Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Nyt igus SLS materiale til elektrostatisk ledende slidstærke dele fra 3D printer28-05-2020

Smørefri tribo polymer iglidur I8-ESD tillader økonomisk produktion af slidstærke specialdele uden minimums ordremængde

For sikker og hurtig produktion i elektronik- og halvlederindustrien, kræves komponenter der har elektrostatisk ledende egenskaber. Dette sker fordi selv et lille elektrisk stød kan ødelægge kostbare produktionslinjer. igus har nu udviklet et nyt stabilt materiale til SLS metoden, så brugerne kan fremstille deres sliddele med ESD egenskaber fleksibelt og økonomisk. De smørefri specialdele fremstillet af iglidur I8-ESD kan printes og afsendes inden for få dage.


Slidstærke dele i elektronik- og halvlederindustrien skal ikke kun have en længere levetid, men også være elektrostatisk ledende, da et elektrostatisk stød der ikke absorberes af et isolerende materiale nemt kan ødelægge produktet. Til Additive Manufactoring af elektrostatisk ledende specialdele, har igus nu udviklet en ny iglidur tribo polymer. iglidur I8-ESD er det tredje materiale igus tilbyder til SLS metoden. Fordelene ved denne metode er indlysende: Brugeren har en høj grad af designfrihed og kan fremstille komponenten uden værktøjsomkostninger. Herudover produceres der intet plastaffald da overskydende pulver kan genbruges flere gange og printede dele kan genanvendes. Dele fremstillet af det nye SLS pulver - som alle igus materialer - har ikke brug for yderligere smøring og er strukturelt yderst stabile. "Med iglidur I8-ESD, inkluderer vi nu en tribo polymer i vores sortiment med en modstand på 3x107 Ω x cm. Herudover er materialet født sort. Der er derfor ikke brug for efterfølgende farvning, hvilket reducerer omkostninger og forbedrer leveringstiden", forklarer Tom Krause, Leder af forretningsenheden Additive Manufacturing hos igus GmbH. "Brugeren modtager en meget slidstærk komponent der leveres med alle de ønskede ESD egenskaber."

iglidur I8-ESD overbeviser med høj slidstyrke
igus tribo polymerer gennemgår adskillige tests på igus 3.800 kvadratmeter testlaboratorium. Her har en drejetest påvist at slidstyrken i sintered iglidur I8-ESD er den dobbelte af en PA12 sintered komponent. iglidur I8-ESD overbeviste også i en lineær slitagetest. igus tilbyder aktuelt I8-ESD i webshop som SLS pulver til kundens egen produktion eller til produktion af en komponent hos igus 3D printservice. Kunden kan blot sende en STEP fil på den ønskede del til igus. Her printes produktet og det afsendes inden for tre dage, og der er ingen minimums ordremængde. Interesserede kan bestille en gratis prøve på igus.dk/i8-esd-prove.