Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Slidstærke dobbelt tandhjul konfigureres online og kan leveres hurtigt20-06-2018

igus udvider funktionaliteten af tandhjulskonfiguratoren til 3D-printservice

Kan et dobbelt tandhjul fremstilles uden værktøjer? Det tager tid og giver ikke altid de bedste resultater. Hurtigere går det med online-konfiguratoren fra igus, som nu også kan bruges til at designe dobbelt tandhjul. Efter overførsel af CAD-dataene kan ordren behandles med igus 3D-printservice. En smørefri, højtydende plast, specielt udviklet til tandhjul, sikrer en lang levetid på den konfigurerede specielle del under driften.

Dobbelt tandhjul er en vigtig del af konstruktørers hverdag.
Plastkomponenterne anvendes altid, når for eksempel kraft, drejningsmoment eller hastighed i gear skal ændres over mere end ét trin. Lydsvage og udholdende udfører de kun denne opgave, hvis tændernes geometri er optimal - her har den såkaldte evolvente-fortænding vist sit værd. Problem: Denne form for tandhjulsudveksling er geometrisk kompliceret og tidskrævende ved fremstilling uden værktøjer. Selv små unøjagtigheder øger slidtagen og støjen. Løsning: tandhjulskonfiguratoren fra igus. Med onlineværktøjet kan dobbelt tandhjul nu designes automatisk på få sekunder og derefter bestilles direkte.

Den perfekte 3D-model med dobbelt hast
Online-konfiguratoren gør det muligt at designe et enkelt tandhjul eller et dobbelt tandhjul. Konstruktøren skal blot vælge det passende tandhjulsmodul og indstille antallet af tænder samt momentoverførslen - for eksempel ét fladt hul, et firkantet hul eller hul med not. Konfiguratoren bruger automatisk disse data til at udforme 3D-modellen af dobbelt tandhjulet med optimalt modelleret evolvente-fortænding, som garanterer en støjsvag og langvarig drift. Helt uden kompliceret manuelt arbejde med stor risiko for fejl eller et eksternt CAD-program. Næste trin: 3D-modellen går til 3D-print.

Det 3D-printede tandhjul på få timer
Lige så tidsbesparende som online-konfigureringen af tandhjulet er 3D-printningen af specialdelen. Allerede i løbet af tre til fem dage modtager kunden sit tandhjul fra igus, takket være en lasers intringsprinter. 3D-printeren fra motion plastics-specialisten producerer op til 3.000 tandhjul om dagen ved at fusionere iglidur I6 SLS-pulvermaterialet, specielt udviklet til tandhjul, med en laser. Bearbejdningen af specialtandhjul tager ofte flere uger. Fremstillingen af små tandhjul er også mere økonomisk ved 3D-print. Tandhjul med en diameter på 12 mm og en dybde på 16 mm koster 1,70 euro pr. enhed (for 100 enheder) hos igus. En fræset model koster 2,80 euro. Yderligere besparelser opstår under driften. Tandhjulene fra 3D-printeren er robuste og slidstærke - takket være det smøre- og vedligeholdelsesfri materiale iglidur I6, som er specielt udviklet til tandhjul. En test i igus' interne laboratorie har dokumenteret, at et tandhjul fremstillet af iglidur I6 ikke har noget målbart slid efter en million cyklusser ved et drejningsmoment på 5 N/m og en hastighed på 12 omdr./min. I modsætning til et fræset tandhjul fremstillet af termoplasten polyoxymethylen (POM). Det er allerede alvorlig slidt efter 321.000 cyklusser, så dets levetid er cirka tre gange kortere.

Prøv selv tandhjulskonfiguratoren: www.igus.eu/gear