Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Et spørgsmål om renlighed: Poolrenser med xiros kuglelejer sikrer en ren bund24-05-2018

Radiale sporkuglelejer fra igus giver poolrensere en stabil og kraftfuld undervandsdrift

Når sommermånederne kommer, er tiden inde til at få poolen i haven i god stand igen. Men kendere af pools kender ét problem: Det smuds, der i form af blade og mos har hobet sig op i løbet af vintermånederne, er vanskeligt at fjerne. Nu har Poolwonder Turbo XL en løsning på problemet. xiros radiale sporkuglelejer fra igus sørger for en jævn drift. De smøre- og vedligeholdelsesfri polymerkuglelejer imponerer med deres lave vægt, lange levetid og korrosions-bestandighed.

Når foråret nærmer sig, er det tid at rense poolen igen. Den nye poolrenser Poolwonder Turbo XL vejer bare 1,4 kilo og formår, med en sugebredde på 40 centimeter, let at samle sand, blade og smuds op fra poolens bund. Den batteridrevne model passer til enhver teleskopstang med et klemmesystem og en diameter på 30 mm og er velegnet til den daglige rengøring af swimmingpools med et areal på op til 50 kvadratmeter. På grund af det specialiserede anvendelsesfelt under vand valgte Poolwonder at installere komponenter, der er fri for korrosion og vedligeholdelse. Her viser xiros polymerkuglelejet udført i højtydende plast fra igus sine fordele.

Korrosionsbestandighed med xiros B180 polymerkuglelejer xiros B180 polymerkuglelejet anvendes i Poolwonder Turbo XL som ekstra føring for motorakslen under propellen. Alle produkter i xiros-sortimentet er smørefri som også xirodur B180. Eftersom der ikke er nogen smøremidler, der kan vaskes ud eller nedbrydes af ydre faktorer, undgås forurening af miljøet. Hertil kommer, at lejerne også egner sig til installation på steder, hvor pladsen er trang. På Poolwonder er lejet kapslet inde mellem to tætninger, hvilket ville vanskeliggøre fornyet smøring. Endvidere overbeviser xirodur-materialet med stor holdbarhed og høj korrosionsbestandighed. Det gør polymerkuglelejerne specielt velegnede til anvendelser som eksempelvis i poolrenseren. xirodur B180 radiale sporkuglelejer er velegnet til anvendelse i temperaturområdet fra -40 til +80 grader Celsius og til akseldiametre fra 3 til 60 mm. Kuglelejerne fra igus har allerede vist deres værd i modellen Poolwonder Turbo XL. Yderligere anvendelsesområder for xiros B180 radiale sporkuglelejer strækker sig fra vakuum og emballering til husholdningsapparater og renrumsteknologi.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan xiros polymerkuglelejer afprøves i igus testlaboratoriet, der breder sig over 2.750 kvadratmeter: https://www.youtube.com/watch?v=8Ky6QqFjSOM