Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Robotteknologisk løsning til hurtig prototypefremstilling vinder konkurrence for innovativ, omkostningseffektiv robotteknologi12-11-2018

Juryen præmierer Robert Hofmann GmbH for tidsbesparende automatiseringskoncept inden for 3D-print med robotteknologisk robolink D-robotarm

Omkostningseffektiv automatisering af enkle opgaver er målet for økonomisk robotteknologi. Igen i år ledte konkurrencen for innovativ, omkostningseffektiv robotteknologi efter spændende ideer og koncepter, der demonstrerer potentialet ved omkostningseffektive robotteknologiske løsninger. Vinderen modtager prisen på Motek: Virksomheden Robert Hofmann GmbH overbeviste juryen med deres idé om en app-aktiveret plukkeanvendelse inden for 3D-print.

Automatiser processer med robotter, og spar tid og penge. Dette mål tilstræbes ikke kun af store industrimastodonter, men også af flere og flere mindre og mellemstore virksomheder. Dette er også tilfældet med virksomheden Robert Hofmann GmbH i Lichtenfels. Virksomheden til hurtig prototypefremstilling stod med følgende udfordring. I teorien kan en 3D-printer lave vedvarende printning, men efter hver printproces skal byggepladen udskiftes, hvilket er svært at håndtere, hvis et printjob slutter uden for arbejdstiden. "Vores udfordring var ofte, at vi ville printe dele, der om muligt skulle være klar næste dag," forklarer Tobias Mager, uddannelsesleder hos Robert Hofmann GmbH. "De lærlinge, der holder øje med vores 3D-printere, arbejder til 16.15, men den vedvarende printning slutter ikke før ved 17 tiden. Så pga 45 minutter kunne vi miste mere end 14 timers byggetid, som printeren i teorien ville kunne nå." Hans løsning var den automatiserede udskiftning af byggepladen med økonomisk robotteknologisk robolink D-robotarm fra motion plastics-specialisten igus, der blev styret via en smartphone. Takket være 3D-printerens netværksforbindelse kunne der opstartes nye byggeprocesser ved brug af appen døgnet rundt i weekenden eller efter arbejdstid, og printeren kunne udnyttes fuldt ud. Tobias Mager indsendte sin innovative idé til konkurrencen for innovativ, omkostningseffektiv robotteknologi.

Prisuddelingen på Motek
Robert Hofmann GmbH's idé overbeviste juryen, der bestod af medlemmer fra forskningsområderne, specialiserede journalister og producenter. Engagement, spidsfindighed og ideen om optimering dannede grundlag for en enstemmig bedømmelse. På Motek modtog Maximilian König, som repræsentant for Robert Hofmann GmbH, som den første et værdibevis til en robolink D-leddelt arm eller lignende robotteknologiske komponenter til en værdi af € 3.000 på igus-standen. Dr. Sebastian Zug og hans RoboCup-team robOTTO fra Magdeburg Universitet modtog andenpræmien til en værdi af € 1.000. Den yngre professor udviklede ideen at bruge robolink i RoboCup@work-ligaen. I denne liga skal forskellige opgaver inden for industrielle miljøer løses, for eksempel transporten af skruer, møtrikker, bolte og profiler. Eftersom den sidste robotteknologiske løsning var en udgået model, designede Dr. Sebastian Zug konceptet om at bruge en robotteknologisk robolink D-robotarm med 5 akser på en eksisterende Robotino-platform til sit team. Dette er muligt, fordi det modulære system giver teamet mulighed for at konfigurere forskellige systemer og integrere dem i platformen i henhold til de enkelte gribe- og håndteringsstrategier.

Få flere oplysninger om økonomisk robotteknik på https://www.low-cost-robotics.com