Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Smudsresistent igus lineærsystem viser sejre i længdespring07-11-2019

Vedligeholdelsesfri drylin lineærføring lader en laser glide og sikrer hurtige, synlige topresultater på stadion

For at gøre den længde distance synlig for publikum under længdespringsevents, benytter organisatorerne en laserprojektion af linjer i sandet. En af dem er Golden Fly Sports GmbH med deres "PrimeLine System". Udviklerne sætter de højeste standarder: Alle komponenter skal være robuste og frem for alt sandresistente, men samtidig have lav en vægt. Der blev derfor valgt smøre- og vedligeholdelsesfrie drylin-lineærføringer fra igus.

Resultaterne i atletik kan forvirre tilskuerne. I fodbold er det klart hvornår en bold er i mål, men det er ikke umiddelbart synligt om udøveren har sat en ny rekord i længdespring. Virtuelle linjer hjælper tilskuere på TV, men er ikke synlige på stadion. Armin Margreiter udviklede derfor en ny løsning til hans certificerede mobile atletiksystem. Den tidligere landstræner for de østrigske længdespringere, udviklede sammen med laserprojektionseksperten MediaLas et system der projicerer de længste spring i sandet. Det består af tre laserdioder, der er rettet mod graven og producerer en synlig linje selv i direkte sollys. For at bevæge laserdioderne, behøvede udviklerne en drevenhed der kan bevæge til positioner over et omfang på 3 til 12 meter. Systemet skule også være nemt at transportere. De blev derfor besluttet at vælge et glidende, smøre- og vedligeholdelsesfrit drylin lineærsystem fra igus til bevægelse af laser. Det består af letvægts højtydende plast- og aluminiumskomponenter der er nemme at transportere og opstille.

iglidur J200 klarer sand og varme
Ved landingen sparkes der store mængder sand op, der aflejres i de omgivende områder, selv i lineærføringssystemet. Olier og fedt, der ofte benyttes som smøremidler, binder denne snavs og mister deres smøreevne. Derfor benyttes foringer af smørefri, højtydende polymer iglidur J200 fra igus i slæden på lineærføringen. Lejerne forbliver tørre så sand ikke hæfter til lejerne og forbliver upåvirkede. Den lave friktionskoefficient tillader præcis positionering, som krævet af den internationale IAAF atletikorganisation. Både skinnerne af aluminium og foringerne er vedligeholdelsesfrie og korrosionsresistente med en meget lang levetid, der kan beregnes online. De kan derfor benyttes kontinuerligt, selv under lange konkurrencer. Armin Margreiter er overbevist om igus: "De lineære føringer fra igus har været i brug i mit system i fire år og fungerer stadig uden problemer."