Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Konfiguration ved et tryk på en knap: Nyt igus online værktøj skaber aksler på sekunder12-12-2019

Konfigurer føringsaksler online, med og uden bearbejdning, download tekniske tegninger og bestil direkte hos igus

Det er ikke nemt at designe den rette aksel uden CAD software og dybtegående teknisk viden. igus har nu udviklet et nyt, gratis og frit tilgængeligt online værktøj med drylin akselkonfigurator. I kun tre trin, har brugeren mulighed for at vælge den rette aksel, i den påkrævede længde, i syv forskellige materialer, bearbejde aksel og akselende med standard elementer som affasninger og not, og bestille konfigurationen. Herudover modtager brugeren STEP filer af deres konfiguration og en dimensionstegning til download, helt gratis.

Design af aksler uden et CAD program? igus gør det nu muligt med det nye gratis online værktøj: drylin akselkonfigurator. Det udvider det brede udvalg af praktiske online services. Herved forkortes lev.tiden uden behov for teknisk viden eller CAD software. I den nye online konfigurator kan brugeren vælge mellem syv forskellige akselmaterialer med diametre fra 6 til 50 millimeter, bearbejde akslen og bearbejdede ender efter ønske. Samtidig oplyses prisen for konfiguration og den kan bestilles direkte. igus leverer STEP fil af akslen og den tekniske dimensionstegning som PDF download. Det lader brugeren videreudvikle applikationen direkte på den konfigurerede aksel.

Hurtig og nem konfiguration på kun tre trin
I det første trin i drylin akselkonfigurator, vælger brugeren diameter, længde samt antallet af påkrævede aksler. Herefter vælges det rette materiale med den ideelle overfladebehandling. Udover hårdtbelagte aluminiumsaksler og hærdede eller forkromede stålaksler, tilbydes også adskillige hærdede rustfrit stål materialer og VA aksler. Rustfrit stål aksler er velegnede til fødevareindustrien, mens aluminiumsaksler er et letvægts og økonomisk alternativ ved mekaniske løsninger. I det andet trin kan brugeren bearbejde akslen og evt. akselender, og tilføje diverse bearbejdningstrin samt 14 standard elementer som affasninger, huller, gevind eller noter. Et intelligent system giver brugeren maksimale og minimale værdier der forebygger designfejl. Den rene brugerflade på værktøjet og gode råd gør konfigurationen af akslen meget nemmere for brugeren. I det sidste trin får kunden en oversigt over konfigurationen med en bulkpris og en leveringstid. Her kan akslen bestilles, eller der kan anmodes om et tilbud, downloade dimensionstegning og CAD data for produktet. Der er også mulighed for at gemme konfigurationen eller dele den med kolleger via et link, hvilket er specielt praktisk ved udvikling af store projekter. Efter ordremodtagelse sendes den digitalt til fabrikken, hvor akslen produceres af igus indenfor 3-6 dage, og herefter afsendes.

iglidur-glidelejer er holdbare partnere
Men hvad er en aksel uden det passende glideleje eller lineære glideleje? Motion plastics specialisten igus har udviklet glidelejer fremstillet af tribo polymerer i mere end 35 år. Med mere end 50 forskellige materialer i diverse dimensioner, tilbyder igus det rette glideleje eller lineære glideleje med iglidur glidelementer til enhver anvendelse eller aksel. Den specielle funktion: Alle iglidur materialerne er fremstillet af smørefri og vedligeholdelsesfri tribo plast. De er slidstærke, har lav vægt, er korrosionsfri og modstår selv ekstreme belastninger.

Find drylin akselkonfigurator her https://www.igus.dk/shaft-configurator.