Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Solarbeskyttelse til glidelejer: nyt igus materiale med forbedret UV modstand20-09-2018

Ny langtidsholdbare højtydende plast iglidur J UV for smørefri solarteknologi

I dag anvendes glidelejer ikke kun som simple press-fit lejer, men også i stadig stigende grad i specielle former, og i visse tilfælde, som i solarindustrien, er de udsat for UV stråling i lange perioder. For disse specielle applikationer tilbyder igus de langtidsholdbare højtydende plast iglidur J i sit produktsortiment. Den avancerede videreudvikling af dette produkt er iglidur J UV. Det nye materiale adskiller sig ved meget høj UV modstand og fordelene ved de lave friktions- og slitagekoefficienter samt fugtmodstanden.

Solar systemer samt andre udendørs applikationer skal fungerer år efter år, under ofte ekstreme forhold. Dette kræver maskinkomponenter der tilbyder lang levetid og forlængede standtider. Herudover skal glidelejer der anvendes i, for eksempel, solartårne, trugsolfangeranlæg eller til montering af roterende akser til paneljustering, have de lavest mulige omkostninger. Til disse applikationsscenarier, har igus nu en optimeret, avanceret videreudvikling af sit slidstærke og langtidsholdbare standardmateriale iglidur J: iglidur J UV. Det nye UV-stabiliserede materiale er specielt egnet til fortløbende direkte sollys. Som alle igus glidelejer, er iglidur J UV glidelejer også, takket være de inkorporerede faste smøremidler, smørefri og herved vedligeholdelsesfri samt ufølsomme for støv og snavs. Herudover er de langsigtede mekaniske egenskaber i iglidur J UV blevet forbedret yderligere. Dette giver kunden det ideelle materiale til ekstremt blødt løbende, smørefri og langtidsholdbare solarsystemer.
iglidur J UV klarer sol, vind og regn
Grundet de korrosionsfri egenskaber og den høje modstand mod medier, er fugt og andre miljøbetingede påvirkninger ingen forhindring i brugen af iglidurJ UV. De tribologiske egenskaber som friktion og slitage på UV materiale kan sammenlignes med standardmaterialet iglidur J. De lave friktionskoefficienter under tør drift og den ekstremt lave stick-slip-effekt er særligt vigtige ved meget lave hastigheder, der er almindelige i styresystemer i solarindustrien. Høje hastigheder på over 1 meter pr. sekund er også muligt. I begge tilfælde er statisk friktion meget lav, og stick-slip-effekten er undgået. I starten er materialet tilgængeligt med og uden flange op til en akseldiameter på 20 millimeter. Lejer fremstillet af iglidur J UV kan leveres på bestilling i alle tidligere standarddimensioner i iglidur J samt som individuelt designede specialgeometrier.