Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Sprøjtestøbning med 3D print: 55 smørefri igus materialer til individuelle slidstærke dele10-10-2019

igus ekspanderer 3D-printservice ved sprøjtestøbning til hurtig produktion af vedligeholdelsesfri specialdele

Slidstærke dele benyttes hvor der er en friktion mellem to overflader. Hertil stoler designere i mange industrielle sektorer på 55 langtidsholdbare, smørefri, højtydende polymerer fra igus. For at hjælpe brugerne til hurtigt at modtage deres specialløsning fremstillet af et egnet materiale, har igus nu integreret Print2Mould processen i sin online 3D-printservice. Komponenten fremstilles ved sprøjtestøbning med et printet værktøj. Hertil uploader brugeren blot en STEP fil med den slidstærke komponent til 3D-printservice, vælger materialet og anmoder om et tilbud. Specifikationer af materialeegenskaber samt præcision, fleksionsstyrke og pris hjælper ved valget.

55 højtydende iglidur polymerer: Hvis kunderne leder efter slidstærke glidelejer, kan de vælge blandt et stort udvalg af igus materialer. Men hvis der kræves slidstærke komponenter - fra tandhjul til specialbøsninger - i en speciel form, kan brugeren enten bearbejde komponenten fra et egnet iglidur stangmateriale eller benytte igus 3D-printservice for mere komplekse geometrier. Til fremstilling af den individuelle komponent af det ideelle iglidur materiale til respektive anvendelse, tilbyder igus Print2Mould processen. Der printes et sprøjtestøbeværktøj til den specielle løsning, der herefter benyttes i en sprøjtestøbemaskine. Den største fordel er, at brugeren frit kan benytte iglidur materialeudvalget med dets 55 smørefri, højtydende polymerer. Disse inkluderer FDA-godkendt materialer som iglidur A350 og A181 til brug i fødevareindustrien, iglidur L500 til automobilsektoren, og iglidur X til højtemperaturs anvendelser. igus har nu integreret Print2Mould processen online 3D-printservice. Produktionen af specialdele ved denne proces er frem for alt karakteriseret som en tidsbesparende løsning af prototypeudvikling og for småserier. Det giver kunden mulighed for at opnå identiske komponenter i serier på et tidligt tidspunkt i udviklingen.

Slidstærke komponenter bestilt online
Vejen til en smørefri og vedligeholdelsesfri specialløsning er meget enkel: kontakt 3D-printservice på www.igus.dk/iglidur-designer, upload STEP fil med komponenten og vælg det passende materiale. Udover de 55 iglidur materialer der anvendes i Print2Mould processen, har kunden også mulighed for at få sin specialløsning printet økonomisk i SLS-processen med de slidstærke materialer iglidur I3 eller iglidur I6 eller endda i FDM-processen med iglidur filamenter. Prisen for produktion, inklusive omkostninger til sprøjtestøbningsværktøjet samt information om materiale, præcision og fleksionsstyrke vises online. Efter valg af passende højtydende polymerer, kan brugeren indtaste mængde og anmode direkte om et tilbud fra igus. Sprøjtestøbte specialløsninger leveres på 10 arbejdsdage.