Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
Meget fleksible Ethernet-kabler til e-chains med CC-Link IE Field-certifikat16-05-2019

Nye chainflex CAT5e- og CAT6-kabler med forudsigelig og garanteret driftslevetid og certificering til CC-Link IE-protokoller CAT5e- eller CAT6-kabler er uundværlige i implementeringen af Industry 4.0 inden for automatisering. igus har nu udviklet to yderst fleksible Ethernet-kabler, CFBUS.045 og CFBUS.049, særligt til brug i energikæder. De nye kabler er nu blevet testet af uafhængige institutter og har modtaget certifikatet til CC-Link IE-protokoller til Asien samt UL-certificering øget til 600 volt til det amerikanske marked.

Optimeret beskyttelse til den næste generation af motorer med nyt igus-materiale02-05-2019

Optimeret isolering af chainflex VFD motor- og servokabler til energikæder takket være højtydende polymer Tendensen med drivenheder med variabel frekvens (VFD'er) bevæger sig mod mere kompakte drivenheder med den samme eller højere kraft og ekstremt høj nøjagtighed i frekvensomformere. Som følge heraf skal brugeren ved valg af kablet ikke blot være opmærksom på den rigtige kombination af kerner og tværsnit, men ligeledes af kablets elektriske specifikationer. Derfor har igus nu udviklet et materiale, der imødekommer den nyeste generation af motor- og servokablers nye udfordringer. I testen kunne den modstå en bøjningsradius på 7,2 x d med 45 millioner slag.

Flytning af høje belastninger med smørefrie igus-kuglelejer25-04-2019

Avancerede kuglelejer i polymer til arbejdsborde med transportbånd sikrer fem gange større belastningskapacitet Der anvendes kugleborde, når der skal transporteres skrøbeligt eller tungt materiale i forskellige retninger. Når de er udstyret med nye kuglelejer i polymer fra igus, sikrer de en hurtig transport. Kuglelejerne, der er fremstillet af den højtydende plast xirodur B180, absorberer belastninger på op til 500 N og er smøre- og vedligeholdelsesfrie. Kugler i rustfrit stål i rullekæden muliggør en jævn drift.

Sikker og prisbillig kabelføring på robotten med indtrækningssystem fra igus18-04-2019

Nyt indtrækningssystem til energikæder sikrer en driftssikker betjening af robotten i moderne fabrikker Svejsearbejde, nittearbejde, loddearbejde: og Industrirobotter skal arbejde dynamisk og hurtigt i produktionen. Derfor er det nødvendigt med en sikker og kompakt føring af kabler og slanger. Det er her, tredimensionelle triflex-energikæder fra igus kan anvendes. Hvis energikæden begynder at sno sig i robottens arbejdsområde, kan kabler og slanger blive beskadiget og forårsage maskinstop. Derfor har igus nu udviklet det nye økonomiske TR.RSEL-indtrækningssystem. Systemet fører energikæden i en ledning på robotten og sikrer dermed en problemfri og driftssikker betjening.

Continued growth with motion plastics: igus increases sales by 8.5 per cent03-04-2019

At Hannover Messe, the motion plastics specialist will be presenting 120 new plastic products that improve technical performance and reduce overall costs

Configurable online, on the go and on a tablet, as a durable special part, 3D printed or equipped with smart intelligence – motion plastics are increasingly becoming high-tech components. At this year's Hannover Messe, igus will be demonstrating this development with 120 new products – from the intelligent plain bearing to the world's first online platform that brings suppliers and users of cost-effective robotics together.

Hannover Messe 2019: igus presents the future of service robotics to German Chancellor Angela Merkel03-04-2019

Cost-effective robot arms could, for example, undertake simple household duties

VIP visit at the igus stand: German Federal Chancellor Dr Angela Merkel and Swedish Prime Minister Stefan Löfven visited the stand of the motion plastics specialist igus at this year's Hannover Messe. The main focus of interest: cost-effective "robotics made in Germany".

Verdens første på SPS IPC Drives: Det første intelligente buskabel til sikker automatisering20-03-2019

CF.D muliggør overvågning af yderst dynamiske e-chain-kabler på den intelligente fabrik og reducerer dermed afbrydelser af produktionsaktiviteter

På SPS IPC Drives 2018 præsenterede igus et nyt og globalt enestående koncept til den intelligente overvågning af buskabler i e-chain-systemer. Takket være tidlige advarselssignaler, selv ved de mindste ændringer af overførsler, opfanger CF.D-systemet overhængende fabriksnedsbrud i god tid. På den måde undgår man de høje omkostninger i forbindelse med ikke-planlagte produktionstab.

Yderst fleksible Ethernet-kabler med 600 volt UL-certifikat til Industry 4.013-03-2019

Nye CAT5e- og CAT6-kabler til brug i e-chain med øget driftslevetid og godkendelse til det amerikanske marked. CAT5e- eller CAT6-kabler er uundværlige i implementeringen af Industry 4.0 inden for automatisering. igus har nu yderligere udviklet to yderst fleksible Ethernet-kabler, CFBUS.045 og CFBUS.049, særligt til brug i energikæden. De nye CAT5e- og CAT6-kabler har øget UL-godkendelsen til det nordamerikanske marked med 600 volt. De er blevet testet med succes i igus-testlaboratoriet med mere end 76 millioner slag og fås fra lager fra en længde på 1 meter.

Hurtig udskiftning, mens den stadig er monteret på skinnen: Udskiftning af glidefolie med igus exchange-leje06-03-2019

Udvidede størrelser af de nye smørefri exchange-lejer sikrer en længere driftslevetid for drylin W-linearsystemer

motion plastics-specialisten igus anvender smørefri glidefolier fremstillet af højtydende polymerer for at sikre lydløs og nøjagtig bevægelse af lineære føringer. I starten af året udviklede igus et exchange-leje til det lineære drylin W-modulkit med særligt henblik på hurtig udskiftning af glidefolier i højfrekvente anvendelser. Princippet bag er enkelt: Lås lejet op, skub glidefolien ud, skift den ud, og så er den klar. Exchange-lejet, der sparer tid og penge, fås nu også i størrelse 16 og 20 til lineære føringer fra drylin W-serien – udover standard installationsstørrelse 10.

Hård kørsel på racerbanen: slidbestandige iglidur-tandhjul i gearkassen27-02-2019

iglidur I6-tandhjulene fra 3D-printeren til bilvæddeløbsdysten "Unge opdager teknologi" (Jugend entdeckt Technik – JET) Elektromobilitet er et yderst vigtigt emne i fremtiden. For at Tyskland kan være i førersædet er det vigtigt at inspirere unge hjerner til at arbejde professionelt med videnskab og teknik. Med henblik på dette formål finder den årlige JET-dyst sted på IdeenExpo i Hannover. Studerende får til opgave at bygge en hurtig, solid og energieffektiv racerbil af en fjernstyret standardbil med et begrænset budget. Slidbestandige 3D-printede tandhjul fra igus, som er fremstillet af det højtydende plast, iglidur I6, hjalp til med denne bedrift.

Automaterisering, der er let at styre, med nye dryve-motorstyringssystemer til igus-linearakser20-02-2019

igus-motorstyringssystemer D3- og D1 dryve til enkel eller kompleks styring af lineære systemer

Som supplement til sine drylin E-linearakser med DC-motorer har igus nu udviklet et omkostningseffektivt og brugervenligt styringssystem. D3 dryve styrer lineære systemer fuldstændigt uden software eller PC. Derudover har igus også forbedret sit D1 dryve-styringssystem til stepmotorer, DC- og EC/BLDC-motorer. Motorstyringssystemet til mere komplekse vandringer kan betjenes intuitivt via en browser og modificeres live.

Drevkabel leveres hurtigt efter nem onlinesøgning og -bestilling13-02-2019

Readycable-produktfinderen fra igus med sin nyintegrerede driftslevetidsberegner sikrer hurtig levering efter 24 timer Ved hjælp af onlineværktøjet "readycable-produktfinderen" fra igus vælger og bestiller du let konfektionerede drevkabler til brug i energikæden fra igus. Den nyintegrerede driftslevetidsberegner udvider nu sin service og forudser kablets levetid. På den måde kan brugeren vælge sit specialdesign til energikæder i den påkrævede længde mellem mere end 4.200 tilslutningsklar drevkabler.

Et top aktuelt emne: Virksomheden igus gør fremskridt med udviklingen af HT-filamenter med selvbygget HT-printer05-02-2019

"Et godt eksempel på vores prisbillige automatiseringskoncept," siger Tom Krause, igus GmbH, om sit teams nyligt designede og opbyggede HT-3D-printer

Prisbillig automatisering i vores fabrik: Som et resultat af denne idé har igus bygget en HT-3D-printer til udviklingen af nye HT-filamenter ved hjælp af interne mekaniske komponenter. Således blev komplette lineære systemer bestående af drylin W-lineærføringer, dryspin-gevindskruer fremstillet af rustfri stål og igus standard step-motorer brugt. Takket være den nye 3D-printer kan brugere nu bruge et smøre- og vedligeholdelsesfrit filament til produktionen af varmeresistente specialdele med den højtydende iglidur J350-plast.

3D Ethernet-kabel fra igus muliggør hurtig robotkommunikation30-01-2019

Testet chainflex-kabel til vridningsvinkler på op til 360 grader overfører sikkert data til 6-aksede robotter

I store produktionsvirksomheder findes der industrirobotter overalt. De sørger for hurtig automatisering af processer og sikrer derved virksomhedernes omkostningseffektivitet. igus har nu udviklet et langtidsholdbart Ethernet-kabel, CFROBOT8.PLUS, for at sikre, at robotkommunikation mellem akserne, styringssystemet og overordnede systemer fungerer problemfrit, selv under ekstrem belastning. Den nye kabelfamilie er blevet testet under vridningsbelastning i adskillige år i igus' eget laboratorium, og den kører fuldstændig fejlfrit i mere end 15 millioner cyklusser.