Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Eurobot 2006 - international robotkonkurrence

Chemnitz Tekniske Universitet
Projektteam:

Thomas Krause, Niko Sünderhauf, Marcel Wagner,
Anja Buschmann (PR)

Opgave:

Konstruktion af en mobil, autonom robot til en golfkonkurrence.

Chemnitz Tekniske Universitet forbereder sig på international konkurrence - igus® sponsorerer komponenter

Nu er det alvor. Saml kuglerne, sorter dem, få dine egne kugler i hullerne og bloker modstanderens kugler. Det er opgaven ved 2006 EUROBOT.

 

Den internationale robotkonkurrence 2006 Eurobot fokuserer i år på golfspillet. For tredje gang i træk har studenter fra TU Chemnitz stillet op til nye regler hvert eneste år og gået løs på opgaven med høj motivation.


Spillets regler

14 røde og 14 blå huller er fordelt over en overflade på 2 x 3 meters. Ved spillets start er der spredt 15 hvide og 2 sorte kugler over banen. Fire totempæle leverer kuglerne. De forsyner hver især spillet med fire hvide og to sorte kugler.

Opgaven for den autonome robot er i løbet af en periode på 90 sekunder at fylde så mange af dens egne huller som muligt med de hvide kugler i modstanderens banehalvdel og blokere modstanderens huller med de sorte kugler, så der ikke kan opnås point. Hvert hold har lov til at tømme de holder, som modstanderen har fyldt med sorte bolde, og fylde dem med hvide for at få point. Hvert hold må kun anvende én robot - som naturligvis skal overholde bestemte regler og visse krav til dimensioner.

Kravene

Der kræves hurtighed, præcision og en intelligent taktik samt en stabil strømforsyning. Projektteamet på 17 medlemmer, primært studerende fra fakulteterne for elektronik og informatik, udviklede en robot med et "børstesystem" for at øge vinderchancerne.


Mens den kædedrevne robot krydser banen, samler den bolde op, som ligger her og der, ved hjælp af roterende børster. Et omhyggeligt programmeret system i robottens indre gør det muligt for den at identificere kugler på banen, indsamle dem og sortere dem efter deres farve. Desuden skal robotten kunne kende forskel på banens huller ud fra deres farve og deres status - ledigt eller besat.

CAD-design ved TU Chemnitz. De studerende satser på at komme til den internationale finale på Sicilien med den.

 

I dette tilfælde bevæges kuglerne op til hullerne med et slædedesign (som kan sammenlignes med blækfødningssystemet i en inkjetprinter).

Slæden, som Chemnitz-teamet brugte, er monteret med iglidur G® lejer fra igus®. Lejet er usædvanligt velegnet til ekstremt høje belastninger og lave til medium hastigheder. Robotten skal grundlæggende kunne udføre mange vippende og roterende bevægelser. Disse kan udføres af det højtydende leje.

Efter den nationale kvalifikationsrunde går højst tre hold videre til den internationale konkurrence 2006 Eurobotopen i Catalane (Sicilien).

igus® ej begejstret og krydser fingrene!

More om anvendte produkter her
Her finder man andre interessante anvendelser fra ekstremt forskellige områder.