Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
Smudsresistent igus lineærsystem viser sejre i længdespring07-11-2019

Vedligeholdelsesfri drylin lineærføring lader en laser glide og sikrer hurtige, synlige topresultater på stadion For at gøre den længde distance synlig for publikum under længdespringsevents, benytter organisatorerne en laserprojektion af linjer i sandet. En af dem er Golden Fly Sports GmbH med deres "PrimeLine System". Udviklerne sætter de højeste standarder: Alle komponenter skal være robuste og frem for alt sandresistente, men samtidig have lav en vægt. Der blev derfor valgt smøre- og vedligeholdelsesfrie drylin-lineærføringer fra igus.

Universal: hurtigt installeret igus beslag øger sikkerheden ved cobots31-10-2019

Nyt universalbeslag til energikæder og beskyttelsesslanger garanterer en øget sikkerhed ved arbejde med alle kollaborerende robotter Når mennesker og maskiner står skulder ved skulder i produktionen, er sikkerheden på arbejdspladsen et vigtigt emne. igus har derfor udviklet et nyt beslag til energikæder og beskyttelsesslanger på cobots. Lean Robotics beslaget produceres ved sprøjtestøbning, og har en ensartet dimension der gør det meget økonomisk. Beslaget kan installeres på sekunder ved hjælp af Velcrobånd. Det nye beslag leveres i tre udgaver og tillader en universel sikker føring af kabler til data og energi.

To bliver til en: Funktionsmøblet "Frida" forener en sofa og et skrivebord24-10-2019

Smøre- og vedligeholdelsesfrie tribo polymere lejer fra igus sikrer en høj fleksibilitet og lang levetid i et nyt møbel Det kan være svært at arbejde og bo på begrænset plads. Derfor har indendørs design studenten Valeria Vysozki udviklet en meget praktisk løsning med hendes møbel "Frida". Slap af på den blødt polstrede sofa, og konverter dens funktionalitet til en arbejdsplads ved et enkelt træk i et integreret bord. Smøre- og vedligeholdelsesfri højtydende plast fra igus sikrer bløde bevægelser.

Infografik: Hvordan rullende energikæder leverer større driftssikkerhed på lange vandringer17-10-2019

Fra teknisk innovation og standard op til en langsigtet løsning: Dette kendetegner udviklingen af igus rullende energikæder. I mere end 45 år, har motion plastics specialisten udviklet energiforsyningssystemer der fører kabler fra alle medier driftssikkert - som Ethernet, servo, motor - samt slanger. I starten var de næsten udelukkende produkter til den mekaniske sektor, men opfindelsen af rol energikæde for mere end 20 år siden skabte gennembruddet til andre brancher. Det tekniske grundlag er integrationen af ruller i kædeled der reducerer friktionskoefficienten enormt ved lange vandringer. Infografikken forklarer hvor meget energi der kan spares, og hvilke hastigheder der kan opnås med rullende energikæder.

Sprøjtestøbning med 3D print: 55 smørefri igus materialer til individuelle slidstærke dele10-10-2019

igus ekspanderer 3D-printservice ved sprøjtestøbning til hurtig produktion af vedligeholdelsesfri specialdele Slidstærke dele benyttes hvor der er en friktion mellem to overflader. Hertil stoler designere i mange industrielle sektorer på 55 langtidsholdbare, smørefri, højtydende polymerer fra igus. For at hjælpe brugerne til hurtigt at modtage deres specialløsning fremstillet af et egnet materiale, har igus nu integreret Print2Mould processen i sin online 3D-printservice. Komponenten fremstilles ved sprøjtestøbning med et printet værktøj. Hertil uploader brugeren blot en STEP fil med den slidstærke komponent til 3D-printservice, vælger materialet og anmoder om et tilbud. Specifikationer af materialeegenskaber samt præcision, fleksionsstyrke og pris hjælper ved valget.

Forbedret sikkerhed til boretårne: Nye igus energikæder erstatter service loops03-10-2019

Modulopbygget e-loop energikædesystem til sikker kabelføring på topdrevet Ekstreme betingelser er normale på boretårne i olie- og gasindustrien: Vind og vejr, snavs og barsk håndtering af installationer og udstyr påvirker maskinkomponenter. igus har nu udviklet e-loop til sikker føring af topdrevet. Den nye modulopbyggede energikæde er fremstillet af højtydende plast der sikrer en defineret bøjningsradius på kabler, og modstår vibrationer og stød.

Ingen smøring på trods af metal med vedligeholdelsesfrie sfæriske igubal-polymerlejer26-09-2019

Smørefrie sfæriske kuglelejer fra igus fås nu med økonomisk metalpladehus Kraftig ophobning af snavs, støv og spåner er almindeligt for delte stålejer og fastgjorte flangelejer. Konstant smøring og vedligeholdelse er derfor nødvendigt. Med de sprøjtestøbte sfæriske kuglelejer fra igus kan kunder bruge en smøre- og vedligeholdelsesfri løsning til deres metalliske delte stålejer. igus har nu udviklet nye sfæriske kuglelejer fremstillet af den højtydende plast iglidur J, særligt til økonomiske metalpladehuse. Disse kan monteres på få sekunder. Den komplette løsning fås direkte fra lager.

"Hvor længe holder mit printede tandhjul?" Nyt igus onlineværktøj forudsiger driftslevetiden19-09-2019

Gratis onlineekspert giver konkrete udsagn om driftslevetiden for slidbestandige 3D-fremstillede tandhjul Hvor længe holder mit tandhjul? Til at besvare dette spørgsmål har igus nu udviklet driftslevetidsberegneren for tandhjul til sine 3D-printede tandhjul fremstillet af højtydende lasersintringsplast, iglidur I3. Med dette nye onlineværktøj modtager brugeren et konkret udsagn i løbet af et par sekunder om driftslevetiden for den slidbestandige komponent.

Masser af bevægelse under trange pladsforhold med nye kompakte drejeringlejer fra igus12-09-2019

Smørefrie drejeringlejer fra PRT-04-sortimentet sparer 60 procent vægt og 50 procent plads Hurtige roterende bevægelser under små forhold. Dette er ofte de særlige krav til drejeringlejer i automatiserings- eller sceneteknologi samt i styretavler. Til denne slags kompakte anvendelser har igus nu udviklet et nyt sortiment af drejeringlejer til mellemstore belastninger. Drejeringlejerne er ikke kun vedligeholdelsesfrie og slidbestandige takket være brugen af højtydende polymerer; de er også 50 procent mindre i installationshøjde og 60 procent lettere, hvilket giver brugeren en omkostningsbesparelse på 20 procent.

RBTX-verdenspremiere: Onlineplatform fører brugere og leverandører af robotteknologi sammen05-09-2019

Hurtig og nem automatisering til lave priser RBTX.com er den nye platform, som hurtigt og nemt fører brugere og leverandører af økonomiske robotteknologiske komponenter sammen. Brugere kan sammensætte en økonomisk robotteknologisk løsning, som svarer til deres krav og budget. Leverandører af robotteknologiske komponenter kan præsentere deres produkter til flere mennesker på en ny markedsplads.

Rene, sikre, sporbare: Nye igus-tribopolymere til fødevarekontakt29-08-2019

motion plastics-specialisten forlader sig på optisk og magnetisk genkendelige materialer til glide- og sfæriske lejer Medieresistente, smøre og korrosionsfri: Dette er kravene, som maskinkomponenter i fødevareindustrien skal opfylde i dag. Til hurtigt at kunne identificere ødelagte stumper i tilfælde af systemskade har igus nu udviklet to nye optisk og magnetisk sporbare materialer til sine glide- og sfæriske lejer: iglidur FC180 og igumid FC. Materialerne overholder bestemmelserne for FDA og EU10/2011 og er derfor ideelle til brug i fødevareindustrien.

50 procent lettere: Verdens første modulære igus hybrid kæde fremstillet af stål og plast22-08-2019

Energiforsyningssystemer fremstillet af stål og plast håndterer lange, fritbærende bevægelser uden problemer, og kan åbnes og lukkes lynhurtigt Sikker vertikal føring af kabler og slanger: igus har nu udviklet sin første hybride plast-stål kæde for disse anvendelser. Det nye energiforsyningssystem, kaldt YE.42 er 50 procent lettere end konventionelle stålkæder grundet dens højtydende polymerer og leverer 50 procent mere fritbærende længde end energikæder i plast. Hybridløsningen har en meget høj stivhed og er nem at montere og vedligeholde takket være sit modulære design. Operatører kan stole på arbejdsplatforme eller vertikale lifte for en sikker, letvægts, økonomisk og hurtigt udskifteligt system.

Surfing på asfalt med slidbestandige glidelejer fra igus14-08-2019

iglidur Z og iglidur J350 højtydende plast sørger for sikre lejer i et innovativt skateboard Curfboardet er en ny type sportsudstyr, som kombinerer et surfbræt og et skateboard, og som i processen skal kunne klare ekstreme belastninger. Kravene til de bevægelige komponenter, herunder lejerne, er særligt høje. De skal være slidbestandige, stabile, vedligeholdelsesfri og pålidelige selv under de mest barske "curf"-betingelser. Derfor er udviklerne hos curfboard GmbH afhængige af slidbestandige glidelejer fremstillet af højtydende iglidur Z- og iglidur J350-polymerer fra igus.

Forudsete vedligeholdelseskrav med den nye smart plastics lineærføring07-08-2019

Intelligent igus sensor holder styr på slitagen på lineære glidelejeføringer, og øger driftssikkerheden

Detektering af slitage på føringer i lineære systemer på et tidligt tidspunkt var målet for ingeniørerne hos igus, der nu har udviklet en ny, intelligent, lineær føring. En sensor i lejeforinger måler den individuelt fastlagte slidgrænse og afgiver en alarm når den er nået. Dette tillader planlægning af vedligeholdelse på forhånd og undgåelse af uventede systemsvigt.