Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Fræsning uden nedetid: guidelok øger kvaliteten og reducerer vedligeholdelsen31-01-2020

Maskinværktøjsproducenten Kao Ming benytter et igus føringssystem til lange fritbærende vandringer på deres gantrier

Store gantrybearbejdningscentre er specialiteten for maskinværktøjsproducenten Kao Ming i Taiwan. De lange vandringer på op til 13 meter stiller udfordrende krav til energi- og medieforsyning. Kao Ming valgte guidelok leveret af motion plastics specialisten igus, et system der fører til forbedrede bearbejdningsresultater ved de lave vibrationer der påføres ved driften af energikæderne.

Kao Ming er en asiatisk pioner i udvikling og produktion af tunge robotstyrede fræsemaskiner. KMC-G serien er et af det taiwanesiske selskabs største gantrybearbejdningscentre. Systemet er designet omkring en gantry, dvs. et bearbejdningsbord hvor emner forbliver stationært. Med vandringer på 13 meter, er designet specielt nyttigt ved stor volumen med tunge emner og benyttes primært til bearbejdning af emner til luftfarts- og maskinværktøjsindustrierne. I KMC-G serien benytter Kao Ming guidelok energiforsyningssystemet til lange fritbærende vandringer, kombineret med en E4.80 energikæde.

Horisontalt guidelok system leverer driftssikker og sikker føring af øvre løb
Gantrybearbejdningscenteret er udstyret med en skifteanordning til bearbejdningsspindel så fræsehoveder kan benyttes i forskellige vinkler. Med det store antal spindler der er styret fra et centralt styreskab gennem anlægget til fræseenheden, der er et stort antal kabler og slanger til energi, medie og data. "Til lange vandringer kan der ikke benyttes energikæder uden understøtning. Dette gælder specielt når man overvejer den ekstra vægt af slanger og kabler i kæden," forklarer Kao Ming direktør Tim Chang. Guidelok systemet opfylder alle disse krav. Støtterullerne fører det øvre løb i E4.80. Hver rulle kan bevæges ud når kæderadius passerer forbi den. Designet tillader også en mulighed for to modsatrettede kæder i samme rendesystem. Designet på guidelok tillader energikæden at bevæge sig hurtigt og med lav vibration. Det har en positiv effekt på bearbejdningsresultatet. Samtidig reduceres maskin-nedetider og vedligeholdelsesintervaller da der ikke sker aflejringer mellem øvre og nedre løb. guideloks vandring kan endda udvides til 50 meter.