Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Reducerer vægten & øger sikkerheden: testede tribo-polymerlejer fra igus til fly12-04-2018

Lette glidelejer i plast godkendt efter brandtests udført af uafhængigt prøveinstitut

Fem højtydende iglidur-polymerer opfylder nu officielt kravene til brandsikkerhed fra den amerikanske Federal Aviation Administration (FAA) for interiør i flyvemaskiner. Anvendelsesområder for glidelejer udført i disse materialer er eksempelvis lejesteder i sæder, borde og døre. De vedligeholdelsesfrie lejer garanterer en let, sikker og smørefri løsning.


Lette, støjsvage og fejlfri - det er nogle af de vigtigste kriterier for komponenter til luftfart. Kabinekomponenter på fly kræver også opfyldelse af strenge standarder for brandsikkerhed. Glidelejematerialerne iglidur G V0, iglidur X, iglidur A350, iglidur H og iglidur J350 fra specialisten i motion plastics, igus, er nu blevet testet med positivt udfald af et uafhængigt prøveinstitut i henhold til brandtest FAR CS 25.853 app. F, del 1a 1 (ii). De fem glidelejematerialer er også bedømt til V0 i henhold til UL94, hvilket gør dem til den optimale løsning til anvendelser i bevægelse i fly, for eksempel i slå-ud-borde, indstillelige sæder eller for den sags skyld hængsler til døre og bagagerum. Med disse fem materialer har designeren af kabineudstyr til fly de passende iglidur-materialer til alle glidelejeanvendelser: Det økonomiske, universelt anvendelige iglidur G V0, det FDA-konforme iglidur A350, iglidur J350 og iglidur H med ekstremt lav fugtabsorbering og hele vejen til iglidur X, den højteknologiske problemknuser.

iglidur glidelejer: en smørefri letvægtsløsning
Som alle igus-produkter arbejder iglidur glidelejer helt uden udvendig smøring. Faste smøremidler sikrer en ensartet fordelt smøring i materialet samt en støjsvag og jævn drift. Det giver brugerne adskillige fordele - for det første sparer de omstændeligt vedligeholdelsesarbejde og omkostninger til regelmæssigt smøring, for det andet er der ikke noget ekstra arbejde under monteringen, og for det tredje forbliver komponenterne altid rene, hvilket navnlig er et vigtigt kriterium i flykabiner.

Fordele i forhold til metallejer - i luften tæller hvert et gram
I sammenligning med alternativer af metal er igus' iglidur-lejer op til syv gange lettere, hvilket er afgørende i luftfartsindustrien, hvor hvert et sparet kilo giver direkte afkast i forhold til rækkevidde og effektivitet. Sidst, men ikke mindst er de billigere end metallejer og desuden korrosionsfri. I modsætning til metallejer er de fleksible, hvilket ikke alene forenkler monteringen og bidrager til at minimere støj, men også gør lejerne ufølsomme over for stød og kantbelastninger. En stor fordel især i anvendelser som for eksempel klapborde på flysæder. Med højtydende plast fra igus er besparelsen tredobbelt: på vægt, vedligeholdelse og pris. Desuden kan brugeren blandt 50 materialer finde en udførlig løsning ved hjælp af utallige materialer, som opfylder de forskellige lovmæssige og branchespecifikke bestemmelser. Hvad enten det gælder FDA-konformitet og EU-overensstemmelse til fødevareindustrien med kontakt med drikkevand, tobaksindustrien eller ligefrem generelle og branchespecifikke standarder for brandbeskyttelse som for eksempel til fly- eller jernbaneteknik. Brugeren finder altid det rigtige leje.