Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
Surfing på land: motion plastics holder mennesker og maskiner i form18-03-2020

Smørefri, højtydende polymerer reducerer 70 procent i omkostninger og minimerer vedligeholdelsen på surf-maskiner

For udviklerne af Surf Evolution, var metallejerne til vedligeholdelsesintensive for dyre i deres innovative surf-maskiner. De søgte et alternativ og fandt hurtigt frem til motion plastics fra igus. Og udviklerne var begejstrede, eftermonteringen reducerede vedligeholdelsen og barberede 70 procent af omkostningerne.


Elektrostatisk absorberende: igus polymere kugledrevsenheder garanterer en driftssikker transport af produkter13-03-2020

Overbevisende resultat for nyt xirodur materiale til kugledrevsenheder i statisk konduktivitetstest

Brugerne kan stole på kugleborde til transducere i rullebaner og transport af følsomme produkter. Her anvendes igus polymere kugledrev, da de kan bevæge laster op til 500N glat og i alle retninger uden smøremidler. For at beskytte de transporterede produkter og personer mod ukontrolleret afladning af statisk elektricitet, har igus nu udviklet den tribo-polymere xirodur F182 til kugledrevsenheder. Det nye materiale er ekstremt slidstærkt og har bevist sin elektrostatiske ledningsevne i tests.


Vertikal i stedet for horisontal: Hvordan motion plastics gør landbruget bæredygtigt06-03-2020

Smørefri tribo-polymerer sikrer en driftssikker funktion af vertikale landbrugssystemer

I følge FN, vil verdens befolkning vokse til 9,7 mia i 2050. Specielt befolkningstallene i byerne vil vokse markant. Vertikalt landbrug betragtes som et lovende alternativ til konventionelle metoder til produktion af fødevarer for det stigende antal af byboere; driftssikkert og økonomisk. I disse vertikale landbrug, spiller motion plastics fra igus allerede en vigtig rolle i deres økonomiske og driftssikre funktion.

Velkendt og ny på samme tid: tribo polymerer iglidur E7 til energieffektive glidelejer27-02-2020

igus udvider sortimentet af glidelejer med det yderst slidstærke materiale iglidur E7

Med specifikationer som lav friktionskoefficient og enestående vibrationsdæmpning, har tribopolymer iglidur E7 allerede vist sin styrke i glideelementer i drylin lineærteknologi fra igus. Nu har plastspecialisten også inkluderet materialet i sit sortiment af glidelejer. Det lader brugerne drage nytte af iglidur E7 mekanismer med roterende eller drejende bevægelser. Den lave friktionskoefficient på materialet sikrer bløde bevægelser, reducerer den krævede drevenergi og sparer yderligere omkostninger.

igus iværksætter verdens første genanvendelsesprogram for energikæder13-02-2020

Genanvendelse af brugte kæder er godt for miljøet

Hvad sker der når en energikæde i plast når sin maksimale levetid? Normalt bortskaffes den blot og forbrændes med andet plastaffald. Med sit "igus green chainge recycling program" gør motion plastic specialisten igus nu noget helt nyt: Brugere kan sende deres plastkæder til igus til genanvendelse ─ uanset fabrikat. De kan eliminere omkostninger til bortskaffelse og modtage et tilgodebevis til køb hos igus. Både kunderne og miljøet drager fordel af dette.

Roterende bevægelser op til 7.000 grader på ekstremt lille plads med twisterband HD31-01-2020

Rotation af kabler og slanger til energi, data og medie ved høje hastigheder, sikkert og uden afbrydelser

igus har udviklet twisterband HD så kabler og slanger kan føres sikkert og stabilt selv under roterende bevægelser. Den letvægts energikæder er særdeles stabil, nem at fylde og kan endda håndtere rotationshastigheder på op til 180 grader i sekundet. Den roterer om sin egen akse. Med seriens lange levetid, har igus nu tilføjet to yderligere dimensioner til twisterband HD produktsortimentet, disse nye dimensioner er konstrueret til ekstremt trange installationsforhold.

Fræsning uden nedetid: guidelok øger kvaliteten og reducerer vedligeholdelsen31-01-2020

Maskinværktøjsproducenten Kao Ming benytter et igus føringssystem til lange fritbærende vandringer på deres gantrier

Store gantrybearbejdningscentre er specialiteten for maskinværktøjsproducenten Kao Ming i Taiwan. De lange vandringer på op til 13 meter stiller udfordrende krav til energi- og medieforsyning. Kao Ming valgte guidelok leveret af motion plastics specialisten igus, et system der fører til forbedrede bearbejdningsresultater ved de lave vibrationer der påføres ved driften af energikæderne.

chainflex-kabler med renrumsvurdering: forbedret pålidelighed med IPA-certifikat19-12-2019

Nye partikelfrie Ethernet-kabler med 36-måneders garanti modstår test på 24 millioner slag Ingen slidtage, ingen partikler – og slidstærke. Vejen til IPA-vurderingen til renrum er ikke nem. Produkter skal bestå en række test, før de får det officielle certifikat fra Fraunhofer-instituttet. Det samme gør sig gældende for igus chainflex-kabler. De skal kunne modstå forskellige betingelser i virksomhedens testlaboratorium over længere tid. igus har udviklet CFBUS.LB.045 og CFBUS.LB.049 for at kunne leverere renrumskompatible Ethernet-kabler til brugerne. I testen klarede de over 24 millioner slag uden nedbrud og med en bøjningsradius på kun 55 mm.

Konfiguration ved et tryk på en knap: Nyt igus online værktøj skaber aksler på sekunder12-12-2019

Konfigurer føringsaksler online, med og uden bearbejdning, download tekniske tegninger og bestil direkte hos igus Det er ikke nemt at designe den rette aksel uden CAD software og dybtegående teknisk viden. igus har nu udviklet et nyt, gratis og frit tilgængeligt online værktøj med drylin akselkonfigurator. I kun tre trin, har brugeren mulighed for at vælge den rette aksel, i den påkrævede længde, i syv forskellige materialer, bearbejde aksel og akselende med standard elementer som affasninger og not, og bestille konfigurationen. Herudover modtager brugeren STEP filer af deres konfiguration og en dimensionstegning til download, helt gratis.

iglidur Q2E: En smørefri verden til tunge maskiner05-12-2019

I en test har de nye højbelastningslejer modstået op til 130 MPa I byggemaskiner, landbrugsmaskiner, servicekøretøjer og offshore-installationer, skal glidelejer ofte modstå ekstreme betingelser som tunge belastninger. igus har derfor videreudviklet sine smørefri to-komponents lejer iglidur Q2E. Materialet iglidur Q2 sikrer en testet høj grad af slidstyrke, og en hård polymer skal beskytter højbelastningslejet.

Hurtigt og sikkert i Industry 4.0: Med intelligent igus energiforsyning til lange vandringer28-11-2019

Nyt: Intelligent plast EC.T sensor overvåger tilstanden på de fem gange højere slidstærke højhastigheds polymere glidelegemer i energikæder Høje hastigheder og lange vandringer er specielle udfordringer for energikædesystemer på maskiner og fabriksanlæg. igus har derfor udviklet et nyt glidelegeme fremstillet af højtydende plast med fem gange længere levetid. Til overvågning af de slidstærke skinner, kan brugerne nu benytte de intelligente EC.T sensorer. Det sikrer regelmæssig information om skinners tilstand og sender vigtig teknisk information til vedligeholdelsesteknikere i god tid.

7. vector award: Ekspertjuryen er på udkig efter spændende energikædeanvendelser21-11-2019

Tilmeldingsfasen til 2020 vector awards starter på Motek Mens mange stjerner er ivrige efter rampelyset i en award ceremoni, er det ikke så ofte at designerne søger opmærksomheden. Men ekspertjuryen til vector award er sikre på, at det er netop dem og deres innovationer der har fortjent opmærksomheden - de skaber trods alt hverdagen i industrien og langt derudover. Det er derfor designerne indbydes til at deltage i den 7. vector award med deres markante og ekstraordinære anvendelser af energikæder.

Slidstærke skydebevægelser på ekstremt lille plads med iglidur tribo-polymer belægning fra igus14-11-2019

iglidur coatingteknologi med igus tribo-plast gør metaloverflader slidstærke For smørefri skydebevægelser på meget trang plads, har igus nu udviklet tre nye materialer fremstillet af vedligeholdelsesfri tribo-polymerer som coatingmateriale til metalkomponenter som metalplader, ventiler eller endda aksler. Det betyder, at brugere der ikke har plads til installation af et glideleje, nu har adgang til en slidstærk, kompakt og økonomisk løsning.

Smudsresistent igus lineærsystem viser sejre i længdespring07-11-2019

Vedligeholdelsesfri drylin lineærføring lader en laser glide og sikrer hurtige, synlige topresultater på stadion For at gøre den længde distance synlig for publikum under længdespringsevents, benytter organisatorerne en laserprojektion af linjer i sandet. En af dem er Golden Fly Sports GmbH med deres "PrimeLine System". Udviklerne sætter de højeste standarder: Alle komponenter skal være robuste og frem for alt sandresistente, men samtidig have lav en vægt. Der blev derfor valgt smøre- og vedligeholdelsesfrie drylin-lineærføringer fra igus.