Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

To bliver til en: Funktionsmøblet "Frida" forener en sofa og et skrivebord24-10-2019

Smøre- og vedligeholdelsesfrie tribo polymere lejer fra igus sikrer en høj fleksibilitet og lang levetid i et nyt møbel

Det kan være svært at arbejde og bo på begrænset plads. Derfor har indendørs design studenten Valeria Vysozki udviklet en meget praktisk løsning med hendes møbel "Frida". Slap af på den blødt polstrede sofa, og konverter dens funktionalitet til en arbejdsplads ved et enkelt træk i et integreret bord. Smøre- og vedligeholdelsesfri højtydende plast fra igus sikrer bløde bevægelser.

Den første egne lejlighed: Et vigtigt skridt for mange lærlinge og studerende. Men høj husleje, specielt i de store byer, betyder ofte at der kun er få kvadratmeter til rådighed til at bo og arbejde. Det kræver nye boligkoncepter og optimeret pladsudnyttelse. Indendørs design studenten Valeria Vysozki har derfor designet møblet "Frida" som en del af et seminar på Universitetet i Trier. Det er en kombination af en sofa og en arbejdsplads. Frida har et blødt polstret design med to ryglæn og et armlæn. En plade der er integreret i armlænet kan konverteres til et skrivebord, hvis der er brug for det. For lejer og justering af bordet, benyttede den studerende den smøre- og vedligeholdelsesfri lejeteknologi fra igus.

drylin linear guide lader bordet glide blødt
I sin søgning efter et stabilt og lydsvagt skinnesystem, kontaktede Valeria Vysozki motion plastics eksperterne hos igus for at finde et passende produkt. Det var vigtigt at skinnen kunne bære vægten af en ahorn-plade, men samtidig være så lydsvag og glat som muligt. Der blev installeret en drylin lineærføring lateralt i armlænet på Frida og et iglidur glideleje blev monteret under pladen. drylin føringsslæden kører på skinner, lejret i den højtydende plast iglidur J200. Den er designet specifikt til aluminiumsaksler og lavet til mellemstore belastninger, og er uimodtagelig for snavs og støv som alle igus tribo polymerer. Resultatet er driftsikkerhed og lang levetid for den bevægelige applikation.

Udtræk og drejning med iglidur G
Bordet Frida kan ikke bare trækkes ud, men også drejes. Det fritlagte indre af armlænet fungerer som opbevaringsplads. Herudover kan elektroniske apparater oplades på den indbyggede tilslutning. For lejer i laterale drejebevægelse, benyttede den studerende skiver der er fremstillet af iglidur G. igus materialet kombinerer en favorabel pris med mange attraktive tekniske egenskaber: En lang driftslevetid på tværs af hele belastningsspektret på en række roterende og vippende akser, selv under meget forskellige omgivende forhold, for eksempel når anvendelserne er udsat for skidt, støv eller stød. Kombinationen af igus lineærsystem og iglidur materialer sikrer, at Frida ikke bare er komfortabel, men også et praktisk og langtidsholdbart stykke møbel. Innovative projekter som skabelsen af Frida støttes af igus som led i programmet "young engineers support" (yes). Med initiativet støtter igus de studerende i udviklingen og realiseringen af deres tekniske projekter. Yderligere oplysninger om yes fås på. www.igus.eu/yes