Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
Hurtigt drev til lav pris: Nyt igus-kabel til SEW- og Siemens-motorer16-01-2019

Nyt tilslutningsklart yderst fleksibelt chainflix hydbrid-kabel til e-kæder fås nu med 36-måneders garanti Hvis brugeren er på udkig efter et fleksibelt drevkabel, tilbyder igus den mest omkostningseffektive tekniske løsning. Til motorerne fra SEW og Siemens har motion plastics-specialisten nu udviklet CF280.UL.H – et nyt hybridkabel særligt til brug i energikæden. Brugere af intralogistik, værktøjsmaskinekonstruktion eller fra bilindustrien kan nu sætte sin lid til en løsning med 36-måneders garanti, som købes i enten metermål eller som et tilslutningsklart readycable.

Anvendelse slår alle rekorder med 10-års drift og 100 % driftssikkerhed09-01-2019

Stadig en verdensrekord: Verdens længste plastenergikæde med en vandring på 615 m kommer fra igus

Kører 24 timer i døgnet eller er ude af drift i månedsvis – det er de ekstreme betingelser, som verdens længste energikæde skal kunne klare på det brunkulfyrede kraftværk i Tušimice, Tjekkiet. Rulleenergikædesystemet fra igus har præsteret dette i 10 år nu uden nedbrud på den rekordlange vandrelængde på 615 meter.

Før hydrauliske kabler sikkert gennem de mindste steder med igus' hydrauliske E2-kæde28-11-2018

Ny energikæde reducerer vedligeholdelsesintervaller i tungt maskineri og mobilkraner Med den nye hydrauliske E2-kæde har vi nu en energi- og medieføring til selv de mindste installationssteder på støtteben. Stærke, pladsbesparende egenskaber og nemme at installere – e-kæden fra igus fører to hydrauliske ledninger udover strøm- og styrekabler. Den hydrauliske E2-kæde er en ideel løsning til specielle mekaniske anvendelser, og brugen af den reducerer vedligeholdelses- og nedetidsomkostningerne betydeligt.

Specialdele til kunder fremstilles endnu hurtigere: igus tredobler sin 3D printservice21-11-2018

Nye laserintringsprintere øger 3D printkapaciteten til produktionen af holdbare slidbestandige dele

Efterspørgslen på skræddersyede specialløsninger øges støt, særligt hos motion plastics-specialisten igus. Stadig flere kunder benytter sig af den hurtige 3D printservice til langtidsholdbare slidbestandige dele fremstillet af højtydende plast. Uanset om det er til anskaffelse af reservedele til kortvarig brug, fremstilling af prototyper eller produktionen af smørefri små partier. For at imødekomme efterspørgslen har plastspecialisten i Köln nu tredoblet sin 3D laserintringsprinterkapacitet.

Sikker forsegling: iglidur-forseglingskoncept til længere driftslevetid19-11-2018

Nye forseglinger til vedligeholdelsesfri glidelejer fra igus giver ekstra hygiejne og beskyttelse mod ekstrem ophobning af snavs.

Kraftig tilsmudsning, slibende støv og aggressive medier kan under ekstreme omstændigheder belaste glidelejer og akslen. For at optimere maskin- og anlægssikkerheden i disse tilfælde har igus nu udviklet forseglingsringe til deres smørefri flangede polymerlejer. Ved at blive monteret på flangen beskytter den glidelejet og komponenterne bag det. På den måde kan man undgå nedetid på maskiner og opnå en øget driftslevetid.

Det er en kold tid for vedligeholdelsesomkostninger: iskæde forhindrer driftstop ved lave temperaturer14-11-2018

Særligt design gør igus e-kæder og chainflex-kabler til den ideelle løsning i frost og sne

For at forhindre frost i energiforsyningen på eksempelvis skråelevatorer har motion plastics-specialisten udviklet den nye e-kæde ved navn "iskæde". Med hævede sprøjtestøbte kontaktpunkter reduceres risikoen for frost markant sammen med omkostningerne i forbindelse med nedetid og vedligeholdelse.

Robotteknologisk løsning til hurtig prototypefremstilling vinder konkurrence for innovativ, omkostningseffektiv robotteknologi12-11-2018

Juryen præmierer Robert Hofmann GmbH for tidsbesparende automatiseringskoncept inden for 3D-print med robotteknologisk robolink D-robotarm

Omkostningseffektiv automatisering af enkle opgaver er målet for økonomisk robotteknologi. Igen i år ledte konkurrencen for innovativ, omkostningseffektiv robotteknologi efter spændende ideer og koncepter, der demonstrerer potentialet ved omkostningseffektive robotteknologiske løsninger. Vinderen modtager prisen på Motek: Virksomheden Robert Hofmann GmbH overbeviste juryen med deres idé om en app-aktiveret plukkeanvendelse inden for 3D-print.

Sjov på tre hjul med vedligeholdelsesfri igus glideleje07-11-2018

iglidur C glidelejer i Azub Ti-Fly sofacykel garanterer sikker, langtidsholdbar og letvægts forhjulsaffjedring

Sofacykler, også kendt som trikes, garanterer deres brugere en maksimal sikkerhed, selv ved lave hastigheder. Til forhjulsaffjedringen på en ny model, har designerne hos Azub fra Tjekkiet søgt efter slidstærke glidelejer der modstår snavs, støv og vand. Deres løsning: iglidur G lejer fra igus. Der er små, letvægts, smørefri og herved vedligeholdelsesfri.

Monteret hurtigt, fastgjort forsvarligt: Nye monteringsspænder til e-kæder på cobotter05-11-2018

Nyt spændekoncept til triflex R-energikæder sikrer et sikkert samspil mellem menneske og maskine

Sikkerhed spiller en vigtig rolle, når mennesker og robotter arbejder side om side i industrien. Det er årsagen til, at brugere af cobotter og industrirobotter allerede bruger igus' multiaksede triflex R-e-kæder til energi- og dataforsyning. For at lette fastgøringen af disse energikæder og øge arbejdssikkerheden i industrien har igus nu udviklet nye monteringsspænder i plast. Med hurtig installation minimerer de risikoen for skader med deres afrundede kantdesign.

Kinetisk kunst møder kurvet kæde31-10-2018

igus e-spool fører kabler problemfrit gennem komplicerede kinetiske skulpturer

Et særdeles komplekst føringssystem til styrings-, audio- og energikabler ved en højde på fire meter - dette var udfordringerne for et kunstværk. Løsningen: e-spool med kompakt twisterband fra igus sikrer en driftssikker kabelføring på begrænset plads, selv i de mest besværlige situationer. Hurtigt at installere og nemt at vedligeholde og drive.

Et gennembrud i traditionen: polymerlejer forbedrer levetiden og hygiejnen i vinproduktion24-10-2018

Smørefri iglidur J glidelejer erstatter metalliske løsninger i maskiner til afstilkning af druer

I år startede vinhøsten i Baden, Tyskland allerede i starten af august. Eksperter forventer at der bliver en af de bedste årgange nogensinde i den sydlige region af landet. Efter høsten, er den blide behandling af druerne af afgørende betydning for vinens kvalitet. Afstilkningsmaskiner plukker forsigtigt druerne fra stilken. Smøre- og vedligeholdelsesfri iglidur J glidelejer benyttes her til montering af den indre tromle og øger herved levetiden på maskinerne.

Fremstil prototyper hurtigt: Slidstærke igus gear fra 3D printeren16-10-2018

Easelink benytter hurtig konfigurerbare og slidstærke gear fra igus 3D printservice

Hvis omkostninger løber løbsk i forbindelse med fremstillingen af prototyper, kan det være en økonomisk udfordring for nystartede virksomheder. High-tech selskabet Easelink fra Graz, Østrig, benytter derfor 3D printservice fra motion plastic specialisten igus. Komponenter, som tandhjul, kan konfigureres online, printet økonomisk og leveres indenfor 24 timer. Her benyttes slidstærke og friktionsoptimerede højtydende plastmaterialer.

Hurtig og driftssikker dataudveksling med nyt CAN bus kabel fra igus03-10-2018

Nye chainflex kabler til CAN systemer med PVC eller PUR yderbeklædning, godkendt til det russiske marked

Bus systemer bruges stadig mere i automatisering, da de sikrer hurtig og driftssikker dataudveksling, sparer plads og herved penge. For at opfylde disse behov har igus udviklet et nyt CAN bus kabel til højdynamiske energikædeapplikationer, som i maskinværktøjer. Dette kan leveres med enten høj abrasionsresistent PVC eller olieresistent PUR yderbekædninger. Begge kabelversioner har EAC og CTP godkendelser, der forenkler handel med det russiske marked.

Sikkert styret i enhver retning: nyt igus e-kæde koncept med dynamiske pins27-09-2018

igus har udviklet lokchain energikæden med udvidende og sammentrækkende pins til nye koncepter i maskindesign Målet med det nye lokchain energiforsyningssystem fra igus er en automatisk øgning af driftsikkerheden. Dette rummer et potentiale for genopdagelse af effekt, data og medieforsyning i mange dynamiske anvendelser. Automatisk udvidende pins holder e-kæden sikkert i styringen, og tillader helt nye løsninger til vertikale, hængende eller cirkulære bevægelsesanvendelser.