Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

3D Ethernet-kabel fra igus muliggør hurtig robotkommunikation30-01-2019

Testet chainflex-kabel til vridningsvinkler på op til 360 grader overfører sikkert data til 6-aksede robotter

I store produktionsvirksomheder findes der industrirobotter overalt. De sørger for hurtig automatisering af processer og sikrer derved virksomhedernes omkostningseffektivitet. igus har nu udviklet et langtidsholdbart Ethernet-kabel, CFROBOT8.PLUS, for at sikre, at robotkommunikation mellem akserne, styringssystemet og overordnede systemer fungerer problemfrit, selv under ekstrem belastning. Den nye kabelfamilie er blevet testet under vridningsbelastning i adskillige år i igus' eget laboratorium, og den kører fuldstændig fejlfrit i mere end 15 millioner cyklusser.


Antallet af robotter, der bruges til produktion, vokser hastigt. Ifølge den internationale robotorganisations (International Federation of Robotics) beregning vil der i 2020 være mere end 3 millioner industrirobotter i drift på verdensplan – kun til at iværksætte automatiseringen i produktionsvirksomheder. Samtidig stiger også kravene til sikker kommunikation mellem robotter, akser, styringssystemer og overordnede systemer. "Sandsynligheden for at fremtidens kommunikation bliver domineret af industrielt Ethernet er ret høj," forklarer Rainer Rössel, leder af chainflex-kabelafdelingen hos igus GmbH. Derfor har motion kabel-specialisten arbejdet i mere end fem år på udviklingen af Ethernet-kabler til ekstrem tredimensionel belastning og en sikker dataoverførsel mellem robotkomponenterne. På SPS IPC Drives i Nüremberg præsenterede igus CFROBOT8.PLUS-kabelfamilien til en skare af specialister. "Med vores nye robotkabel er vi den eneste producent i verden, der tilbyder et holdbart og testet vridningskabel fra lager med vridningsvinkler op til +/-360 grader, og på den måde fylder udfylder vi et tomrum på markedet," siger Rössel.

Vridbare kabler, testet og garanteret.
CFROBOT8.PLUS-kablet er blevet testet for vridningsbelastning i vores 2.750 kvadratmeter store testlaboratorium – i igus triflex e-chain-serien til tredimensionelle bevægelser – med mere end 15 millioner cyklusser. Resultatet er, at de elektriske egenskaber i Ethernet-kommunikation virker fejlfrit. Testserien er stadig igangværende for at fastslå den forventede maksimale driftslevetid. Vi forventer dog de endelige resultater om et par år. Det er fordi, igus har udviklet og testet kabler i mere end 30 år i industriens største laboratorium, og disse kabler er særligt designet til brug i energikæder. Med mere end 2 milliarder testcyklusser og mere end 1,4 millioner elektriske test om året betragtes igus som bannerføreren inden for motion cables i energikæder. Virksomheden igus er den eneste producent på verdensplan, der giver en garanti på 36 måneder for hele sit chainflex-kabelsortiment, inklusive det nye CFROBOT8.PLUS-kabel.