Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

igus iværksætter verdens første genanvendelsesprogram for energikæder13-02-2020

Genanvendelse af brugte kæder er godt for miljøet

Hvad sker der når en energikæde i plast når sin maksimale levetid? Normalt bortskaffes den blot og forbrændes med andet plastaffald. Med sit "igus green chainge recycling program" gør motion plastic specialisten igus nu noget helt nyt: Brugere kan sende deres plastkæder til igus til genanvendelse ─ uanset fabrikat. De kan eliminere omkostninger til bortskaffelse og modtage et tilgodebevis til køb hos igus. Både kunderne og miljøet drager fordel af dette.

Kun ca. 16 procent af plastaffald produceret i Tyskland genanvendes til nye produkter, i følge Plastikatlas 2019 . Selv om en langtidsholdbar energikæde i plast ikke kan sammenlignes med daglige forbrugsprodukter som plastemballage, opstår der stadig et spørgsmål om bortskaffelse efter udstået levetid. Normalt bortskaffes kæden sammen med andet plastaffald. Genanvendelse sker kun sjældent, da omkostningerne til separation af de forskellige materialer i et produkt og genbruge dem til anvendelig granulat (formaling) er for høj. På de fleste fabrikker, er den normale procedure derfor at fjerne energikæder fra deres maskiner og kaste dem i containeren til industrielt affald. I de fleste tilfælde forbrændes plasten. igus tilbyder nu et miljøvenligt alternativ i form af "igus green chainge recycling program".

Genanvendelse gjort let
Målet med programmet er at genanvende plast fra energikæder og bruge dem til nye produkter. Hertil kan brugerne indsende deres gamle udtjente energikæder i plast til igus efter rengøring ─ uanset kædens faktiske producent. Plasten sorteres, renses, formales og emballeres. Herefter kan den genanvendes af igus eller andre selskaber til produktion af tekniske produkter i høj kvalitet. Kunden modtager et tilgodebevis modsvarende 0,78 euro pr. kilo. "igus påtager sig dette ansvar og, med sit igus chainge recycling program, stræber efter at yde et bidrag til en reduktion af plastaffald og en forbedring af genanvendelsesprocessen" siger Frank Blase, CEO for igus GmbH, og tilføjer: "Det er ikke noget nyt for os. Som verdens største producent af energikæder i plast, genanvender vi allerede 99 procent af det plastaffald der opstår i produktionen for at genbruge det som granulat. chainge programmet er nu det næste vigtige skridt i retning af en bæredygtig virksomhedsdrift." igus green chainge recycling program lanceres globalt i løbet af de kommende uger. Først starter igus programmet i Tyskland, og det vil hurtigt blive implementeret lokalt på mange andre markeder som Kina, USA, Japan, Taiwan og Korea.

Du kan finde yderligere information om igus chainge recycling program på www.igus.dk/recycling og i videoen på https://youtu.be/k3q1PYCY4Yk