Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Automaterisering, der er let at styre, med nye dryve-motorstyringssystemer til igus-linearakser20-02-2019

igus-motorstyringssystemer D3- og D1 dryve til enkel eller kompleks styring af lineære systemer

Som supplement til sine drylin E-linearakser med DC-motorer har igus nu udviklet et omkostningseffektivt og brugervenligt styringssystem. D3 dryve styrer lineære systemer fuldstændigt uden software eller PC. Derudover har igus også forbedret sit D1 dryve-styringssystem til stepmotorer, DC- og EC/BLDC-motorer. Motorstyringssystemet til mere komplekse vandringer kan betjenes intuitivt via en browser og modificeres live.

I sit drylin-produktsortiment har igus tilbudt smørefri linearakser med tilsvarende step- og DC-motorer i adskillige år. Som "drylin E" kan brugere anvende disse motoriserede akser, der er konfigurerede og installationsklar, som enkelt akse eller i portalkonstruktioner med for eksempel format- og højdejusteringer eller pick-and-place-anvendelser. For at lette styringen og betjeningen af akserne tilbyder igus' D3 dryve nu brugere et styringssystem til enkel bevægelse, mens D1 dryve er et styringssystem til mere komplekse opgaver. Det muliggør automatisering af et bredt udvalg af opgaver uden programmering.

D3 dryve: Hurtig indstilling, direkte automatisering
Det nye D3-styringssystem er egnet til alle standard DC-motorer. Tilslut ganske enkelt strømforsyningen på 24 volt, og parametriser driftstilstanden, slutpositionsafbrydelse, acceleration og motoren med DiP-afbryderen. Hastigheden kan justeres med en drejestyreenhed. Strømbegrænsningen udføres med en skruetrækker fra en anden styreenhed. Så efter et par enkle trin er styringssystemet klar til drift. En LED-skærm angiver styringssystemets strømstatus med forskellige farver. En anden fordel ved D3 dryve er den omkostningseffektive pris på 120 euro. Som følge af dette kan selv små og mellemstore virksomheder automatisere deres systemer uden programmeringsfærdigheder og bruge motoriserede linearakser. Det nye D3 dryve-styringssystem bruges inden for møbelfremstilling, for eksempel til køkkenbordplader, der kan forlænges, eller sågar til at lukke vinduer. Til mere komplekse opgaver, såsom styring af lineære robotter, kan brugere sætte deres lid til det intuitive D1 dryve-styringssystem til stepmotorer, EC/BLDC- og DC-motorer.

D1 dryve: Ny intuitiv grænseflade til et komplekst styringssystem
D1 dryve-styringssystemet blev præsenteret af igus hos SPS IPC Drives med en ny intuitiv grænseflade. Brugeren kan nemt betjene motorstyringssystemet via en webbrowser på en fast PC eller sågar en smartphone eller tablet. En tydelig grænseflade hjælper kunden med det korrekte parametervalg. "Opstart af en motordrevet akse med det nye D1 dryve-motorstyringssystem kan udføres på få minutter," forklarer Rene Erdmann, leder af drylin e-drevteknikdivisionen hos igus. "Efterfølgende er det også nemt at ændre værdierne eller tilføje mellemtrin via webbrowseren." Udover den hurtige idriftsættelse og brugervenligheden er den særlige fordel ved D1 dryve styringssystemets netværksevne. Styringssystemet er designet til at spare plads og er let at montere i kontaktskabe på en skinne (DIN). Dette kan forbindes via en WLAN-router, hvorefter systemet kan styres via en trådløs enhed. Den integrerede webserver kræver ikke ekstra software på betjeningsenhederne og kræver heller ikke ekstra lagermedier eller lignende. Det betyder, at brugerne ikke får ekstra udgifter. For at give potentielle kunder en mulighed for at teste og blive overbeviste om D1 dryve-styringssystemet tilbyder igus kunden en online-simulation på www.igus.eu/dryve. Der tilbydes også en anden tjeneste, igus undervisningskanal, på YouTube. Den hjælper brugeren med korte videoklip af den hurtige og nemme installation og valg af parametre af D1 og D3 dryve. Begge styringssystemer leveres direkte fra lager inden for 24 timer.