Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Det er en kold tid for vedligeholdelsesomkostninger: iskæde forhindrer driftstop ved lave temperaturer14-11-2018

Særligt design gør igus e-kæder og chainflex-kabler til den ideelle løsning i frost og sne

For at forhindre frost i energiforsyningen på eksempelvis skråelevatorer har motion plastics-specialisten udviklet den nye e-kæde ved navn "iskæde". Med hævede sprøjtestøbte kontaktpunkter reduceres risikoen for frost markant sammen med omkostningerne i forbindelse med nedetid og vedligeholdelse.

Skråelevatorer anvendes en række forskellige steder til personer eller varer. Uanset om den anvendes til personer eller varer, kræver den altid langvarig, problemfri drift. Et nedbrud medfører som regel høje vedligeholdelsesomkostninger pga. højden og de svære adgangsforhold. Disse udfordringer forværres, når skråelevatorer anvendes under ugunstige vejrforhold, fx i personelevatorer i bjergene eller i byggeelevatorer i det fri. Driften af dem kan først genetableres efter en kompliceret optøning. Koncepter, der forhindrer frysning, såsom den innovative iskæde fra igus, er påkrævede for at sikre sikkerheden og pålideligheden under disse ekstreme forhold.

Nyt design forhindrer fabriksnedbrud
Der er frostrisiko særligt i systemer med energikæder, der sjældent er i bevægelse eller med langvarige intervaller under barske vejrforhold. Den frostbestandige iskæde kan bruges til sådanne anvendelser. Den implementerede teknik er lige så enkel, som den er effektiv: to hævede buer pr. kædeled er sprøjtestøbt på e-kædens ribber langs kædens ydre radius. Som følge heraf er kontaktflade området, og dermed frost risikoen, reduceret betragteligt. E-kæden er stadig trygt placeret i føringen, men den berører kun et lille overfladeområde og sidder ikke fast. De sprøjtestøbte buer på ribberne optimerer iskædens klimaegenskab uden at reducere e-kædernes sædvanlige høje styrke. Det rektangulære anslagssystem, som fordeler kræfterne jævnt, og den stærke pin- og boringstilslutning på sideleddene sikrer høj styrke med mulighed for stor belastning eller vægtfylde. Eftersom buerne ikke er mere en 1,8 milimeter høje, er installationshøjden kun en smule større. Derfor integreres iskæden nemt, selv på begrænset plads.

E-kæder og chainflex-kabler modstår temperaturer under frysepunktet
Ligesom alle e-kæder til udendørs brug er iskæden fremstillet af vejrbestandig og mediebestandig højtydende plast. Materialet igumid G kan bruges i anvendelser ned til -40°C. Sammen med chainflex-kabler, optimeret til vedvarende dynamisk brug i energikæder, bevæger iskæden sig pålideligt selv i sne eller is. Med kappematerialer fremstillet af PUR eller TPE giver chainflex-kabler ingen problemer selv ved temperaturer langt under frysepunktet i meget lang tid. Og skulle temperaturen rent faktisk falde til -35°C, forsyner et servokabel fra chainflex CF29-serien pålideligt et hvilket som helst drevsystem. Som en del af igus readychain-konceptet fås iskæden også som et komplet system fuldt udstyret med forhåndskonfektionerede kabler, der kan installeres og tilsluttes hurtigt.