Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Specialdele til kunder fremstilles endnu hurtigere: igus tredobler sin 3D printservice21-11-2018

Nye laserintringsprintere øger 3D printkapaciteten til produktionen af holdbare slidbestandige dele

Efterspørgslen på skræddersyede specialløsninger øges støt, særligt hos motion plastics-specialisten igus. Stadig flere kunder benytter sig af den hurtige 3D printservice til langtidsholdbare slidbestandige dele fremstillet af højtydende plast. Uanset om det er til anskaffelse af reservedele til kortvarig brug, fremstilling af prototyper eller produktionen af smørefri små partier. For at imødekomme efterspørgslen har plastspecialisten i Köln nu tredoblet sin 3D laserintringsprinterkapacitet.

Ønsker brugeren at fremstille en slidstærk specialdel eller et lille parti, har igus den rette løsning med 3D printerservicen. Hent www.igus.dk/3D-printservice, overfør CAD-data, vælg materiale, og aktivér ordren. På denne måde kan brugeren – fra hobbyentusiaster til store industrikunder – hurtigt anskaffe igus' slidbestandige specialløsning. De fleste af komponenterne er fremstillet ved brug af laserintringsprocessen. I denne proces placeres hele det slidstærke laserintringsmateriale iglidur I3, som er særligt udviklet af motion plastics-specialisten igus, på hele pladen og sintreres med en laser. Efter hvert trin sænkes pladen, og der påføres et nyt lag. "På grund af den meget store efterspørgsel efter slidbestandige specialløsninger gennem 3D printservicen har vi nu tredoblet vores kapacitet med nye lasersintringsprintere," forklarer Tom Krause, leder af enheden for additiv produktionsvirksomhed, hos igus.

Hurtigt printede komplekse komponenter
Fordelene ved lasersintringsprocessen er åbenlyse. Lasersintringsprinterne kan producere enkle og komplekse typer samt mobile løsninger. "På en installeringsplads på 220x170x300 millimeter kan man fx producere 5000 glidelejer med en indvendig diameter på 10 millimeter pr. sintringssystem inden for 30 timer. Lasersintring sikrer, at vi kan tilbyde komponenterne, ikke kun hurtigt, men også med en højere styrke og mere omkostningseffektivt end FDM-processen," bemærker Tom Krause. Høje omkostninger, såsom produktionen af sprøjtestøbningsværktøjer, elimineres, og der kan nemt laves designændringer på computeren, hvorimod man med den gængse sprøjtestøbning er nødt til at ændre komplette moduler. Derudover er der ingen prisforskel på komplekse og enkle former. Hvis kunden ønsker at få fremstillet slidbestandige tandhjul, kan han bruge det slidstærke lasersintringsmateriale iglidur I6, som er særligt udviklet til tandhjul, i 3D printerservicen. Hvis der skal printes en serie med op til 4000 dele, kan der også fremstilles sprøjtestøbningsværktøjer i additiv produktion, som senere bruges i sprøjtestøbningsmaskinen. Fordelen er her, at brugeren frit kan vælge det egnede materiale mellem mere end 50 iglidur-materialer.