Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

På udkig efter spektakulære løsninger i anvendelser med plastglidelejer24-01-2019

manus-prisen har ni-års jubilæum – søg nu!

Hvad har et exoskelet, en elektrisk håndteringsarm og et forskningsprojekt om rumaffald tilfælles? Der bliver brugt plastglidelejer i alle tre anvendelser, og de blev alle valgt som vindere i den seneste manus-prisuddeling, som motions plastics-specialisten igus afholder hvert andet år. Ansøgningsfasen til næste uddeling er nu skudt igang. Vinderne vil modtage priser på op til 5.000 euro.

Juryens største udfordring vedl seneste manus-prisuddeling for to år siden var at vælge tre vindere ud af 541 tilmeldte fra 35 lande. Udover de tre vindere – et exoskelet, der faciliterer monteringsarbejde, en håndteringsarm, der kan bruges under vand ned til en dybde på 500 meter, og en udstødningsmekanisme til et forskningsobjekt i rummet – var der mange andre spændende anvendelser indeholdende plastglidelejer. Fra 3D-printere og sportsudstyr til kunstskulpturer. "Selve udvalget af forskellige anvendelser illustrerer de alsidige anvendelsesmuligheder for plastglidelejer," forklarer Tobias Vogel, Vice President og leder af iglidur glideleje-division og drylin drive technology hos igus GmbH. Han efterfølger Gerhard Baus som nyt medlem af juryen. Hr. Baus var involveret i de seneste 8 udgaver af konkurrencen som medstifter siden begyndelsen i 2003. Nu er ansøgningsfasen til manus 2019 begyndt.

manus-prisen omfatter priser på op til 5.000 euro. Brugere skal indsende deres tilmeldning senest 22. februar 2019 og præsentere juryen for designet med en kort tekst samt billeder og videoer. Det er underordnet om det er serieanvendelser til industrien eller blot en enkelt anvendelse – den eneste betingelse er, at der skal findes mindst én bygget prototype af den præsenterede anvendelse. Vinderne udpeges af en ekspertjury, sammensat af medlemmer fra videnskabs-, forsknings- og specialmedieområdet, og den uddeles på Hannover-messen 2019.

Find flere oplysninger på www.igus.dk/manus. Udover deltagerbetingelserne er der også en oversigt over de tidligere vindere samt mere end tusind anvendelser fra ansøgere de senere år, som illustrerer rækken af forskellige interessante og opfindsomme anvendelser.