Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Hård kørsel på racerbanen: slidbestandige iglidur-tandhjul i gearkassen27-02-2019

iglidur I6-tandhjulene fra 3D-printeren til bilvæddeløbsdysten "Unge opdager teknologi" (Jugend entdeckt Technik – JET)

Elektromobilitet er et yderst vigtigt emne i fremtiden. For at Tyskland kan være i førersædet er det vigtigt at inspirere unge hjerner til at arbejde professionelt med videnskab og teknik. Med henblik på dette formål finder den årlige JET-dyst sted på IdeenExpo i Hannover. Studerende får til opgave at bygge en hurtig, solid og energieffektiv racerbil af en fjernstyret standardbil med et begrænset budget. Slidbestandige 3D-printede tandhjul fra igus, som er fremstillet af det højtydende plast, iglidur I6, hjalp til med denne bedrift.

Byg en hurtig, energibesparende racerbil af en almindelig fjernstyret bil, og overhal alle de andre teams i et bilvæddeløb – det er målet med "Unge opdager teknologi"-dysten (Jugend entdeckt Technik – JET), som er organiseret af den tyske ingeniørsammenslutning (Verein Deutscher Ingenieure – VDI) og Hannover Universitet (Hochschule Hannover – HSH). Som det er tilfældet med de berømte modeller, er den centrale faktor ikke kun hastighed, men også energieffektivitet. I juni 2019 kan besøgende på IdeenExpo se JET-dysten i fuld gang på HSH-messestanden. 25 teams konkurrerer om sejren med deres racerbiler på en 20 meter lang racerbane i størrelsesforholdet 1:10. Reglerne er ufravigelige. Hvert team har et budget på blot 50 eur. til rådighed. Udover batteri, motor og hastighedscontroller skal alle komponenter købes, udvikles eller bygges af jer.

Spar penge med igus 3D-printtjeneste
De forskellige Teams forbereder sig i øjeblikket på den næste IdeenExpo. Studerende fra Eugen Reintjes-handelsskolen sætter deres lid til en slidbestandig og solid geartransmission for at forbedre deres racerbils ydeevne. Det sværeste ved denne gearkasse var anskaffelsen af tandhjul. Eftersom budgettet er lille, havde de studerende ikke råd til store innovationer. Endelig fandt de, hvad de ledte efter, hos motion plastics-specialisten igus i Köln: omkostningseffektive, slidstærke tandhjul fra SLS-printeren. Efter en enkel online-konfiguration blev tandhjulene printet og leveret, fremstillet af den højtydende plast, iglidur I6.

Højtydende plast gør racerbiler robuste
Laboratorietest dokumenterer, at I6-materialet er betydeligt mere solidt end andre former for plast. I et eksperiment på vores eget testlaboratie testede ingeniørerne tandhjul fremstillet af polyoxymethylen (POM) og iglidur I6 ved 12 omdrejninger pr. minut og med en belastning på 5 Nm. Et maskinfremstillet tandhjul fremstillet af POM gik i stykker efter 621.000 omdrejninger, mens iglidur I6 stadig fungerede fint efter en million omdrejninger. Således skal teamet ikke bekymre sig om eventuelle driftsvigt. Tandhjulene i racerbilen har allerede bestået en indledende testkørsel med succes. Bilen er energieffektiv og når stadig tophastigheden på 60 km/t.

Young engineers support-teamet fra igus fremmer innovative projekter
Innovative projekter som tandhjulene til racerbiler til JET-dysten støttes af igus som led i programmet "young engineers support". Initiativet støtter unge elever, studerende og opfindere i udviklingen og realiseringen af deres tekniske projekter. Yderligere oplysninger om yes fås på www.igus.eu/yes.