Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Surfing på asfalt med slidbestandige glidelejer fra igus14-08-2019

iglidur Z og iglidur J350 højtydende plast sørger for sikre lejer i et innovativt skateboard

Curfboardet er en ny type sportsudstyr, som kombinerer et surfbræt og et skateboard, og som i processen skal kunne klare ekstreme belastninger. Kravene til de bevægelige komponenter, herunder lejerne, er særligt høje. De skal være slidbestandige, stabile, vedligeholdelsesfri og pålidelige selv under de mest barske "curf"-betingelser. Derfor er udviklerne hos curfboard GmbH afhængige af slidbestandige glidelejer fremstillet af højtydende iglidur Z- og iglidur J350-polymerer fra igus.

Uanset om du er skater eller surfer, kombinerer curfboardet fra curfboard GmbH de to sportsgrene i et nyt sports- og fritidsudstyr. Således lover producenten "den ultimative følelse af at surfe på hjul". Dette er sikret af de nye, specielle akser. De klarer sig uden nogen gummidæmpere eller fjedre og har 4-ledskinematik, som gør den selvregulerende. Tyngdekraften hjælper med den automatiske tilpasning til brugerens vægt. Derudover har boardet en bedre responsevne, hvilket gør det nemmere at styre. En anden særlig egenskab er, at brugeren ikke længere skal sætte fra for at skabe bevægelse. I stedet bygges farten op, ligesom i surfing, ved at skifte kropsvægten – selv når det går opad. Kravene til komponenterne er derfor særligt høje. Mens skateboardet særligt belaster akslerne og lejerne, når det sættes i sving, bliver curfboardet hele tiden udsat for belastning. For at modstå disse belastninger valgte opfinderen af curfboardet, Stephan Augustin, slidbestandige glidelejer fremstillet af højtydende iglidur Z- og iglidur J350-polymerer.

iglidur Z- og iglidur J350-glidelejer består hårdhedstesten
I sin søgen efter de rette glidelejer foretog Stephan Augustin indledningsvis en fire måneder lang test under de mest barske betingelser med lejer fra forskellige producenter. "Efter en evaluering af testresultaterne blev det tydeligt, at kun glidelejerne fra igus fremstillet af iglidur Z og iglidur J350 opfyldte kravene", forklarer Stephan Augustin. Hvor metal/PTFE kompositglidelejer blev slidt op efter kort tid og dumpede fuldstændigt, var iglidur-glidelejerne fra motion plastics-specialisten i stand til at bevise deres værd. Eftersom glidelejerne skulle være slidbestandige og samtidig korrosions- og vedligeholdelsesfri på trods af de permanent høje belastninger, valgte producenten den højtydende plast iglidur Z til lejerne direkte på armen. Materialet er kendetegnet ved sin slidbestandighed og bestandighed overfor kanttryk. Glidelejer fremstillet af iglidur J350 bruges på mindre belastede punkter. Materialet er meget overbevisende på grund af dets lave friktionskoefficient på stål og aluminium, fordi det er stød- og kraftpåvirkningsbestandigt. En anden fordel er de smørefri iglidur-lejer, hvor der ikke fæstner sig snavs til lejerne. Derudover gælder det for begge materialer – ligesom alle iglidur-glidelejematerialer – at de ikke kræver nogen smøring. Takket være de faste smøremidler, som er indlejret i plasten, forbliver lejet fuldstændig tørt. Snavs og støv fæstner sig ikke nemt, og de er nemme at vaske af.

www.curfboard.com

Curfboardet i fuld sving: https://www.youtube.com/watch?v=3nAgzanaCXA