Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Musestille, modulære renrumsløsninger fra igus til de mest trange installationsforhold27-06-2019

Verdens første e-skin soft og e-skin flat sikrer partikelfri kabelføring under kompakte og flade installationsforhold

Til sikker og slitagefri føring af kabler i renrum har igus e-skin i sit produktsortiment. Energikæden til renrumsanvendelser er nu blevet udstyret med et blødere materiale særligt til kompakte installationsforhold. Den sikre og partikelfrie føring af kabler kan udføres ved en lav afstandshøjde med den nye e-skin soft. Til meget trange installationsforhold har igus også udviklet e-skin flat. Den nye energiforsyning med lav profil har et kammer-design og er nem at fylde og vedligeholde. Begge energikæder var overbevisende i støjtesten med deres støjsvage drift.

I produktionen af microchips, OLED'er, LCD'er, implantater og halvledere eller indenfor medicinalbranchen stilles der meget høje krav til et rent fremstillingsmiljø. For alle typer forurening har en direkte indvirkning på produktet og kan medføre alvorlig skade for producenten. Derfor er kravene til de anvendte maskinelementer og energiforsyningssystemer særligt høje. Som følge af dette præsenterede igusfor fire år side e-skin, et indkapslet bølgerør, som er nemt at åbne. Det har godkendelsen Fraunhofer Tested Device i ISO-klasse 1 og vandt Fraunhofer-prisens andenpræmie i 2018 – nemlig prisen for ren teknologi "Clean! 2018". Årsagerne til denne godkendelse var:at e-skin er fremstillet af tribologisk optimeret, slidbestandig plast, som har en modulær konstruktion og kan fyldes hurtigt. For at gøre e-skin egnet til brug i kompakte rum er den nu blevet udstyret med et nyt blødt materiale. Den nye e-skin soft kan også bruges under små installationsforhold på korte ikke-understøttede længder. Til meget flade installationsforhold tilbyder igus en ny løsning med et kammer-design: e-skin flat. Begge energikæder var overbevisende i støjtesten, når de var i bevægelse. e-skin soft havde en værdi på 32,4 dBA og e-skin flat 29 dBA. Det betyder, at de nye energiforsyningssystemer til renrum er betydeligt mere støjsvage end alternative løsninger på markedet.

e-skin soft: modulær og hurtig at fylde
Den nye e-skin soft er baseret fuldstændigt på det modulære princip for den dokumenterede e-skin. Energikædens over- og underdele, som kan skilles ad, samles med en "lynlås" til et komplet aflukket rør, som er særdeles støv- og vandtæt. Det sikrer både kompatibilitet med renrum og en hurtig fyldning og vedligeholdelse af kablerne.

Sikker energiforsyning til flade installationsforhold i renrum
igus har nu udviklet e-skin flat særligt til meget trange installationsforhold, f.eks i produktionen af halvledere. Den nye energiforsyning består af en profil med tre kabelkamre, som er ekstruderet af højtydende plast. Derfor er den meget flad og muliggør en meget lille bøjningsradius og en lav afstandshøjde. Profilerne kan forbindes med større systemer. I modsætning til alternative løsninger er kablerne i e-skin flat ikke indsvejset, men fyldes i kamrene. I tilfælde af vedligeholdelsesbehov kan kablerne ganske enkelt trækkes ind, uden at der skal installeres et nyt energiforsyningssystem. Brugeren reducerer omkostningerne og forbedrer sin teknologi. I et andet udvidelsestrin kan de enkelte kamre åbnes udefra takket være et lynlåssystem, så vedligeholdelsen går endnu hurtigere. En anden fordel: Med de nye energiforsyningssystemer, e-skin flat og e-skin soft, tilbyder igus to økonomiske løsninger, som fås direkte fra lager.

Tilslutningsklart system med garanteret driftslevetid
På anmodning kan kunden modtage de nye energikæder til renrum omgående som et tilslutningsklart komplet system med chainflex-kabler. Brugeren har mulighed for at bruge mere end 918 yderst fleksible kabler med IPA-klasse 1, som er særligt udviklede til brug i energikæden. Alle kabler er testet under virkelige forhold i virksomhedens eget 3.800 kvadratmeter store laboratorium. Dette gør igus til den eneste leverandør i verden, som tilbyder en garanti på 36 måneder på hele kabelsortimentet.