Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
For en glat glidende pose: nyt igus coatingpulver for fødevareteknologi08-04-2021

FDA-konformt polymerpulver IC-05 med fire gange længere levetid end IC-01 sikrer slidstærk metalplade Uanset om i doseringssystemer, på transportører i fyldesystemer eller i mærkningsteknologi: finder du metalplader og komponenter der er udsat for friktion i alle disse anvendelser. For at øge levetiden for metalkomponenter, har igus nu udviklet et nyt coatingmateriale. Den sprøjtbare IC-05 tribopolymer beskytter følsomme og små lejepunkter samt glideflader. Den er optisk erkendelig ved sin blå farve og er godkendt for brug i fødevareteknologi. I testen var materialet i stand til at overbevise med fire gange længere levetid end coatingpulveret IC-01.

e-spool flex til kontinuerlig panelfødning i industrielle robotter31-03-2021

ARAGON Industrieelektronik GmbH, en robotics serviceudbyder, benytter ny slæberingsfri igus kabelafspoler Et styrepanel udgør robottens styrecenter. Det skal benyttes fleksibelt, dets kabel skal ikke bare være flere meter langt, men også bevægeligt og sikkert opbevaret. Hertil har igus udviklet e-spool flex. Den nye igus kabelspole har ingen slæbering, så den kan endda forsyne bussignaler uden afbrydelser. Kablet kan også nemt eftermonteres i systemet. Disse fordele overbeviste ARAGON. Et komplet kabelsæt, bestående af e-spool flex med standardkabel og en formonteret panelmontering, som en service for sine industrielle robotter.

Kompakt rotation: igus udvider sit 16 mm drejeringssortiment25-03-2021

Det pladsbesparende PRT-04 drejeringsleje leveres nu i andre dimensioner med indre og ydre tanddrev og en låsefunktion De er kompakte og lette og viser hvordan det skal gøres. De er specielt udviklet til bevægelser under trange forhold og giver igus et komplet PRT-04 modulsystem. Det smørefri drejeringslejesystem leveres i otte dimensioner. De har et ydre tanddrev og vinkelstop (option), og nu også indre tanddrev og en låsefunktion. Det giver mulighed for konstruktører at finde de ønskede produkter for applikationer med meget lidt installationsplads.

Tilslutningsklare kabler loddet i høj kvalitet på avancerede loddestationer hos igus18-03-2021

Topklasse udstyr og teknisk kvalificeret personale giver optimale lodderesultater selv ved manuelt arbejde

Komplet kæde! igus energikædekits i indkøbskurven med et enkelt klik og levering på tre dage11-03-2021

igus tilbyder nu gør-det-selv kits bestående af energiforsyningssystem, indvendig adskillelse, rende og monteringsbeslag til lange vandringer For brugere der ønsker at bestille deres energikæde hurtigt og nemt og selv montere den, har igus nu en løsning: komplette kits. Kittet består af en E4.1 serie energikæde, en aluminiumsrende, matchende separatorer, trækaflastningselementer og en skruetrækker. Dette betyder, at kunden ikke skal bekymre sig om tidskrævende konfiguration af energiforsyningssystemet. Alle justeringer på kæden sker direkte på udstyret eller maskinen. De komplette kits leveres i tre indre højder for vandringer fra 8 til 24 meter i igus online shop og leveres fra lager.

Den nye robolink IP44 fra igus: en robot der udfordrer de våde elementer!04-03-2021

igus har udviklet en Low Cost Automation løsning fremstillet af polymer og rustfrit stål til miljøer med vandsprøjt

Additiv produktion møder Industry 4.0: igus gør 3D printede tribo-komponenter intelligente24-02-2021

For første gang i verden: sensorer integreret i printede komponenter angiver vedligeholdelseskrav og advarer mod overbelastning Selv i dag, har igus 3D printede slidstærke komponenter fra igus typisk den samme levetid som de originale komponenter. Nu går igus et skridt videre og gør printede komponenter intelligente. Produceret af filamentprint, advarer de mod overbelastning og rapporterer deres vedligeholdelseskrav. Den specielle funktion: for første gang er sensorer "printet direkte" i komponenterne. Herved har de ikke bare ekstremt korte leveringstider og lave omkostninger, men rummer også nyttige Industry 4.0 funktioner.

Lineærsystemer fra igus som pladsbesparende løsning i prisbelønnet møbeldesign18-02-2021

drylin lineærføringer sikrer et rent udtræk i den multifunktionelle kube SQR Bo, arbejde og lave mad på begrænset plads er aktuelt en del af hverdagen for mange mennesker i hele verden. Derfor er der behov for stadig flere praktiske møbler som den multifunktionelle kube SQR. En kvadratisk læsning der kombinerer køkken, arbejdsplads og spisebord. For at skabe mest mulig opbevaringsplads benyttede opfinderen de smørefri og slidstærke drylin lineærføringer fra igus.

Drive afsted helt afslappet! Driftssikker bevægelse af elektriske pedalbåde med lav-vedligeholdelses tribo lejer fra igus11-02-2021

Rustfri og smørefri glidelejeteknologi forbedrer Ceclo teknologi og sparer vedligeholdelsesomkostninger Slap af på søen eller flyd afslappet gennem lagunen, det er muligt med den elektrisk assisterede "Ceclo". For at sikre en meget glat drift i lang tid, har den franske producent af samme navn nu monteret polymere glidelejer fra igus i stedet for metalliske kuglelejer i deres e-pedal både. Resultatet er en smørefri og vedligeholdelsesfri rotation af propeller der reducerer vedligeholdelsesomkostninger og opfylder strenge miljøkrav.

igus rulle energikæde til målrettet vanding med besparelsespotentiale04-02-2021

Ny præcisionsvandingsslæde reducerer vand- og gødningsforbrug med 75 % - energikæde i en rende fører slanger med yderligere energibesparelse Formålet med præcisionsvandingsslæden fra Rathmakers Gartenbautechnik er at benytte vandressourcer med omtanke og samtidig beskytte grundvandet. Med det nye automatiske vandingssystem, når vandet direkte frem til hvor det behøves: direkte til planterne. Til sikker og kompakt føring af slanger og kabler, benyttede udviklerne et energikædesystem fra igus bestående af rullekæde og føringsrende.

3D printservice fra igus: global levering af smørefri komponenter fra 2 dage28-01-2021

Slidstærke funktionelle komponenter, prototyper og udskiftningsdele nemt konfigureret og hurtigt leveret igus leverede sidste år 120.000 additivt producerede komponenter. Mere end rigelig begrundelse for en yderligere forøgelse af kapaciteterne og udstyre sin 3D printservice med nye funktioner som analyser af vægtykkelse og underskæring. Herved kan kunder i hele verden modtage smørefri lav-vedligeholdelses komponenter nemt og hurtigt, og reducere omkostninger.

Fold ud og slap af: smørefri støtte til en transportabel hængekøje med iglidur glidelejer21-01-2021

Vedligeholdelsesfri igus polymer glidelejer sikrer hurtig og nem montering af Qnux hængekøjen Max Kitzberger drømte om at kunne ligge komfortabelt på ethvert sted og på ethvert tidspunkt, og nu har hans søn og hans team gjort drømmen til virkelighed. Den transportable hængekøje Qnux passer i en kompakt 1,10 meter cylinder, vejer ni kilo og er meget nem at opstille med nogle få skridt. For lejerne i udfoldende og bevægelige komponenter, valgte udviklerne iglidur J glidelejer fremstillet af smørefri højtydende polymerer.

Smørefri justering af tunge belastninger med de nye polymere føringsskruemøtrikker fra igus14-01-2021

Slidstærk dryspin føringsskruemøtrik til tunge applikationer, økonomisk erstatning for kugleskruer Plast og tunge belastninger? Denne gang beviser igus at kombinationen fungerer med et nyt design af føringsskruemøtrik. Den sprøjtestøbte dryspin JGRM polymermøtrik er et økonomisk alternativ til kugleskruemøtrikker. Det nye smørefri og slidstærke design kan bevæge tunge belastninger. Ved høje aksiale belastninger leveres den nye føringsskruemøtrik også med en rustfri stål plade som "Heavy Duty version".

Velegnet til ørkenen! igubal lejeblokke uden smøremidler justerer solarpaneler07-01-2021

Udvidet igus lejeblokserie til firkantprofiler, imponerer i laboratorietests med en levetid på mere end 72 år For effektiv generering af energi, benytter operatører af solaranlæg bevægelige moduler der justeres automatisk efter solens position og herved sikrer et højt energiudbytte. igus har udviklet igubal ESQM lejeblokke specifikt for montering på firkantprofiler og har nu udvidet sortimentet med to yderligere dimensioner. Anlægsoperatører i hele verden modtager en smørefri løsning, modstandsdygtig mod støv og snavs, med en levetid der er testet på laboratoriet og garanteret for 25 år.