Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Ren vinder: igus e-skin modtager Fraunhofer-prisen for ren teknologi02-05-2018

Vinder af andenpladsen ved "Clean! 2018"-prisoverrækkelsen for e-skin modulært korrugeret rør med ISO-klassifikation 1

igus har udviklet e-skin til energiforsyningssektoren i rene produktionsområder. Systemer forsynes med data- medie- og energitilførsel, uden at danne luftbårne partikler via friktion over den strikse grænseværdi, således rummet kan forurenes. Det forbedrede bølgerør til renrums-anvendelser fik andenpladsen i Fraunhofer renteknologi-prisoversækkelsen, som blev offentliggjort den 6. februar 2018.

Produktionen af microchips, fladskærme, implantater, medicinalprodukter eller mikro- og nanoprodukter ville være utænkelig uden et rent eller ultrarent fremstillingsmiljø. Enhver forurening har en direkte negativ indvirkning på produkter såvel som processer, og koster producenten mange penge. Motion plastics-specialisten igus har udviklet et nyt korrugeret rør til energiforsyning i renrum: e-skin. Røret har godkendelsen Fraunhofer Tested Device i ISO-klasse 1, og vandt nu andenpladsen af Fraunhofen-prisen for ren teknologi "Clean! 2018". Her belønnes enestående ideer indenfor ren teknologi, såvel helt nye ideer – som dem, der øger omkostningseffektiviteten af produktionsprocesser.

Lukket type med slidbestandighed sikrer ren produktion
e-skin er fremstillet af tribologisk optimeret slidbestandig plast. De delbare over- og underskaller kan let sættes sammen med en "lynlås" til et helt lukket rør, som er særdeles støv- og vandtæt. Dette sikrer både kompatibilitet med renrum og hurtig montering og vedligeholdelse af kabler. Det monteringsvenlige e-skin er også ekstremt let og ideelt til små installationsrum, f.eks. pick & place-anvendelser. I modsætning til andre bølgerør kan det også anvendes fritbærende til korte strækninger, takket være materialets stivhed, ribbeprofilen og en defineret bevægelsesretning. e-skins design og materiale er blevet testet til renrumskompatibilitet i igus' eget testlaboratorium.