Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Nyhed på IMM: stilfuldt vinskab med 3D-printede fjedre fra igus07-06-2018

På møbel- og indretningsmessen fremviste træsnedkere fra Hamborg den lille Dolio-serie med vedligeholdelsesfrie komponenter fra igus

Med et gulvareal på 141.000 kvadratmeter fordelt på 11 haller blev messen i Köln endnu engang verdens største møbelforretning under afviklingen af IMM. Her fremviste industriens kreative folk deres nyheder. I såvel design som materiale. På messen præsenterede 15 vordende træsnedkere fra Gsechs University of Applied Sciences i Hamborg en meget elegant serie af vinskabe fremstillet af teak-/egetræ, kork og skifer-finer. I deres møbel anvender de smørings- og vedligeholdelsesfrie glidelejekomponenter fra igus.

IMM Cologne løb i år af stabelen fra den 15. til den 21. januar. En række virksomheder og designere præsenterede deres nye design for et globalt publikum. Træsnedkere fra Gsechs University-holdet i Hamborg var også med til at præsentere. I bagagen havde de 15 studerende en serie af vinskabe med navnet Dolio, der er afledt af det latinske ord "dolium" (tønde). Ideen til serieprojektet opstod ud fra en opgave med titlen "Usædvanlig åben". Efter diverse prototyper blev en lille serie på 20 skabe udviklet og fremstillet i løbet af få måneder. Dolio er et skab til vertikal opbevaring af vinflasker, hvor fem flasker kan drejes via et låg. En skifer-finerdør med stålbeslag, der drejer 360 grader rundt om skabet, lukker systemet. For at sikre, at døren glider bedst muligt, anvendte træsnedkerne iglidur B160 Tribo-Tape på stålbeslagene. Disse glidefolier er blandt andet kendetegnet ved deres enorme slidbestandighed og deres lave friktions-koefficient. Desuden besluttede træsnedkerne selv at fremstille fjedre til låsning af døren. "Efter nogle forsøg besluttede vi at printe fjederclipsene med iglidur I150-filamentet fra igus," forklarer Jorrit Burmeister. "Plastmaterialet var meget hårdt og let at arbejde med, ligesom det var meget slidbestandigt og tålte den konstante belastning i Dolio."

Smøringsfri sliddele printes nemt
Foruden iglidur I150 har motion plastics-specialisten igus yderligere fem smørings- og vedligeholdelsesfri iglidur Tribo-filaments til en lang række anvendelser - for eksempel når der kræves permanent belastning eller modstandsdygtighed over for kemikalier. Det gælder for dem alle, at de er kendetegnet ved høj slidbestandighed og er op til 50 gange mere slidbestandige end standardmaterialerne til 3D-print. 3D-printet med Tribo-filaments fra igus er et godt valg, navnlig til produktion af komplekse bevægelige sliddele i små partier. Til kunder, der ikke har egen 3D-printer, tilbyder igus en 3D-printservice til sliddele, som fremstilles af både iglidur Tribo-filamentet og igus' egne lasersintrede materialer iglidur I3 og iglidur I6 specielt til gear. Kunder kan overføre deres data, vælge materiale, beregne priser og bestille deres individuelle slidbestandige dele direkte på nettet.