Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Slidstærke skydebevægelser på ekstremt lille plads med iglidur tribo-polymer belægning fra igus14-11-2019

iglidur coatingteknologi med igus tribo-plast gør metaloverflader slidstærke

For smørefri skydebevægelser på meget trang plads, har igus nu udviklet tre nye materialer fremstillet af vedligeholdelsesfri tribo-polymerer som coatingmateriale til metalkomponenter som metalplader, ventiler eller endda aksler. Det betyder, at brugere der ikke har plads til installation af et glideleje, nu har adgang til en slidstærk, kompakt og økonomisk løsning.

Mere og mere kompakt, lettere og mindre: Det er ikke bare et slogan for elektronikproducenter; industrien stiller også stadig højere krav til pladsbesparende maskiner. Som en følge af dette, udvikler ingeniørerne små maskiner og udstyr til brug hvor installationspladsen er afgørende. På komponenter er der brug for stadig flere løsninger indenfor glidelejeteknologi da hver millimeter tæller. For at leve op til, de nye krav ved maskinudvikling, har igus anvendt sine årtiers erfaring med udvikling af tribologisk optimerede plastmaterialer og har nu udviklet tre nye vedligeholdelses- og smørefri tribo-polymerer som coatingmaterialer specielt til brug på stærkt begrænset plads. Herved er der nu adgang til ikke bare smørefri iglidur glidelejer, men også iglidur coatingservice til metaloverflader med iglidur materialet IC-01 og de nye IC-02, IC-03 og IC-06 materialer.

Mindre installationsplads ved brug af coating
Installationspladsen der behøves ved glidelejer kan reduceres ved brug af coating: ideelt til små og kompakte maskiner og udstyr. Takket være polymerbelægningen, er overfladen på bevægelige komponenter ekstremt robust og slidstærk. Overfladen er også korrosionsfri og kemikaliebestandig takket være tribo-polymererne. Coatinger anvendes i ventiler, pumper, føringsplader og føringssystemer.