Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Velkendt og ny på samme tid: tribo polymerer iglidur E7 til energieffektive glidelejer27-02-2020

igus udvider sortimentet af glidelejer med det yderst slidstærke materiale iglidur E7

Med specifikationer som lav friktionskoefficient og enestående vibrationsdæmpning, har tribopolymer iglidur E7 allerede vist sin styrke i glideelementer i drylin lineærteknologi fra igus. Nu har plastspecialisten også inkluderet materialet i sit sortiment af glidelejer. Det lader brugerne drage nytte af iglidur E7 mekanismer med roterende eller drejende bevægelser. Den lave friktionskoefficient på materialet sikrer bløde bevægelser, reducerer den krævede drevenergi og sparer yderligere omkostninger.

I tider med fremskridende automatisering i industrien, er der behov for holdbare, økonomiske og frem for alt energiøkonomiske maskinkomponenter. Siden 1983, har motion plastics specialisten igus udviklet tribo polymerer til glidelejeteknologi uden smøremidler og derfor vedligeholdelsesfri. igus har i alt 57 iglidur materialer i sortimentet for diverse anvendelser. iglidur E7 er et af dem. Tribo polymer har været anvendt i glideelementer i drylin lineære systemer siden 2012 og har eksisteret som føringsskruemøtrikker siden 2018. iglidur E7 har allerede bevist sin styrke i mange anvendelser som kameralinser, togdøre og selv 3D printere. Det er frem for alt de vibrationsdæmpende specifikationer i tribo polymerer der har overbevist brugerne. Derfor har igus nu videreudviklet materialet til glidelejesortimentet. iglidur E7 er specielt designet til lav- til mellembelastning i drejende bevægelser og modstår overfladetryk op til 18 MPa i bevægelse. "På grund af den meget lave friktionskoefficient i iglidur E7, reduceres drivenergi, der spares omkostninger for brugeren", forklarer Stefan Loockmann-Rittich, Business Unit Manager for iglidur glidelejeteknologi hos igus GmbH. Det nye glidelejemateriale er egnet til klap- eller sensorlejer. Yderligere anvendelser kan findes i emballering, tekstilmaskiner og møbelteknologi.

Prøvet og testet i marken, testet
Alle iglidur materialer testes af igus på eget 3.800 kvadratmeter store testlaboratorium i mere end 15.000 applikationsrelaterede test årligt. De indsamlede resultater anvendes i online hjælpeværktøjer som iglidur expert. På testlaboratoriet var iglidur E7 imponerende i omdrejningstest ved en hastighed på 0,01 m/s og en belastning på 1 MPa på alle akser med en meget lav slitagekoefficient på 0,3 til 0,8 µm/km. Aktuelt leveres iglidur E7 som glideleje i 12 standard dimensioner. Yderligere dimensioner og individuelle designs efter kundeønsker kan leveres på bestilling. Selv specialdele kan produceres ved sprøjtestøbning fra værktøjer fremstillet konventionelt eller print2mould metode samt fra passende stangmateriale.