Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Demonstration på testlaboratorie: plast-kuglelejer mod metallejer i saltvandstest04-07-2019

Testvinderen xiros er op til 60 procent lettere og 40 procent mere økonomisk end metalversionen.

I Køln driver igus verdens største testlaboratorie for plast i bevægelsesapplikationer. Der udføres mere end 12.000 tribologiske tests hvert år hos specialisten i motion plastics. Disse inkluderer tests der undersøger brugen af et bredt udvalg af materialer i de mest varierede tests under virkelighedstro forhold. Denne gang: xiros flange-kuglelejer og metallejer i saltvand. Brugen af smørefri og vedligeholdelsesfri tribo-plast sikrer at xiros lejerne overbeviser fuldstændigt i dette eksperiment.

Ingeniørerne på igus testlaboratoriet fyldte en beholder med saltvand fra havet og opvarmede det til +80 grader Celsius. Herefter blev to lejer anbragt deri i 120 timer: et klassisk 2-huls flangeleje fremstillet af metal og et xiros flangeleje fremstillet af xirodur B180, en højtydende plast der er optimeret af igus gennem en årrække til bedste slitage- og mediemodstand. Begge lejer var ikke dækket fuldstændig i testen, men eksponeret for luft for at udløse en korroderende effekt.

Metallejer begynder at korrodere efter nogle få timer
Testresultatet var tydeligt til sidst. Efter nogle få timer, begyndte metallejet at korrodere. Ved afslutningen af testen, var der markante synlige spor af rust på alle lejekomponenter. I modsætning til plastlejet. xiros flange-kugleleje var upåvirket selv efter 120 timer i det aggressive saltvand under høje temperaturer. Der er ingen farveændring og intet spor af rust. En klar fordel, specielt i renrums-applikationer og brug i fødevare- og medicinalteknologi, hvor rust udgør en sundhedsrisiko. xiros kuglelejet består normalt af fire komponenter: indre og ydre ring samt huset i plast og kuglerne fremstillet af rustfrit stål eller glas. I modsætning til metallejer, leverer de slidstærke polymerlejer en meget blød og hygiejnisk tørdrift uden en enkelt dråbe smøreolie og er vedligeholdelsesfri. Deres lange levetid kan nemt kalkuleres online. Herudover, er plastlejerne elektrisk isolerende, temperaturresistente fra -40 til +80 grader Celsius, umagnetiske og 60 procent lettere og op til 40 procent mere økonomiske end tilsvarende metallejer. De er egnet til absorbering af middelstore belastninger og grundet deres driftssikkerhed, er de foretrukket af kunder i hele verden gennem mange år, for eksempel i transportører, mærknings-, håndterings- og emballeringsmaskiner samt fyldemaskiner.