain-systemer. Takket være tidlige advarselssignaler, selv ved de mindste ændringer af overførsler, opfanger CF.D-systemet overhængende fabriksnedsbrud i god tid. På den måde undgår man de høje omkostninger i forbindelse med ikke-planlagte produktionstab.

Bestil hurtigt det rette stik i den nye igus stikbutik30-05-2019

Bestil hurtigt det rette stik i den nye igus stikbutik igus udvider sine ydelser med en onlinebutik med stik Når der skal konfektioneres kabler, er det nemt at finde det tilsvarende stik, men ofte kan det ikke bestilles i et lille antal fra producenten. Her tilbyder igus en udvidet service med sin nye onlinebutik med stikforbindelser: Kunden kan bestille det rette stik til sit kabel fra lager til en fornuftig pris og vælge mellem et bredt udvalg af kendte leverandører, såsom Harting eller Intercontec, uden minimumsbestilling.

En lang rejse: 80 prisbillige robotter fra igus til forskning på højere indiske læreanstalter23-05-2019

Tysk-indisk vidensdeling med brugervenlige robotarme til enkle automatiseringsopgaver Köln den 17. januar 2019 – Robot- og automatiseringsteknologi er et vigtigt emne på højere læreanstalter i Indien og ikke kun i Tyskland. Regeringerne i de to lande arbejder tæt sammen for at sætte skub i forskningen indenfor disse områder. Som reaktion på den indiske regerings søgen efter enkle robotsystemer til undervisningsformål var robolink, det prisbillige modulsystem fra igus, så overbevisende, at der blev bestilt mere end 80 robolinkarme til 40 indiske læreanstalter. På en workshop i Aachen fik professorer fra Indien direkte førstehåndserfaring i, hvor let det er at bruge de prisbillige robotter fra igus.

Meget fleksible Ethernet-kabler til e-chains med CC-Link IE Field-certifikat16-05-2019

Nye chainflex CAT5e- og CAT6-kabler med forudsigelig og garanteret driftslevetid og certificering til CC-Link IE-protokoller CAT5e- eller CAT6-kabler er uundværlige i implementeringen af Industry 4.0 inden for automatisering. igus har nu udviklet to yderst fleksible Ethernet-kabler, CFBUS.045 og CFBUS.049, særligt til brug i energikæder. De nye kabler er nu blevet testet af uafhængige institutter og har modtaget certifikatet til CC-Link IE-protokoller til Asien samt UL-certificering øget til 600 volt til det amerikanske marked.

Optimeret beskyttelse til den næste generation af motorer med nyt igus-materiale02-05-2019

Optimeret isolering af chainflex VFD motor- og servokabler til energikæder takket være højtydende polymer Tendensen med drivenheder med variabel frekvens (VFD'er) bevæger sig mod mere kompakte drivenheder med den samme eller højere kraft og ekstremt høj nøjagtighed i frekvensomformere. Som følge heraf skal brugeren ved valg af kablet ikke blot være opmærksom på den rigtige kombination af kerner og tværsnit, men ligeledes af kablets elektriske specifikationer. Derfor har igus nu udviklet et materiale, der imødekommer den nyeste generation af motor- og servokablers nye udfordringer. I testen kunne den modstå en bøjningsradius på 7,2 x d med 45 millioner slag.

Flytning af høje belastninger med smørefrie igus-kuglelejer25-04-2019

Avancerede kuglelejer i polymer til arbejdsborde med transportbånd sikrer fem gange større belastningskapacitet Der anvendes kugleborde, når der skal transporteres skrøbeligt eller tungt materiale i forskellige retninger. Når de er udstyret med nye kuglelejer i polymer fra igus, sikrer de en hurtig transport. Kuglelejerne, der er fremstillet af den højtydende plast xirodur B180, absorberer belastninger på op til 500 N og er smøre- og vedligeholdelsesfrie. Kugler i rustfrit stål i rullekæden muliggør en jævn drift.

Sikker og prisbillig kabelføring på robotten med indtrækningssystem fra igus18-04-2019

Nyt indtrækningssystem til energikæder sikrer en driftssikker betjening af robotten i moderne fabrikker Svejsearbejde, nittearbejde, loddearbejde: og Industrirobotter skal arbejde dynamisk og hurtigt i produktionen. Derfor er det nødvendigt med en sikker og kompakt føring af kabler og slanger. Det er her, tredimensionelle triflex-energikæder fra igus kan anvendes. Hvis energikæden begynder at sno sig i robottens arbejdsområde, kan kabler og slanger blive beskadiget og forårsage maskinstop. Derfor har igus nu udviklet det nye økonomiske TR.RSEL-indtrækningssystem. Systemet fører energikæden i en ledning på robotten og sikrer dermed en problemfri og driftssikker betjening.

Continued growth with motion plastics: igus increases sales by 8.5 per cent03-04-2019

At Hannover Messe, the motion plastics specialist will be presenting 120 new plastic products that improve technical performance and reduce overall costs

Configurable online, on the go and on a tablet, as a durable special part, 3D printed or equipped with smart intelligence – motion plastics are increasingly becoming high-tech components. At this year's Hannover Messe, igus will be demonstrating this development with 120 new products – from the intelligent plain bearing to the world's first online platform that brings suppliers and users of cost-effective robotics together.

Hannover Messe 2019: igus presents the future of service robotics to German Chancellor Angela Merkel03-04-2019

Cost-effective robot arms could, for example, undertake simple household duties

VIP visit at the igus stand: German Federal Chancellor Dr Angela Merkel and Swedish Prime Minister Stefan Löfven visited the stand of the motion plastics specialist igus at this year's Hannover Messe. The main focus of interest: cost-effective "robotics made in Germany".

Verdens første på SPS IPC Drives: Det første intelligente buskabel til sikker automatisering20-03-2019

CF.D muliggør overvågning af yderst dynamiske e-chain-kabler på den intelligente fabrik og reducerer dermed afbrydelser af produktionsaktiviteter

På SPS IPC Drives 2018 præsenterede igus et nyt og globalt enestående koncept til den intelligente overvågning af buskabler i e-chain-systemer. Takket være tidlige advarselssignaler, selv ved de mindste ændringer af overførsler, opfanger CF.D-systemet overhængende fabriksnedsbrud i god tid. På den måde undgår man de høje omkostninger i forbindelse med ikke-planlagte produktionstab.