Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Energiforsyning i alle retninger med den nye e-spool-standard fra igus20-06-2019

Oprul 21 meter kabler og slanger på sikker vis uden en motor

Og det er uanset, om det er fra høje lofter, fladt på jorden eller i dybden. Med e-spool – kabeltromlen uden slæbering – tilbyder igus en energiforsyning til forskellige anvendelsesscenarier. Det kompakte, fjederdrevne system fører energi, medier eller lyslederdatakabler på en sikker måde. igus har udviklet en ny standard, så brugere kan få adgang til energikædesystemet, selv i forbindelse med længere længder. Takket være et optimeret design kan e-spool nu forlænge kabler og slanger op til 21 meter uden behov for en motor.

I sceneteknologi, på olieplatforme eller i kraner i drift – bruges den udrullelige e-spool i alle scenarier, hvor kabler skal føres sikkert på meget begrænset plads. Det kompakte energikædesystem fra igus er et alternativ til den klassiske kabeltromle, men med to store forskelle: e-spool er den eneste løsning, der kan håndtere, ikke kun energi, men også alle medier såsom data, trykluft og væsker. Det kan den, fordi den forbinder to forskellige energiforsyningssystemer i ét. En standard e-chain, som føres af en føringsrulle, sikrer altid den korrekte længde og spænding i e-chain-systemet med en indbygget holdefjeder. Et igus-twisterband sørger for de roterende bevægelser. Denne specielle konstruktion laver bevægelser i alle tænkelige retninger. En anden forskel: e-spool har ikke brug for en dyr slæbering. Dette betyder, at de mest alsidige kabler kan forbindes kontinuerligt på begrænset plads i et system, og de kan også udskiftes eller tilføjes når som helst. For at hjælpe brugere med at vælge den praktiske energikædeløsning til længere vandringer har igus udviklet en ny e-spool-standard til 21 meter. For første gang præsenterer igus den som en prototype for et publikum af specialister på Hannover Messen.

Optimeret kontstruktion til mere fyldnings- og bærekapacitet
Den nye e-spool er udviklet på baggrund af kundebehov og de seneste års erfaring, og den bygger bro mellem den fjederdrevne standard-e-spool til op til 14 meters udvidet længde og den motoriserede e-spool til store projekter, for eksempel i offshore-branchen eller i operahuse. Det nye energiforsyningssystem blev udstyret med et større twisterband, så der kunne opnås højere fyldning. For at kompensere for belastningen og udvidelseslængden giver den nye e-spool-konstruktion mere støtte, et mere stabilt fuldt omsluttende hus og en forstærket bundplade som sikkerhed ved indtrækning. For at kunne modstå de højere kræfter gik udviklerne også efter en optimeret mekanisme, der kan justere fjederstyrken. Den nye e-spool-standard fås som enten en fjederdreven version med 2 HD-fjedre eller som en motordreven version med en indbygget stationær motor.