Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Surfing på land: motion plastics holder mennesker og maskiner i form18-03-2020

Smørefri, højtydende polymerer reducerer 70 procent i omkostninger og minimerer vedligeholdelsen på surf-maskiner

For udviklerne af Surf Evolution, var metallejerne til vedligeholdelsesintensive for dyre i deres innovative surf-maskiner. De søgte et alternativ og fandt hurtigt frem til motion plastics fra igus. Og udviklerne var begejstrede, eftermonteringen reducerede vedligeholdelsen og barberede 70 procent af omkostningerne.


Brasilien er ikke længere nogen hemmelighed blandt surfere. Endeløse sandstrande og et stort udvalg af bølgeformationer og bugte tiltrækker entusiastiske surfere til de mange strande og bugter, hvor de kaster sig i bølgerne. Surf Evolution viser dig at du ikke altid behøver vand for at surfe. Det brasilianske selskab udvikler fitnessudstyr der simulerer et surfbræts bevægelser. Da surfing er en effektiv total workout der træner en masse forskellige muskler, kan andre end surfere nu udnytte den effektive træning. 20 forskellige øvelser der kan gennemføres på kun 2 kvadratmeter. Og app'en leverer support, og giver kunden værdifulde råd til træningen. For at kunne simulere de komplekse bevægelser realistisk, udnytter selskabet nu alene fordelene ved iglidur's højtydende polymerer. Optimeret mod friktion og slitage, opfylder igus tribo-polymerer deres forventninger, specielt til omkostninger og vedligeholdelsesbesparelse.

Plast i stedet for metal
I den første version, anvendte udviklerne stadig metallejer. Det viste sig dog hurtigt, at omkostningerne til komponenter var for høj, og, frem for alt, at vedligeholdelsen af de mange lejepunkter var for tidskrævende. Træningsudstyret blev derfor revideret og lejeteknologien blev udskiftet systematisk. De mange lejepunkter er nu udstyret med iglidur glidelejer. Belastningsindstilling benytter nu smørefri og vedligeholdelsesfri drylin føringsskruer. Glidende bevægelser af boardet, frem og tilbage, er sikret med drylin W lineærføringer fra motion plastics specialisten. Dette har ikke blot forbedret vedligeholdelsen, men også medført en omkostningsbesparelse på 70 procent.

Den følgende video viser en oversigt over de forskellige træningsmuligheder: https://www.youtube.com/watch?v=VrnGW3VNS5I