Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
RBTX-verdenspremiere: Onlineplatform fører brugere og leverandører af robotteknologi sammen05-09-2019

Hurtig og nem automatisering til lave priser RBTX.com er den nye platform, som hurtigt og nemt fører brugere og leverandører af økonomiske robotteknologiske komponenter sammen. Brugere kan sammensætte en økonomisk robotteknologisk løsning, som svarer til deres krav og budget. Leverandører af robotteknologiske komponenter kan præsentere deres produkter til flere mennesker på en ny markedsplads.

Rene, sikre, sporbare: Nye igus-tribopolymere til fødevarekontakt29-08-2019

motion plastics-specialisten forlader sig på optisk og magnetisk genkendelige materialer til glide- og sfæriske lejer Medieresistente, smøre og korrosionsfri: Dette er kravene, som maskinkomponenter i fødevareindustrien skal opfylde i dag. Til hurtigt at kunne identificere ødelagte stumper i tilfælde af systemskade har igus nu udviklet to nye optisk og magnetisk sporbare materialer til sine glide- og sfæriske lejer: iglidur FC180 og igumid FC. Materialerne overholder bestemmelserne for FDA og EU10/2011 og er derfor ideelle til brug i fødevareindustrien.

50 procent lettere: Verdens første modulære igus hybrid kæde fremstillet af stål og plast22-08-2019

Energiforsyningssystemer fremstillet af stål og plast håndterer lange, fritbærende bevægelser uden problemer, og kan åbnes og lukkes lynhurtigt Sikker vertikal føring af kabler og slanger: igus har nu udviklet sin første hybride plast-stål kæde for disse anvendelser. Det nye energiforsyningssystem, kaldt YE.42 er 50 procent lettere end konventionelle stålkæder grundet dens højtydende polymerer og leverer 50 procent mere fritbærende længde end energikæder i plast. Hybridløsningen har en meget høj stivhed og er nem at montere og vedligeholde takket være sit modulære design. Operatører kan stole på arbejdsplatforme eller vertikale lifte for en sikker, letvægts, økonomisk og hurtigt udskifteligt system.

Surfing på asfalt med slidbestandige glidelejer fra igus14-08-2019

iglidur Z og iglidur J350 højtydende plast sørger for sikre lejer i et innovativt skateboard Curfboardet er en ny type sportsudstyr, som kombinerer et surfbræt og et skateboard, og som i processen skal kunne klare ekstreme belastninger. Kravene til de bevægelige komponenter, herunder lejerne, er særligt høje. De skal være slidbestandige, stabile, vedligeholdelsesfri og pålidelige selv under de mest barske "curf"-betingelser. Derfor er udviklerne hos curfboard GmbH afhængige af slidbestandige glidelejer fremstillet af højtydende iglidur Z- og iglidur J350-polymerer fra igus.

Forudsete vedligeholdelseskrav med den nye smart plastics lineærføring07-08-2019

Intelligent igus sensor holder styr på slitagen på lineære glidelejeføringer, og øger driftssikkerheden

Detektering af slitage på føringer i lineære systemer på et tidligt tidspunkt var målet for ingeniørerne hos igus, der nu har udviklet en ny, intelligent, lineær føring. En sensor i lejeforinger måler den individuelt fastlagte slidgrænse og afgiver en alarm når den er nået. Dette tillader planlægning af vedligeholdelse på forhånd og undgåelse af uventede systemsvigt.

Nyt onlineværktøj til vedligeholdelsesfrie føringsruller fra igus31-07-2019

xiros-eksperten hjælper med det lette valg af letvægts- og smørefrie ruller monteret på kuglelejer Vedligeholdelsesfrie, hygiejniske og renhed: Disse er kravene fra fødevare- og emballageindustrien til deres komponenter. Derfor er designere af film- og etiketteringssystemer afhængige af føringsruller med smørefrie plastkomponenter fra igus, som kører jævnt. Til at hjælpe kunden med det hurtige valg af den rette rulle til deres anvendelse har igus nu udviklet en onlineekspert til føringsruller.

Pålidelig i blæst, bølger og vejr: DNV GL-godkendte kabler til e-kæder25-07-2019

Over 370 chainflex-kabler fra igus til en sikker og langvarig energi- og dataforsyning på havet Olieplatforme, gasproduktionsanlæg eller skibskraner: Disse anvendelser har meget særlige krav til sikker energi- og dataoverførsel. Virksomheden igus er den eneste producent, der udvikler, tester og godkender kabler i overensstemmelse med DNV GL til brug i maritime e-kæder. I dag har kunder adgang til mere end 370 styre-, servo-, motor- og robotkabler samt bus-, data-, enkoder- og fiberoptiske kabler til sikker drift i maritime anvendelser.

Omkostningsbesparelse på 30 procent med nyt datakabel til brug i e-kæder18-07-2019

Nyt chainflex CF8821-datakabel med garanteret driftslevetid og UL-godkendelse til anvendelser i bevægelse Med mere end 1300 produkter har igus den største portefølje af testede kabler til brug i energikæder i alle brancher. igus har udviklet CF8821-datakablet som et omkostningseffektivt alternativ til konstruktioner af maskiner med lav belastning. Med den nye kabelserie kan maskinkonstruktører ikke blot spare op til 30 procent på omkostninger, men de får også et kabel med UL-godkendelse, der med garanti virker.

Hurtige som en redningstjeneste: igus 3D-printtjeneste for slidstærke plastkomponenter11-07-2019

igus produktionsservice producerede reservedele til det Berlin-baserede selskab Blackcam's udstilling på nogle få timer Hvad gør du når en vigtig del af en ud‫stilling pludselig forsvinder på vejen til messen? Svaret fra det Berlin-baserede selskab Blackcam, en producent af kamerastyringssystemer, var at kontakte igus 3D-printtjeneste. Ved brug af industrielle 3D printere, kan motion plastics producenten levere unikke slidstærke dele til kunden inden for nogle få timer. Såden blev de manglende glidelejer produceret.‬‬

Demonstration på testlaboratorie: plast-kuglelejer mod metallejer i saltvandstest04-07-2019

Testvinderen xiros er op til 60 procent lettere og 40 procent mere økonomisk end metalversionen. I Køln driver igus verdens største testlaboratorie for plast i bevægelsesapplikationer. Der udføres mere end 12.000 tribologiske tests hvert år hos specialisten i motion plastics. Disse inkluderer tests der undersøger brugen af et bredt udvalg af materialer i de mest varierede tests under virkelighedstro forhold. Denne gang: xiros flange-kuglelejer og metallejer i saltvand. Brugen af smørefri og vedligeholdelsesfri tribo-plast sikrer at xiros lejerne overbeviser fuldstændigt i dette eksperiment.

Musestille, modulære renrumsløsninger fra igus til de mest trange installationsforhold27-06-2019

Verdens første e-skin soft og e-skin flat sikrer partikelfri kabelføring under kompakte og flade installationsforhold Til sikker og slitagefri føring af kabler i renrum har igus e-skin i sit produktsortiment. Energikæden til renrumsanvendelser er nu blevet udstyret med et blødere materiale særligt til kompakte installationsforhold. Den sikre og partikelfrie føring af kabler kan udføres ved en lav afstandshøjde med den nye e-skin soft. Til meget trange installationsforhold har igus også udviklet e-skin flat. Den nye energiforsyning med lav profil har et kammer-design og er nem at fylde og vedligeholde. Begge energikæder var overbevisende i støjtesten med deres støjsvage drift.

Energiforsyning i alle retninger med den nye e-spool-standard fra igus20-06-2019

Oprul 21 meter kabler og slanger på sikker vis uden en motor Og det er uanset, om det er fra høje lofter, fladt på jorden eller i dybden. Med e-spool – kabeltromlen uden slæbering – tilbyder igus en energiforsyning til forskellige anvendelsesscenarier. Det kompakte, fjederdrevne system fører energi, medier eller lyslederdatakabler på en sikker måde. igus har udviklet en ny standard, så brugere kan få adgang til energikædesystemet, selv i forbindelse med længere længder. Takket være et optimeret design kan e-spool nu forlænge kabler og slanger op til 21 meter uden behov for en motor.

Verdens første på SPS IPC Drives: Det første intelligente buskabel til sikker automatisering06-06-2019

CF.D muliggør overvågning af yderst dynamiske e-chain-kabler på den intelligente fabrik og reducerer dermed afbrydelser af produktionsaktiviteter På SPS IPC Drives 2018 præsenterede igus et nyt og globalt enestående koncept til den intelligente overvågning af buskabler i e-chain-systemer. Takket være tidlige advarselssignaler, selv ved de mindste ændringer af overførsler, opfanger CF.D-systemet overhængende fabriksnedsbrud i god tid. På den måde undgår man de høje omkostninger i forbindelse med ikke-planlagte produktionstab.

Bestil hurtigt det rette stik i den nye igus stikbutik30-05-2019

Bestil hurtigt det rette stik i den nye igus stikbutik igus udvider sine ydelser med en onlinebutik med stik Når der skal konfektioneres kabler, er det nemt at finde det tilsvarende stik, men ofte kan det ikke bestilles i et lille antal fra producenten. Her tilbyder igus en udvidet service med sin nye onlinebutik med stikforbindelser: Kunden kan bestille det rette stik til sit kabel fra lager til en fornuftig pris og vælge mellem et bredt udvalg af kendte leverandører, såsom Harting eller Intercontec, uden minimumsbestilling.