Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Sikker og prisbillig kabelføring på robotten med indtrækningssystem fra igus18-04-2019

Nyt indtrækningssystem til energikæder sikrer en driftssikker betjening af robotten i moderne fabrikker

Svejsearbejde, nittearbejde, loddearbejde: og Industrirobotter skal arbejde dynamisk og hurtigt i produktionen. Derfor er det nødvendigt med en sikker og kompakt føring af kabler og slanger. Det er her, tredimensionelle triflex-energikæder fra igus kan anvendes. Hvis energikæden begynder at sno sig i robottens arbejdsområde, kan kabler og slanger blive beskadiget og forårsage maskinstop. Derfor har igus nu udviklet det nye økonomiske TR.RSEL-indtrækningssystem. Systemet fører energikæden i en ledning på robotten og sikrer dermed en problemfri og driftssikker betjening.

Industrirobotter til monteringsarbejde af
køretøjskomponenter i bilindustrien arbejder f.eks. med høje rotationer og mange hurtige bevægelser. Brugere er afhængige af energikæderne, der sikrer, at kabler til data, tryklufts- og energiforsyning føres sikkert på robotten. triflex R e-chains fra igus er meget brugbare i dette tilfælde, da de er særligt designede til industrirobotteknologi og tilpasser sig robotternes tredimensionelle bevægelser. Dog er det med den stigende diversitet inden for automatiseret produktionsteknologi nødvendigt at føre, både el- og trykluftskabler, og slanger til bolte, nitter og skruer. Eftersom disse slanger ikke er kompatible med snævre bøjningsradier, er der behov for et indtrækningssystem til energiforsyningen af robotten. Derfor har igus nu udviklet et nyt og meget økonomisk indtrækningssystem triflex RSEL til sine energikæder. Dette sikrer, at energikæden holdes så kompakt som muligt på robotarmen. Systemet forhindrer det ophængte energiforsyningssystem i at påvirke eller blokere robottens bevægelser, selv i yderst dynamiske anvendelser. I værste fald kan snoninger beskadige energikæden, kablerne og slangerne indeni og medføre maskinstop.

Økonomisk tilpasningsdygtigt indtrækningssystem
Som følge af systemets standarddimensioner og dets meget kompakte design kan det nye indtrækningssystem monteres direkte på den 3. akse på alle almindelige robottyper. Det betyder, at alle eksisterende triflex R-serier såsom TRC, TRE og TRCF kan omdannes hurtigt og nemt. Den faste ende af energikæden kan vælges frit til det nye system. En anden fordel ved at bruge det lineære indtrækningssystem er, at brugeren sparer ekstra kabellængde og relaterede omkostninger eftersom der ikke er behov for nedbøjning. triflex RSEL fås hos igus som en variant med to elastomerbånd i størrelserne 70 eller 85.