Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Optimeret beskyttelse til den næste generation af motorer med nyt igus-materiale02-05-2019

Optimeret isolering af chainflex VFD motor- og servokabler til energikæder takket være højtydende polymer

Tendensen med drivenheder med variabel frekvens (VFD'er) bevæger sig mod mere kompakte drivenheder med den samme eller højere kraft og ekstremt høj nøjagtighed i frekvensomformere. Som følge heraf skal brugeren ved valg af kablet ikke blot være opmærksom på den rigtige kombination af kerner og tværsnit, men ligeledes af kablets elektriske specifikationer. Derfor har igus nu udviklet et materiale, der imødekommer den nyeste generation af motor- og servokablers nye udfordringer. I testen kunne den modstå en bøjningsradius på 7,2 x d med 45 millioner slag.

Fra lille til stor: Tendensen inden for motorteknologi går mod endnu mere kompakte VFD-motorer med den samme eller højere ydeevne end deres forgængere. Mindre plastisolerede runde strømtilslutninger såsom M16 eller M18 bruges i stigende grad til de nye motordesign, så de kan udnytte deres fulde potentiale. Motorernes mere kompakte design kan medføre højere temperaturer inden i systemet sammenlignet med større sortimenter af de samme motorer. Resultatet er, at kablet varmes op via tilslutningskontakterne. Selvom det ikke har indflydelse på motoren og de forbundne komponenter på kort sigt, kan der på lang sigt opstå alvorlige problemer. Hvis kablets isoleringsmateriale ikke kan modstå de forhøjede temperaturer på lang sigt, kan der opstå kortslutninger i kablet og i nærheden af tilslutningerne, hvilket i værste fald kan medføre brand. Derfor spiller isoleringsmaterialet en ny central rolle i valget af de rigtige servo- og motorkabler.

Testet igus-isoleringsmateriale til de nyeste servomotorer
Efter en udviklings- og testperiode på fem år tilbyder igus nu en løsning, der skal forhindre skader på de kompakte motorer, i form af et nyt isoleringsmateriale til deres chainflex VFD motor- og servokabler. Virksomhedens ekspertise inden for højtydende polymerer betyder, at motion plastics-specialisten har været i stand til at udvikle et nyt materiale, der bestod de omfattende laboratorie- og praktiske test. I test 5034 kunne CF29 servokablet med en bøjningsradius på 7,2 x d f.eks. holde til mere end 45 millioner slag. I modsætning til andre gængse materialer opfylder det nye materiale de øgede varmekrav til de nyeste motorgenerationer. Dette gør igus til den eneste leverandør på det globale marked, der tilbyder langvarigt testede sortimenter af VFD motor- og servokabler til vedvarende brug i energikæder, som opfylder de specifikke varme- og elektriske krav i de nyeste generationer af omformere.

Største udvalg af testede kabler med garanti
igus' kabelsortiment udsættes for omfattende test under virkelige forhold i virksomhedens eget 2.750 kvadratmeter store testlaboratorium. De genererede data har gjort det muligt for igus at blive den eneste producent på markedet, der tilbyder en garanti på 36 måneder på hele sit kabelsortiment.