Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Omkostningsbesparende og brugertilpassede komponenter takket være 3D-printede sprøjtestøbningsværktøjer

Forme til sprøjtestøbning er for det meste lavet af stål, og betaler sig kun, hvis der skal fremstilles store mængder af komponenter. igus® tilbyder et alternativ, teknologi der bruger 3D-printede sprøjtestøbningsværktøjer, som sparer op til 80 % af omkostningerne. Producér dine individuelle dele lavet af højtydende plast hurtigt og økonomisk selv i små partier. Du kan frit vælge mellem ethvert af de 50 eksisterende iglidur® materiaer, uanset om det er en anvendelse med høj temperatur eller stor belastning.

Fordelene ved 3D-printede sprøjtestøbningsværktøjer

Ved at 3D-printe sprøjtestøbningsværktøjer er igus® i stand til hurtigt og omkostningsbesparende at tilvejebringe vedligeholdelsesfri glidelejer af plast og andre sliddele med den ønskede form og og i det ønskede materiale. For simple former er specialdelen forsendelsesklar fra 4 dage. Afhængigt af det valgte iglidur® materiale vælges den egende 3D printproces og det egnede sprøjtestøbeformsmateriale, så værktøjet kan produceres hurtigt og kan anvendes direkte i vores sprøjtestøbemaskiner. Takket være deres særlige materialeegenskaber kan de valgte støbeformsmaterialer modstå de høje temperaturer i sprøjtestøbningsprocessen, så der kan produceres op til 500 dele fra en 3D-printet form.

3D-printede sprøjtestøbeværktøj med glideleje 3D-printede sprøjtestøbeværktøj med glideleje

Hvorfor 3D-printede værktøjer?

Sprøjtestøbemaskiner på igus® fabrikken Sprøjtestøbemaskiner på igus® fabrikken

Ved hjælp af 3D-printning, kan sprøjtestøbeforme produceres op til 80 % billigere. Derfor er 3D-printede forme særligt interessante til små partier og prøver, og kan bestilles til et antal på 1 eller flere. Det komplette iglidur® udvalg på 50 materialer er tilgængeligt til vedligeholdelsesfri plastglidelejer produceret på denne måde. Du kan vælge det af dem, som er bedst egnet til din anvendelse (fx. iglidur® G - allround-materialet, iglidur® X) til kontinuerlig driftstemperaturer på op til 250 °C og meget mere).

Hvornår er 3D-printede sprøjtestøbeforme særligt velegnede sammenligned med direkte 3D-print?

Hvis dele før selve hovedproduktionen skal fremstilles effektivt og med lave omkostninger fra det oprindelige materiale, er 3D-printede sprøjtestøbeforme meget velegnede, da materialeegenskaberne af dele fremstillet fra den 3D-printede form og de senere masseproducerede dele fra en konventionel seriel form er meget ens. Selv om glidelejematerialer skal have særlige egenskaber (fx ledningsevne, undervandsbrug, KTW-overensstemmelse, høj temperatur, mv.) og ikke kan behandles i 3D-printeren, er 3D-printede sprøjtestøbeforme det rigtige valg.

Brugertilpassede glidelejer Brugertilpassede glidelejer

Er der nogen tilfælde, hvor direkte 3D-print er mere velegnet?

3D-printer med igus® filament 3D-printeren printer specialforme med igus®-filamenter

Hvis leveringen skal være utrolig hurtig - 24 timer op til maks. 3 dage. Desto mere komplekse komponenten er, desto større fordel er det, at fremstille dem direkte med 3D-print. På grund af den værktøjsløse fremstilling forårsager kompleksitet ikke yderligere omkostninger. For små dele under 5 g, uanset hvor komplekse eller simple de er, kan 3D-print være den mest omkostningsbesparende metode - selv hvis antallet løber op i fire cifre. Til 3D-print kan du bruge igus® 3D-printtjeneste til at bestille dine personligt tilpassede specialdele online og hurtigt. iglidur® højtydende plast fås også som filamenter til 3D-printeren og er særligt velegnede til bevægelige anvendelser takket være deres høje slidbestandighed og deres meget gode friktionskoefficient.

Har du spørgsmål?

Vi vil med glæde besvare dine spørgsmål personligt

Du kan kontakte os telefonisk på: +49 2203 9649 8254

Gå til igus® 3D-printtjeneste

Logo 3D-printtjeneste

Brug nu igus® 3D-printtjenesten til at printe komponenter til din anvendelse.


Konsultation

Jeg vil med glæde besvare dine spørgsmål personligt

Levering og vejledning

Personlig betjening:

Mandag til fredag fra 7:00 til 20:00.
Lørdag fra 8:00 til 12:00.

Online:

24h