Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Forbedre anlægssikkerheden, sænk vedligeholdelsesomkostningerne med smart plastics fra igus10-05-2018

Nye intelligente plastløsninger giver mange muligheder for præventiv vedligeholdelse

"Machine Learning", "Big Data" og "Industry 4.0" – de potentielle kundefordele ved digitaliseringen er ofte at finde bag disse modeord. Intelligente produkter, som for eksempel igus smart plastics, sætter virksomheder i stand til, at øge deres systemers driftssikkerhed, planlægge vedligeholdelsesopgaver nøje og derved spare omkostninger. Hvordan det lykkes, demonstreres af igus med nye ideer på Hannover Messe 2018 i hal 17.

igus har siden 2016 udviklet en produktfamilie under overskriften 'isense', hvor diverse sensorer og overvågningsmoduler bringer intelligens til plastløsninger som eksempelvis energikæder, kabler, lineære føringer og drejeringlejer. De måler blandt andet sliddet under drift og adviserer brugeren, således reparation eller udskiftning kan planlægges i tide. Gennem etablering af netværk ved hjælp af igus' kommunikationsmodul (icom) er onlinevisning af status og varsling, for eksempel via en pc, tablet eller smartphone muligt nøjagtig som en direkte integration i kundens infrastruktur. Disse smart plastics forudsiger allerede utallige anvendelsers levetid, for eksempel i bilindustrien. De udvikles løbende i tæt samarbejde med kunderne. Nyhederne vil blive præsenteret af igus på Hannover Messe i hal 17.

Individuel integration af smart plastics
De opgraderede isense-moduler, der indsamler data fra energikæde, kabel, lineærføring eller drejeringleje ved hjælp af sensorer, er forsynet med et serielt interface og kan let integreres i en styretavle. Ved hjælp af datalogføring kan værdier gemmes på et SD-kort. Data der måles af de forskellige isense-systemer, overføres herefter trådløst til icom-modulet, hvor de sammenfattes og behandles. Kunden kan vælge mellem forskellige koncepter for integration i sin egen infrastruktur. På den måde kan icom sende data fra sensorerne til en pc eller via computeren samt integrere data i eksisterende softwaremiljø og intranetløsning. Herudover er en forbindelse til igus Data Center en mulighed. I så fald sker der en konstant sammenligning og fastlæggelse af vedligeholdelsesanbefalingerne via Machine Learning og AI-algoritmer, i forhold til erfaringerne fra mange eksisterende anvendelser. Eksempelvis i det store igus testlaboratorium spredt ud over et gulvareal på 2.750 kvadratmeter. "I kraft af de utallige testresultater, der sendes til online-levetidsberegnerne, er vi i stand til at forudsige præcis, hvor længe en e-kæde vil fungere sikkert i en bestemt anvendelse," tilføjer Richard Habering, leder af den nyetablerede forretningsenhed for smart plastics hos igus. "isense-komponenterne giver kunden ekstra sikkerhed i form af konstant opdatering af levetiden. Det skyldes, at de indregner de aktuelle omgivende betingelser for den faktiske anvendelse. Vedligeholdelse og udskiftning finder kun sted, når det virkelig er vigtigt. Herved spares tid og vedligeholdelsesomkostninger."