Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

iglidur Q2E: En smørefri verden til tunge maskiner05-12-2019

I en test har de nye højbelastningslejer modstået op til 130 MPa

I byggemaskiner, landbrugsmaskiner, servicekøretøjer og offshore-installationer, skal glidelejer ofte modstå ekstreme betingelser som tunge belastninger. igus har derfor videreudviklet sine smørefri to-komponents lejer iglidur Q2E. Materialet iglidur Q2 sikrer en testet høj grad af slidstyrke, og en hård polymer skal beskytter højbelastningslejet.

Snavs, påvirkninger og høje kantbelastninger i byggemaskiner, landbrugsmaskiner og offshore installationer er ofte stærkt belastet og skal håndtere ekstreme betingelser. Der er derfor brug for slidstærke materialer og smudsresistente komponenter. igus har nu opgraderet sine iglidur Q2E højbelastningslejer netop til sådanne anvendelser. igus udvider sit sortiment af lejer til ekstra tunge applikationer og lukker mellemrummet mellem eksisterende lejer og løsninger fremstillet af metal og kompositmaterialer. Lejerne består af højtydende plastik og er derfor helt smøre- og korrosionsfri. Den smørefri egenskab muliggør vedligeholdelsesfri drift af lejepunkterne og forebygger maskinsvigt på baggrund af manglende smøring. Der er ikke længere behov for dyre centrale smøresystemer. Snavs og urenheder kan ikke længere klæbe sig til lejepunkterne, og det mindsker slidtagen. Herudover slippes mindre fedt og olie ud i miljøet, og som følge af dette reduceres det årlige forbrug på over 35 millioner tons smøremidler som angivet af RWTH Aachen Universitet. En anden fordel: Sprøjtestøbningsmetoden der benyttes til produktion af glidelejer, er særlig økonomisk.

Kombinationen er en hemmelighed
To materialer i et indkapslet design sikrer at lejet kan håndtere selv de mest ekstreme kantbelastninger. Dette er fordi at iglidur Q2E har en skal af hårde polymerer og en tribologisk optimeret kerne bestående af iglidur Q2 som materiale. Ved brug som glideleje med en diameter på 20 millimeter, er dette materiale også yderst dimensionelt stabilt og slidstærkt selv under høje belastninger på op til 7 metriske tons. Skallen fungerer som en beskyttende foring og gør lejet meget robust og sikrer at det har en længere levetid. igus har bevist dette i sit eget interne testlaboratorium. I drejetesten modstod materialet en radial belastning på 130 MPa. iglidur Q2E kan initialt leveres til akseldiametre på 20, 25, 30 og 40 mm.