Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
Roterende bevægelser op til 7.000 grader på ekstremt lille plads med twisterband HD31-01-2020

Rotation af kabler og slanger til energi, data og medie ved høje hastigheder, sikkert og uden afbrydelser

igus har udviklet twisterband HD så kabler og slanger kan føres sikkert og stabilt selv under roterende bevægelser. Den letvægts energikæder er særdeles stabil, nem at fylde og kan endda håndtere rotationshastigheder på op til 180 grader i sekundet. Den roterer om sin egen akse. Med seriens lange levetid, har igus nu tilføjet to yderligere dimensioner til twisterband HD produktsortimentet, disse nye dimensioner er konstrueret til ekstremt trange installationsforhold.

Fræsning uden nedetid: guidelok øger kvaliteten og reducerer vedligeholdelsen31-01-2020

Maskinværktøjsproducenten Kao Ming benytter et igus føringssystem til lange fritbærende vandringer på deres gantrier

Store gantrybearbejdningscentre er specialiteten for maskinværktøjsproducenten Kao Ming i Taiwan. De lange vandringer på op til 13 meter stiller udfordrende krav til energi- og medieforsyning. Kao Ming valgte guidelok leveret af motion plastics specialisten igus, et system der fører til forbedrede bearbejdningsresultater ved de lave vibrationer der påføres ved driften af energikæderne.

chainflex-kabler med renrumsvurdering: forbedret pålidelighed med IPA-certifikat19-12-2019

Nye partikelfrie Ethernet-kabler med 36-måneders garanti modstår test på 24 millioner slag Ingen slidtage, ingen partikler – og slidstærke. Vejen til IPA-vurderingen til renrum er ikke nem. Produkter skal bestå en række test, før de får det officielle certifikat fra Fraunhofer-instituttet. Det samme gør sig gældende for igus chainflex-kabler. De skal kunne modstå forskellige betingelser i virksomhedens testlaboratorium over længere tid. igus har udviklet CFBUS.LB.045 og CFBUS.LB.049 for at kunne leverere renrumskompatible Ethernet-kabler til brugerne. I testen klarede de over 24 millioner slag uden nedbrud og med en bøjningsradius på kun 55 mm.

Konfiguration ved et tryk på en knap: Nyt igus online værktøj skaber aksler på sekunder12-12-2019

Konfigurer føringsaksler online, med og uden bearbejdning, download tekniske tegninger og bestil direkte hos igus Det er ikke nemt at designe den rette aksel uden CAD software og dybtegående teknisk viden. igus har nu udviklet et nyt, gratis og frit tilgængeligt online værktøj med drylin akselkonfigurator. I kun tre trin, har brugeren mulighed for at vælge den rette aksel, i den påkrævede længde, i syv forskellige materialer, bearbejde aksel og akselende med standard elementer som affasninger og not, og bestille konfigurationen. Herudover modtager brugeren STEP filer af deres konfiguration og en dimensionstegning til download, helt gratis.

iglidur Q2E: En smørefri verden til tunge maskiner05-12-2019

I en test har de nye højbelastningslejer modstået op til 130 MPa I byggemaskiner, landbrugsmaskiner, servicekøretøjer og offshore-installationer, skal glidelejer ofte modstå ekstreme betingelser som tunge belastninger. igus har derfor videreudviklet sine smørefri to-komponents lejer iglidur Q2E. Materialet iglidur Q2 sikrer en testet høj grad af slidstyrke, og en hård polymer skal beskytter højbelastningslejet.

Hurtigt og sikkert i Industry 4.0: Med intelligent igus energiforsyning til lange vandringer28-11-2019

Nyt: Intelligent plast EC.T sensor overvåger tilstanden på de fem gange højere slidstærke højhastigheds polymere glidelegemer i energikæder Høje hastigheder og lange vandringer er specielle udfordringer for energikædesystemer på maskiner og fabriksanlæg. igus har derfor udviklet et nyt glidelegeme fremstillet af højtydende plast med fem gange længere levetid. Til overvågning af de slidstærke skinner, kan brugerne nu benytte de intelligente EC.T sensorer. Det sikrer regelmæssig information om skinners tilstand og sender vigtig teknisk information til vedligeholdelsesteknikere i god tid.

7. vector award: Ekspertjuryen er på udkig efter spændende energikædeanvendelser21-11-2019

Tilmeldingsfasen til 2020 vector awards starter på Motek Mens mange stjerner er ivrige efter rampelyset i en award ceremoni, er det ikke så ofte at designerne søger opmærksomheden. Men ekspertjuryen til vector award er sikre på, at det er netop dem og deres innovationer der har fortjent opmærksomheden - de skaber trods alt hverdagen i industrien og langt derudover. Det er derfor designerne indbydes til at deltage i den 7. vector award med deres markante og ekstraordinære anvendelser af energikæder.

Slidstærke skydebevægelser på ekstremt lille plads med iglidur tribo-polymer belægning fra igus14-11-2019

iglidur coatingteknologi med igus tribo-plast gør metaloverflader slidstærke For smørefri skydebevægelser på meget trang plads, har igus nu udviklet tre nye materialer fremstillet af vedligeholdelsesfri tribo-polymerer som coatingmateriale til metalkomponenter som metalplader, ventiler eller endda aksler. Det betyder, at brugere der ikke har plads til installation af et glideleje, nu har adgang til en slidstærk, kompakt og økonomisk løsning.

Smudsresistent igus lineærsystem viser sejre i længdespring07-11-2019

Vedligeholdelsesfri drylin lineærføring lader en laser glide og sikrer hurtige, synlige topresultater på stadion For at gøre den længde distance synlig for publikum under længdespringsevents, benytter organisatorerne en laserprojektion af linjer i sandet. En af dem er Golden Fly Sports GmbH med deres "PrimeLine System". Udviklerne sætter de højeste standarder: Alle komponenter skal være robuste og frem for alt sandresistente, men samtidig have lav en vægt. Der blev derfor valgt smøre- og vedligeholdelsesfrie drylin-lineærføringer fra igus.

Universal: hurtigt installeret igus beslag øger sikkerheden ved cobots31-10-2019

Nyt universalbeslag til energikæder og beskyttelsesslanger garanterer en øget sikkerhed ved arbejde med alle kollaborerende robotter Når mennesker og maskiner står skulder ved skulder i produktionen, er sikkerheden på arbejdspladsen et vigtigt emne. igus har derfor udviklet et nyt beslag til energikæder og beskyttelsesslanger på cobots. Lean Robotics beslaget produceres ved sprøjtestøbning, og har en ensartet dimension der gør det meget økonomisk. Beslaget kan installeres på sekunder ved hjælp af Velcrobånd. Det nye beslag leveres i tre udgaver og tillader en universel sikker føring af kabler til data og energi.

To bliver til en: Funktionsmøblet "Frida" forener en sofa og et skrivebord24-10-2019

Smøre- og vedligeholdelsesfrie tribo polymere lejer fra igus sikrer en høj fleksibilitet og lang levetid i et nyt møbel Det kan være svært at arbejde og bo på begrænset plads. Derfor har indendørs design studenten Valeria Vysozki udviklet en meget praktisk løsning med hendes møbel "Frida". Slap af på den blødt polstrede sofa, og konverter dens funktionalitet til en arbejdsplads ved et enkelt træk i et integreret bord. Smøre- og vedligeholdelsesfri højtydende plast fra igus sikrer bløde bevægelser.

Infografik: Hvordan rullende energikæder leverer større driftssikkerhed på lange vandringer17-10-2019

Fra teknisk innovation og standard op til en langsigtet løsning: Dette kendetegner udviklingen af igus rullende energikæder. I mere end 45 år, har motion plastics specialisten udviklet energiforsyningssystemer der fører kabler fra alle medier driftssikkert - som Ethernet, servo, motor - samt slanger. I starten var de næsten udelukkende produkter til den mekaniske sektor, men opfindelsen af rol energikæde for mere end 20 år siden skabte gennembruddet til andre brancher. Det tekniske grundlag er integrationen af ruller i kædeled der reducerer friktionskoefficienten enormt ved lange vandringer. Infografikken forklarer hvor meget energi der kan spares, og hvilke hastigheder der kan opnås med rullende energikæder.

Sprøjtestøbning med 3D print: 55 smørefri igus materialer til individuelle slidstærke dele10-10-2019

igus ekspanderer 3D-printservice ved sprøjtestøbning til hurtig produktion af vedligeholdelsesfri specialdele Slidstærke dele benyttes hvor der er en friktion mellem to overflader. Hertil stoler designere i mange industrielle sektorer på 55 langtidsholdbare, smørefri, højtydende polymerer fra igus. For at hjælpe brugerne til hurtigt at modtage deres specialløsning fremstillet af et egnet materiale, har igus nu integreret Print2Mould processen i sin online 3D-printservice. Komponenten fremstilles ved sprøjtestøbning med et printet værktøj. Hertil uploader brugeren blot en STEP fil med den slidstærke komponent til 3D-printservice, vælger materialet og anmoder om et tilbud. Specifikationer af materialeegenskaber samt præcision, fleksionsstyrke og pris hjælper ved valget.

Forbedret sikkerhed til boretårne: Nye igus energikæder erstatter service loops03-10-2019

Modulopbygget e-loop energikædesystem til sikker kabelføring på topdrevet Ekstreme betingelser er normale på boretårne i olie- og gasindustrien: Vind og vejr, snavs og barsk håndtering af installationer og udstyr påvirker maskinkomponenter. igus har nu udviklet e-loop til sikker føring af topdrevet. Den nye modulopbyggede energikæde er fremstillet af højtydende plast der sikrer en defineret bøjningsradius på kabler, og modstår vibrationer og stød.