Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Spice in motion! igus lineærføringer til en hurtig bevægelse af krydderier i en automat17-04-2020

Young engineers support (yes) programmet understøtter et studenterprojekt på EMAG LaserTec GmbH med drylin W lineærsystemer

Karry i stedet for cola! Fem studerende fra Heubach, sammen med ingeniører og elever fra EMAG LaserTec GmbH, udviklede en automat specielt for emballerede krydderier. For hurtig levering af dåser med salt, karry og peber fra hylder, benyttes igus drylin W lineærføringer. De sikrer at maskinen bevæger sig hurtigt, glat og uden smøremidler.


Direkte brug af indlært viden: Denne mulighed var tilgængelig for studerende på ingeniøruddannelsen samt studerende på Rosenstein gymnasiet i Heubach. Fem studerende fra 11. trin havde mulighed for at få en smag af ingeniørfaget over et år. I processen lærte de grundlæggende projektledelse, teknisk tegning, tandhjulsteknologi og programmering. Med den indhøstede viden fra de underviste emner samt workshops hos EMAG LaserTec GmbH, kunne eleverne selv udvikle en automat til krydderier. Med hjælp fra young engineers support (yes) fra igus, valgte de unge opfindere drylin W lineære modulsystem til mekanikken. Lineærføringerne sikrer en økonomisk og holdbar automatiseringsløsning.

Fra industri til supermarked
Ideen til krydderiautomaten opstod under en rundvisning på EMAG LaserTec fabrikken i Heubach. Her blev de studerende fascineret af den automatiske højreolsinstallation til værktøjer og udtænkte en hverdagsopgave der også kunne automatiseres. "De studerende besluttede hurtigt at konstruere en krydderiautomat til supermarkeder til hurtigere udvalg og køb", forklarer Jens Gruber der ledede projektet på EMAG LaserTec. "For at systemet kunne tage det rette krydderi ud af maskinen, behøvede vi holdbare og blødt arbejdende lineærføringer til akserne. Så de studerende kontaktede igus."

drylin W til hurtig automatisering
Der er anvendt ialt tre lineærføringer fra igus drylin W-modulsystemet i maskinen. De sikrer, at alle hylder er let tilgængelige, så det rette krydderi kan vælges og leveres. I føringsslæden på lineæraksen benytter igus udelukkende slidstærke højtydende polymerer. Tribo-plast i skydeelementer er helt fri for smøremidler og er egnet til brug i fødevaresektoren. Da der ikke anvendes smørefedt, kan snavs ikke hæfte til lineærslæden og blokere føringen. De unge opfindere valgte et remdrev til z-aksen. Her var problemet vibrationer, som føringerne var i stand til at absorbere. drylin lineærteknologi anvendes ikke kun i innovative krydderiautomater, men også i mange afprøvede og testede maskiner som kontantautomater, drikkevareautomater og selv i automatiserede ordreplukkesystemer på apoteker.

igus understøtter skoleprojekter
Projekter som krydderiautomaten støttes af igus som led i young engineers support. Med universitetsinitiativet ønsker igus at støtte elever, studerende og undervisere med gratis prøver, sponsorater og udvikling af innovative projekter. Yderligere oplysninger om universitetsstøtte kan findes på www.igus.eu/yes.