Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Hurtige som en redningstjeneste: igus 3D-printtjeneste for slidstærke plastkomponenter11-07-2019

igus produktionsservice producerede reservedele til det Berlin-baserede selskab Blackcam's udstilling på nogle få timer

Hvad gør du når en vigtig del af en ud‫stilling pludselig forsvinder på vejen til messen? Svaret fra det Berlin-baserede selskab Blackcam, en producent af kamerastyringssystemer, var at kontakte igus 3D-printtjeneste. Ved brug af industrielle 3D printere, kan motion plastics producenten levere unikke slidstærke dele til kunden inden for nogle få timer. Såden blev de manglende glidelejer produceret.‬‬

Et kig bag scenerne i enhver Hollywood produktion vil næsten altid afsløre en skinne hvor store kameraer føres på en dolly. Men hvad der har fungeret godt for filmindustrien i årtier er ikke egnet til live tv-udsendelser, da disse kameraers dolly-systemer kan begrænse udsigten ved koncerter og sportsbegivenheder. Blackcam, et Berlin-baseret selskab, udvikler derfor et ny løsning: kompakte, fjernbetjente dolly-systemer der bevæger kameraet på smalle spor. Denne type af dolly-systemer er stadig mere populære i underholdningsbranchen. Ferenc Tiefenbach, en ingeniør hos Blackcam, er ofte undervejs med udstillinger på messer. Under turen gennem Düsseldorf lufthavn havde ingeniøren en prototype på det nye dolly-system der er udviklet til fodboldkampe, da han opdagede en fejl ved et af glidelejerne. Der var ingen reservedele. Hvad gør man så? Tiefenbach henvendte sig til igus' 3D-printtjeneste. Motion plastic specialisten producerer hurtige små serier og enkeltdele fra højtydende plast ved brug af industrielle 3D printere.

3D printet leje klar til afhentning inden for nogle timer
Upload en CAD model af delen på igus website, vælg printmateriale, for eksempel iglidur I180, en slidstærk, højtydende plast, og bestil direkte. Delen afsendes normalt inden for 24 timer. "I mit hastetilfælde, kunne jeg hente lejet efter nogle få timer fra afgivelsen af ordren," fortæller Ferenc Tiefenbach entusiastisk om den service der ikke er en selvfølge i branchen. Udstillingen var herved igen klar til messen. "Det er bemærkelsesværdigt at igus, på trods af størrelsen af selskabet, kan producere en enkelt komponent så hurtigt." Omkostningerne er også rimelige, i dette tilfælde kun € 96.

Højtydende plast er mere slidstærkt end standard ABS-plast
Fra sortimentet af produktionsmaterialer, valgtes iglidur I180 for dette 3D printjob. Denne højtydende plast imponerer med sin høje mediebestandighed. igus testlaboratoriet har afprøvet dens overlegenhed over for klassiske materialer som acrylonitrile-butadiene-styrene (ABS) i et eksperiment. Glidelejer blev testet på en 0,37 m lang, hårdanodiseret aluminiumsaksel ved en hastighed på 0,34 m pr sekund og et overfladetryk på 0,11 MPa. Resultatet: Det 3D printede leje fremstillet af ABS udviste en slidtage-rate på 13,3 mikrometer pr. kilometer. For gldelejer af iglidur I180 over samme distance, var slitagen kun 0,8 mikrometer. Men lejerne er ikke bare stærkere, de er også mere økonomiske i drift. De tillader vedligeholdelsesfri tør drift uden behov for smøring. De er derfor ideelle kandidater til kamera-dollysystemer fra Blackcam.