Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Dine speciallejer fremstillet af højtydende plast i den ønskede form og mængde og fremstillet af det bedst egnede materiale

"Vis mig den plastkomponent, der skaber problemer. Og jeg vil give dig en løsning!" Det var med udgangspunkt i denne ide, at Günter Blase grundlagde igus® for mere end 50 år siden, og det gælder stadig i dag: Kundespecifikke serieproducerede løsninger er lige så stor en del af vores daglige arbejde som standarddele.  Vi har mange forskellige måder at producere præcis den del, du har brug for. Vi vil med fornøjelse rådgive dig om den teknisk og økonomisk mest effektive produktionsmetode og  anbefaler de perfekte højtydende polymermaterialer til dit individuelle behov.

Dit individuelle plast glideleje fra igus®.

Send en forespørgsel nu og opdag de uendelige muligheder

  • Fremstillet efter de højeste standarder
  • Fra  til serieproduktion
  • Batchstørrelser og bestillinger efter dine behov
  • Produktion af FDA-godkendte dele er en del af vores daglige arbejde
  • Ønsket form, ønsket materiale, ønsket antal
Indsend en forespørgsel for din individuelle komponent nu

Serieproduktion med plastsprøjtestøbning: effektiv, fleksibel, skalerbar

Dine fordele: 

  • Når der er behov for serieproducerede komponenter, med mængder fra nogle få tusinde til flere millioner.
  • Vedligeholdelsesfri, resistente mod kemikalier og ekstreme temperaturer ... Vores iglidur® materialer består af slidstærke højtydende polymerer med unikke egenskaber. Vi vælger det perfekte materiale for din applikation.
  • Støbeforme fremstilles på vores værksted.
  • Vi samarbejder med dig omkring produktionstegning.
Fremstilling af komponenter ved sprøjtestøbning

Sprøjtestøbemaskiner på igus® fabrikken  

Andre produktionsmetoder til dine individuelle komponenter og speciallejer

Komponenter 3D printes med den nyeste laser sintering metode.  
3D-printet komponent

Vi printer din individuelle komponent ved hjælp af smørefri, slidstærk iglidur®-plast.  Udfyld formularen, vedhæft fil - f.eks. CAD, STEP - og send. Du vil herefter blive rådgivet af vores eksperter.
Bedst egnet for mængder på: 1 til 1000

Drejning af komponent fremstillet af iglidur® højtydende polymerer  
Drejet, fræset eller boret komponent fremstillet af stangmateriale

Dine individuelle komponenter fremstilles af iglidur®-stangmateriale, der består af højtydende polymerer. På baggrund af dine oplysninger og datafiler såsom CAD eller STEP, giver vi et tilbud og fremstiller på forespørgsel komponenten.  
Bedst egnet til mængder på: 1 til 500

3D-printet sprøjtestøbeværktøj med produceret komponent  
Fremstil en komponent med 3D printet støbeform

I 3D-printeren kan vi fremstille en støbeform af højtydende polymerer til din individuelle komponent. Dette sparer tid og op til 80 % i omkostninger. Takket være deres særlige materialeegenskaber kan de valgte støbeformsmaterialer modstå de høje temperaturer i sprøjtestøbningsprocessen. Dette betyder, at op til 500 dele kan fremstilles fra en enkelt form.
Bedst egnet til mængder på: 1 til 500

Sprøjtestøbeværktøj fremstillet i aluminium med produceret komponent  
Sprøjtestøbning af komponenter med aluminiumsværktøj

Ved denne metode fremstilles individuelle komponenter med aluminiumsværktøjer. Denne procedure er meget tidsbesparende på grund af den enkle produktionsmetode - selv ved meget komplekse konstruktioner.  Samtidig er omkostningerne til værktøjer meget lave. Send blot en 3D model og modtag et tilbud med det samme.
Bedst egnet for mængder på: 200 til 10.000

To trin til din individuelle komponent

1. Anmod om en individuel konsultationVores eksperter finder den perfekte løsning til dig! Beskriv de vigtigste krav eller specielle egenskaber for din anvendelse, og vedhæft f.eks. en CAD-fil.2. BestillingNår vores ekperter har set på dine oplysninger, foreslår vi et egnet iglidur®-materiale og en egnet produktionsmetode til din specifikke applikation. Prøver og prototyper kan bestilles til serieproduktion.
 
 
Indsend en forespørgsel for din ønskede komponent nu

 
 
Prøvekasse med iglidur® glidelejer  
Gratis prøvekasse

Kassen indeholder prøver samt et overblik over al vigtig information om individuelle komponenter.

Alsidige iglidur®-materialer  
Fordelene ved iglidur®-materialer

Hver af vores specielt udviklede højtydende polymerer har unikke egenskaber.

iglidur® online shop  
igus® online shop

Her finder du alle standarddelene samt adskillige iglidur®-materialer og deres egenskaber.  

Gratis igus® onlineværktøjer  
Onlineværktøjer

Med de gratis online værktøjer, kan du beregne levetiden for vores produkter eller konfigurere dem.  

Vores kunders anvendelseseksempler

Fremstillet ved hjælp af sprøjtestøbning: Største komfort og sikkerhed i knæledsproteser

Der bruges kun pålidelige materialer og komponenter til proteser. I forbindelse med benproteser er det særligt vigtigt, at brugeren kan have lid til sin protese, når han løber og står. Derfor har de verdensførende inden for teknisk ortopædi, Otto Bock SE & Co. KGaA, anvendt iglidur®-glidelejer fremstillet af højtydende polymerer i over 20 år.  

Printet i 3D: Vedligeholdelsesfri griber til emballageindustrien

Hurtig levering til en lav pris og brug under hygiejniske betingelser var vigtige forudsætninger for denne 3D-printede griber. Den anvendes til emballering af kosmetikprodukter og har den særlige fordel at arbejde uden ekstra smøring, hvorved den opfylder hygiejnekravene.

Produceret med sprøjtestøbning: Lejer, som kompenserer for tolerancer i konstruktionen af tungt landbrugsudstyr

I tilfældet med landbrugsmaskiner er halmriver udsat for kontinuerlig belastning under barske betingelser. Det er ikke noget problem for igus®-specialdele, men: De er ikke kun særligt slidbestandige, de er også vedligeholdelsesfrie og reducerer monteringsomkostninger.

Fremstillet af stangmateriale: Individuelle iglidur®-komponenter til smeltesensor

"IceMole" er en smeltesensor, som polarområderne, gletsjere og på længere sigt udenjordiske områder skal udforskes med. Til opbevaring af isskruen var der behov for en komponent, som er vand- og smudsafvisende samt varmeisoleret. Derfor valgte man at bruge et leje fremstillet af iglidur®-A180-stangmateriale.

Printet i 3D: Specialfremstillet glideleje klar til afhentning inden for nogle timer

Hvad gør du, når en vigtig reservedel til en ud‫stilling pludselig forsvinder på vejen til messen? Svaret fra det Berlin-baserede selskab Blackcam, en producent af kamerastyringssystemer, var at kontakte igus 3D-printtjeneste.

Fremstillet af stangmateriale: Speciallejer til højpræcisionsarbejde inden for oftalmologi

Der bruges iglidur®-stangmateriale til fremstilling af en mikroskoparm til øjenundersøgelser. Årsag: Det kan behandles til at producere specialfremstillede glidelejer ned til størrelser målt i μm for at sikre den nødvendige præcision til undersøgelser.

Plastgear printet i 3D til ladesystem i el-biler

Virksomheden, Easlink, fra Graz har udviklet "Matrix Charging", som er et ladesystem, der består af to komponenter. En ladeplade, der er tilsluttet lysnettet, installeres på parkeringspladsen. En connector under den elektriske bil falder ned ved parkering over pladen. Ladeprocessen starter automatisk, uden at føreren skal tilslutte et kabel. Brug igus® 3D-printertjenesten til at sikre, at udviklingen af prototyper forbliver økonomisk og samtidig i høj kvalitet.

Specialfremstillet komponent fremstillet ved brug af igus® 3D-printtjenesten

Med inspiration fra Formel 1 konkurrerer holdene af studerende i byggekonkurrencen, "Formula Student Germany", mod hinanden.  Til at bygge deres racerbiler havde Formula Student-teamet fra Weingarten nær Ravensburg blandt andet behov for specialfremstillede tandhjul i plast. Med 3D-printtjenesten fra igus® blev disse komponenter ikke kun produceret i en fart, men de blev også fremstillet af slidbestandigt iglidur®-materiale.

Behandlede stangmaterialer: Slidstærke og slidbestandige glidelejer til fingerprotese

Denne protese er en elektrisk finger. Leddet nederst i fingeren bevæges direkte via en tandhjulsmotor, som styrer mellemledet via en fleksibel forbindelse. Alle involverede akser i denne bevægelser monteres ved brug af plastbøsninger, som er fremstillet af materialet, iglidur® J. Tilsammen er der 8 lejer integreret i én finger.

Fremstillet af stangmaterialer: Komponenter fremstillet af iglidur® reducerer vedligeholdelsesomkostningerne

I en sæbestation til dæk blev der brugt metallejer indtil nu, og de medførte ofte systemnedbrud. Nu er disse lejer blevet erstattet af plastlejer fremstillet af igus®-stangmaterialer. Dette giver en besparelse på flere tusinde euro om året.