Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Rene, sikre, sporbare: Nye igus-tribopolymere til fødevarekontakt29-08-2019

motion plastics-specialisten forlader sig på optisk og magnetisk genkendelige materialer til glide- og sfæriske lejer

Medieresistente, smøre og korrosionsfri: Dette er kravene, som maskinkomponenter i fødevareindustrien skal opfylde i dag. Til hurtigt at kunne identificere ødelagte stumper i tilfælde af systemskade har igus nu udviklet to nye optisk og magnetisk sporbare materialer til sine glide- og sfæriske lejer: iglidur FC180 og igumid FC. Materialerne overholder bestemmelserne for FDA og EU10/2011 og er derfor ideelle til brug i fødevareindustrien.

Sporingen af fremmedlegemer spiller en kæmpe rolle i produktionen og emballeringen af fødevarer for at sikre den perfekte kvalitet af produkterne og forhindre kontaminering. Derfor har igus nu udviklet det tribologisk optimerede glidelejemateriale iglidur FC 180 (FC = "Food Contact"/"Fødevarekontakt") særligt til fødevarekontakt. Det nye materiale er visuelt sporbart med sin blå farve samt af metaldetektorer pga. indeslutningen af korrekte, fødevarekompatible additiver. På den måde spores og fjernes ødelagte stumper hurtigt i tilfælde af systemskade. Således sikres produktets renhed, og omkostningstunge tilbagetrækninger af produktet forhindres. Det nye materiale overholder specifikationerne for FDA og EU Forordning 10/2011 og kan derfor bruges i direkte fødevarekontakt. "Dets lave fugtoptagelse og smørefri egenskab er yderligere kriterier, som taler for materialets fantastiske egnethed til anvendelser i fødevareteknologi, drikkevare- og emballageindustrien", forklarer Lars Braun, chef for forvaltning af emballageindustri hos igus.

Sporbarhed af metal – også til igubal sfæriske lejer
I igubal-sortimentet af sfæriske lejer forlader motion plastics-specialisten sig nu på et nyt sporbart materiale. Med husmaterialet igumid FC i kombination med iglidur FC180 som materiale til sfæriske kuglelejer har igus nu for første gang selvjusterende lejer, som er godkendt til direkte fødevarekontakt. Materialernes fremragende sporbarhed blev også bekræftet af Sesotec GmbH, specialist i sporing af fremmedlegemer og producent af metaldetektorer til fødevareindustrien. Selv de mindste fragmenter på 0,0139 g (iglidur FC180) eller 0,0157 g (igumid FC) kunne stadig identificeres på et transportbånd gennem metaldetektoren INTUITY. De nye vibrationsdæmpende lejer er korrosionsbestandige og medieresistente på grund af deres polymerbund, som gør det muligt for dem at holde til rengøring med vand og mange rengøringsmidler. Som følge heraf kan producenter og operatører af udstyr i fødevareindustrien nu hurtigt og nemt udstyre deres maskiner med et bredt udvalg af lejeløsninger fra igus, mens de sparer dobbelt så meget. Det kan de, fordi plastglidelejer ikke har behov for service og er meget mere økonomiske at købe end løsninger, der består af forseglede stållejer med fødevaregodkendte smøremidler.