Vælg venligst leveringssted

Valget af land/region kan påvirke diverse faktorer som pris, forsendelsesmuligheder og produkttilgængelighed.

Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273
DK(DA)

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
Kunstig intelligens og automatisering: SMV'er må ikke misse båden18-10-2023

Low Cost Automation fra Tyskland lover en indgang til robotæraen uden forhindringer

Revisorer, journalister og endda dataloger er alle forbløffede over, hvor hurtigt automatiseringen udvikler sig, også med kunstig intelligens. Det er repræsentanter for industrien også. De tegner nye ideer til intelligente fabrikker. Mange traditionelle SMV'er er dog i fare for at sakke bagud. Low Cost Automation kan yde øjeblikkelig assistance og hjælpe dem med at undgå at misse båden.

Konfigurer og bestil individuelle CNC dele online på kun tre minutter11-10-2023

igus tilføjer nye funktioner til sin online CNC Service 2.0, herunder live gennemførlighedsanalyse og forudsigelse af levetid

Nogle gange er tiden altafgørende. Et eksempel er, når en maskine skal vedligeholdes, men den nødvendige komponent ikke er på lager. Med igus online CNC Service 2.0 kan ordrer på bearbejdede dele af tribologisk optimeret højtydende plast (optimeret til friktion og slid) behandles på blot et par minutter.

Swimmingpool efter behov04-10-2023

Conmag Engineering omdanner terrassen til en pool ved hjælp af korrosionsfri lineær teknologi fra igus og sparer 30.000 euro

Med et tryk på en knap forvandles en luksus-swimmingpool til en walk-in-terrasse. Nøglen er en bevægelig poolbund fra Conmag Engineering. Men hvilken lineær teknologi fungerer pålideligt og med lille vedligeholdelse under vand? Ingeniørerne fandt svaret hos igus og sparede 30.000 euro pr. pool.

igus udvikler et to-komponent sprøjtestøbt glideleje til høje mekaniske belastninger27-09-2023

Sprøjtestøbt iglidur Q3E glideleje sikrer smørefri maksimal belastningskapacitet i effektiv højvolumenproduktion

Nyt til landbrugs- og entreprenørmaskineindustrien: Med det nye iglidur Q3E glideleje er det for første gang lykkedes igus at fremstille kraftige lejer af to lag højtydende plast ved hjælp af en økonomisk sprøjtestøbningsproces. Plastbaserede strukturer i flere lag krævede tidligere en viklingsproces, som er dyrere ved store mængder.

Stor styrke, lille vægt: ny low-cost igus energikæde til fritbærende applikationer20-09-2023

E4Q.64L's bioniske design betyder, at den koster op til 20 % mindre end sin storebror, E4Q

Ny tilføjelse til igus' energikædesortiment: E4Q, en globalt gennemprøvet energikæde til applikationer med store fritbærende længder og høj fyldningsvægt, har nu en ny variant: "L". Brugere, for hvem E4Q er for stor, kan nu spare op til 20 % på omkostningerne med E4Q.64L. De vil stadig nyde godt af fordelene ved dens storebror, som hurtig åbning uden brug af værktøj.

Skræddersyet løsning: første igus energikædestativ fra additiv fremstilling13-09-2023

Trykt på kun 36 timer: readychain p-rack giver kunderne mulighed for endnu hurtigere udnyttelse af fordelene ved et skræddersyet transport- og montagestativ

I produktionen er nedetider dyre. For producenter af f.eks. værktøjsmaskiner er det derfor meget vigtigt, at systemmontagen foregår så hurtigt og effektivt som muligt. readychain stativet er et modulært monterings- og transportstativ til energiforsyningssystemer, som igus har tilbudt i ti år. Nu har igus udviklet en løsning, der er endnu enklere og hurtigere, med praktisk talt ubegrænset tilpasningspotentiale: det første 3D-printede readychain p-rack (printet rack). Det kan tilpasses kundens behov med millimeterpræcision.

Smart Green Island Makeathon: igus fremmer innovative idéer til fremtidens bæredygtige teknologier30-08-2023

igus fremmer en innovationsfestival på Gran Canaria og støtter kreative hjerner her med ekspertise og Low Cost Robotics

Design, konstruktion og programmering: Det var det, som Smart Green Island Makeathon handlede om. Det blev for nylig afholdt for sjette gang og blev organiseret af ITQ GmbH. Prototyping eventet samler studerende, universiteter og virksomheder fra hele verden for at udvikle morgendagens innovative, bæredygtige teknologier. Der er fokus på emner som robotteknologi og automatisering, intelligent og grøn energi og intelligent mobilitet. En af arrangementets topsponsorer er igus GmbH fra Köln, som støttede de unge talenter på stedet med ekspertise og Low Cost Robotics.

Fem gange længere vandring: verdens første kabel til fritbærende applikationer, der er egnet til SEW-EURODRIVE16-08-2023

igus chainflex CFSPECIAL.192 hybridkabel for op til 50 meter fritbærende vandring

Maskiner skal fungere pålideligt døgnet rundt på områder som f.eks. materialehåndtering. Lagerbygningerne bliver større, og de stigende mastehøjder betyder høje krav til kablerne. For at sikre problemfri drift, selv i krævende fritbærende applikationer, har igus udviklet hybridkablet CFSPECIAL.192. Det er det eneste kabel på markedet, der er specielt beregnet til fritbærende applikationer i energikæder, og som er egnet til SEW-EURODRIVE's MOVILINK DDI. Et højstyrke støtteelement af aramid i kabelkappen giver mulighed for mastehøjder fem gange højere end standardkabler.

Hurtig opsætning af motorstyringssystemer fra igus: ingen langvarig programmering09-08-2023

igus fremskynder idriftsættelsen af drylin E motorstyringssystemer med gratis programmer med bevægelseseksempler

Programmeringen af motorstyringssystemer og integrationen i maskinmiljøer tager ofte flere dage og koster flere tusinde euro. En barriere, som den Köln baserede virksomhed igus nu er ved at fjerne. Med de gratis programmer med bevægelseseksempler er det muligt at idriftsætte motorstyringssystemerne i dryve serien på få minutter og forbinde dem med programmerbare logiske styringer (PLC) på højere niveau. Dette er til gavn for både begyndere og professionelle i automatisering.

Mere slidstyrke ved et tryk på en knap: nyt igus online værktøj til polymercoating27-07-2023

iglidur coating designer kan få dine meget brugte komponenter coated i kun tre trin

Funktionelle overfladecoatings er en integreret del af det industrielle hverdagsliv. igus iglidur coatingmaterialer kan bruges til at beskytte særligt stærkt anvendte komponenter mod slid. De smørefrie, plastbaserede pulvercoatings fungerer som en friktionsoptimeret overflade til elektrisk ledende komponenter, og gør det muligt for kunderne at forlænge deres komponenters levetid betydeligt. iglidur coating designer gør det endnu nemmere at vælge den rigtige coating.

Er du stadig skeptisk? Test selv den magnetiske detekterbarhed af sfæriske lejer i fødevarekvalitet nu27-06-2023

Ny, gratis igubal Food Contact prøveboks - inklusive magnet og nyt dobbeltled

I fødevareindustrien skal maskinkomponenter opfylde meget høje hygiejnekrav for ikke at udgøre en sikkerhedsrisiko. Siden 2019 har igus, der er specialist i motion plastics, tilbudt igubal Food Contact (FC), et særligt sfærisk lejesystem fremstillet af højtydende polymerer, der opfylder FDA- og EU 10/2011-kravene til direkte kontakt med fødevarer. Virksomheden udvider nu dette produktsortiment med et nyt dobbeltled. Interesserede, der gerne selv vil se fordelene og kvaliteten af igubal FC serien på forhånd, kan nu bestille en ny gratis prøvekasse.


igus motion plastics bringer det klassiske airhockeyspil tilbage i rampelyset20-06-2023

Smørefri drylin lineærføringer og dryspin føringsskruer sikrer præcis boring af lufthuller

Boring af 4.540 huller med præcision: Praktikanterne på SHW-Werkzeugmaschinen stod over for denne opgave, da de byggede et airhockeybord. For mekanismen i den specielle boremaskine sætter de potentielle industrielle mekanikere og mekatronikteknikere deres fulde tillid til den smørefri motion plastics fra igus. Blandt andet anvendes vedligeholdelsesfrie dryspin føringsskruer og den smørefri drylin W lineærteknologi fra igus.


Ren, sikker, smørefri: igus præsenterer lineære føringer i hygiejnisk design15-06-2023

Et selvdrænende design, iglidur højtydende plast og rustfrit stål sikrer en usædvanlig hygiejnisk lineær føring

Rengøring med kemikalier er dagligt forekommende for maskiner i fødevareindustrien. Selv den mindste blinde vinkel kan samle fugt og føre til forurening i maskinen. Flere og flere operatører designer derfor dele med vægt på hygiejnisk design. igus er medlem af EHEDG og har udviklet det første lineære føringssystem baseret på retningslinjerne for hygiejnisk design. Ved at bruge FDA-godkendte materialer som den højtydende polymer iglidur A160, højlegeret rustfrit stål og en vaskbar indvendig del af slæden sikres det hygiejniske design.


igus energiforsyning, den eneste af sin art i verden, gør drejekraner mere sikre13-06-2023

Pladsbesparende, holdbart og økonomisk: guidelok swing skal etablere sig som et alternativ til klassiske festoons

Energi- og datakabler, der hænger fra drejekraner, udgør ofte en stor risiko. Uforsigtig bevægelse af byrder, gaffeltrucks eller andre drejelige kransystemer i umiddelbar nærhed kan medføre, at de bliver viklet ind og revet af. igus har derfor udviklet guidelok swing, det eneste energiforsyningssystem af sin art i verden. Den kan monteres direkte i T-bommens kontur, og et særligt vippesystem gør det muligt at bruge den til store bomlængder på en økonomisk måde med lavt slid. Dette øger driftssikkerheden betydeligt.