Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Ingen smøring på trods af metal med vedligeholdelsesfrie sfæriske igubal-polymerlejer26-09-2019

Smørefrie sfæriske kuglelejer fra igus fås nu med økonomisk metalpladehus

Kraftig ophobning af snavs, støv og spåner er almindeligt for delte stålejer og fastgjorte flangelejer. Konstant smøring og vedligeholdelse er derfor nødvendigt. Med de sprøjtestøbte sfæriske kuglelejer fra igus kan kunder bruge en smøre- og vedligeholdelsesfri løsning til deres metalliske delte stålejer. igus har nu udviklet nye sfæriske kuglelejer fremstillet af den højtydende plast iglidur J, særligt til økonomiske metalpladehuse. Disse kan monteres på få sekunder. Den komplette løsning fås direkte fra lager.

Metal og smøring går hånd i hånd indenfor mekaniske anvendelser. igus beviser, at det ikke altid behøver at være tilfældet. motion plastics-specialisten har udviklet sine udskiftelige sfæriske igubal-kuglelejer særligt til delte stålejer og fastgjorte flangelejer med metalpladehuse. De består af den højtydende polymer iglidur J, der reducerer omkostningerne, eftersom behovet for smøring og vedligeholdelse er fjernet. Brugen af polymerer forhindrer snavs og støv i at sætte sig i lejet, hvilket yderligere reducerer forseglingen og forhindrer ikke-planlagt nedetid for maskinen. Brugen af udskiftelige lejer er også egnet indenfor jordbrug og landbrug, fødevareindustrien eller i fabriksmiljøer og mekaniske anvendelser. Sfæriske igubal-kuglelejer kommer direkte fra sprøjtestøbning og er derfor økonomiske. På et øjeblik kan de monteres i stedet for kuglelejer i eksisterende klassiske delte stålejer af metal samt flangelejehuse og nu også i økonomiske metalpladehuse. Lejesystemet, der består af et plademetalhus og et sfærisk igubal-kugleleje, fås direkte fra lager. Det sfæriske kugleleje af plast har en høj holdbarhed og driftslevetiden beregnes nemt online.

Smørefri drift takket være iglidur J
De sfæriske kuglelejer fremstillet af iglidur J er ikke kun økonomiske. De har også en meget lav friktionskoefficient under tør drift. Materialet absorberer kun en smule fugt, så brugen af de sfæriske kuglelejer er også egnet til udendørs brug. Modstandsdygtigheden overfor kemikalier i den højtydende plast er stor, og derfor er anvendelsen af udskiftelige sfæriske kuglelejer også egnet til brug i kemisk krævende anvendelser, såsom landbrugsteknologi eller endda behandling af glas. iglidur J viser særligt sine fordele i bløde aksler. Sfæriske igubal-kuglelejer fås i øjeblikket i tre dimensioner til prisbillige metalpladehuse (Ø 20 mm, 25 mm og 30 mm) samt til støbehuse (UC204-210).