Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
Fold ud og slap af: smørefri støtte til en transportabel hængekøje med iglidur glidelejer21-01-2021

Vedligeholdelsesfri igus polymer glidelejer sikrer hurtig og nem montering af Qnux hængekøjen Max Kitzberger drømte om at kunne ligge komfortabelt på ethvert sted og på ethvert tidspunkt, og nu har hans søn og hans team gjort drømmen til virkelighed. Den transportable hængekøje Qnux passer i en kompakt 1,10 meter cylinder, vejer ni kilo og er meget nem at opstille med nogle få skridt. For lejerne i udfoldende og bevægelige komponenter, valgte udviklerne iglidur J glidelejer fremstillet af smørefri højtydende polymerer.

Smørefri justering af tunge belastninger med de nye polymere føringsskruemøtrikker fra igus14-01-2021

Slidstærk dryspin føringsskruemøtrik til tunge applikationer, økonomisk erstatning for kugleskruer Plast og tunge belastninger? Denne gang beviser igus at kombinationen fungerer med et nyt design af føringsskruemøtrik. Den sprøjtestøbte dryspin JGRM polymermøtrik er et økonomisk alternativ til kugleskruemøtrikker. Det nye smørefri og slidstærke design kan bevæge tunge belastninger. Ved høje aksiale belastninger leveres den nye føringsskruemøtrik også med en rustfri stål plade som "Heavy Duty version".

Velegnet til ørkenen! igubal lejeblokke uden smøremidler justerer solarpaneler07-01-2021

Udvidet igus lejeblokserie til firkantprofiler, imponerer i laboratorietests med en levetid på mere end 72 år For effektiv generering af energi, benytter operatører af solaranlæg bevægelige moduler der justeres automatisk efter solens position og herved sikrer et højt energiudbytte. igus har udviklet igubal ESQM lejeblokke specifikt for montering på firkantprofiler og har nu udvidet sortimentet med to yderligere dimensioner. Anlægsoperatører i hele verden modtager en smørefri løsning, modstandsdygtig mod støv og snavs, med en levetid der er testet på laboratoriet og garanteret for 25 år.

Exoskeletal mekanisme tilpasset på sekunder med smørefri igus glidelejer17-12-2020

drylin lineærsystemer og iglidur glidelejer leverer smørefri justering af en exoskeletal mekanisme til patienter med slagtilfælde Mange patienter med slagtilfælde lider af hemiplegi (partiel paralyse). Exoskeletale mekanismer som Harmony fra Harmonic Bionics kan hjælpe til at genopbygge nervebanerne i arme og skuldre. For hurtig tilpasning af det robotunderstøttede system til diverse kropsstørrelser ved fysioterapi, benyttede udviklerne derfor den letvægts, smøre- og vedligeholdelsesfri glidelejeteknologi fra igus.

Kabler på flere tons styret af hurtigt monteret igus energikæde10-12-2020

Konfektioneret og testet e-loop energiforsyningssystem øger sikkerheden og reducerer anskaffelses- og installationstid Det fører kabler sikkert over en defineret bøjningsradius og modstår stød og slag: e-loop. Energikædesystemet er specielt designet til nedhængende applikationer, som i dybtborende platforme og erstatter allerede serviceloops i hele verden. For at kunne tilbyde tilslutningsklare systemer fra en enkelt kilde, med sikker funktion selv under ekstreme anvendelsesscenarier, som i eksplosionstruede zoner, tilbyder igus nu sine energikæder med specielle tilslutninger og kabler som testede readychains.

Hurtig print af slidstærke komponenter til fødevarekontakt med nyt igus filament03-12-2020

3D printmateriale, iglidur A350, sikrer smørefri, FDA-certificerede og temperaturresistente specialkomponenter i emballageindustrien. Specielle hygiejniske løsninger er det vigtigste i emballage- og fødevareindustrien. Derfor anvender mange brugere allerede FDA-certificerede iglidur glidelejer og stangmateriale fremstillet af højtydende polymerer fra igus. For at give brugerne endnu mere designfrihed i konstruktionen af deres maskine, har igus nu udviklet sit temperaturresistente, slidstærke og prøvede materiale iglidur A350 som 3D print tribo-filament.

Unik anvendelse af plastglidelejer søges!19-11-2020

manus award fejrer ti års jubilæum og introducerer sin første pris for bæredygtighed En offshore inspektionsanordning, en flydende katamaran og et førerassistancesystem til personer med nedsat førlighed. Det de har til fælles er en usædvanlig brug af højtydende plast i lejeteknologi som vandt manus award 2019. Et samarbejde, som plastspecialisten igus annoncerer hvert andet år, er på udkig efter unikke anvendelser af plastglidelejer. Vinderen vil modtage en pris på op til 5.000 euro. For at markere det jubilæum af manus prisen, tilbyder juryen nu en ny pris for bæredygtighed.

Afsløring af naturens hemmelighed: E4Q energikæden fra igus vinder den tyske designpris12-11-2020

Den nyeste generation af energikæders design reducerer vægt, og monteringstid med 40 procent samt øger styrken E4Q serie energikæder er udviklet af igus for at opnå den bedst mulige løsning til lange fritbærende vandringer. I processen sikrer former med inspiration fra naturen en meget lav vægt, mens et unikt værktøjsfrit åbningskoncept reducerer installationstiden med 40 procent: E4Q har nu modtaget den anerkendte tyske designpris for dette banebrydende design.

Video: digital tilslutning, personlig rådgivning: virtuel besøgsservice fra igus29-10-2020

Lige fra rullen: ny chainflex kabelboks reducerer forsendelsesomkostninger29-10-2020

Med chainflex CASE kan brugerne hurtigt og økonomisk opsætte et pladsbesparende lagersystem for spoleprodukter igus har udviklet en ny logistikløsning for sine specielle energikædekabler. Med chainflex CASE er der penge at spare da kablet i stedet for levering med kurer, nu leveres af en pakkeservice i en sikker stabelbar boks. Dette reducerer både forsendelses- og lageromkostninger markant. Kablet kan afspoles direkte fra boksen og skæres på ønsket længde. En QR kode på chainflex CASE sikrer at kablet kan genbestilles hurtigt.

36 måneders garanti på igus energikæder22-10-2020

Med online levetidsberegner, kan brugerne nu fastlægge den garanterede driftstid på deres energikæde og modtage et certifikat Robust, let og lang levetid: Det er kvaliteterne i igus energikæder fremstillet af højtydende polymerer. For at garantere at brugerne altid er på den sikre side, tilbyder igus nu en 36 måneders garanti på sine energikæder. Det er nemt og hurtigt for kunden at modtage certifikatet. Hertil åbnes online levetidsberegner til energikæder og de dynamiske specifikationer og miljøbetingelser for applikationen indtastes. Herefter beregner online værktøjet den garanterede levetid på energikæden. Kunden modtager certifikatet på mail med et enkelt klik.

Video: Güdel lineær robot, endnu mere produktiv med intelligent energiforsyning15-10-2020

igus energikædesensorer overvåger bevægelser og måler slitage

64 % vægtbesparelse med verdens første polymere teleskopføring fra igus08-10-2020

Ny økonomisk drylin teleskopføring fremstillet ved sprøjtestøbning sikrer en nem udtrækning Verdens første polymer teleskopskinne fra igus demonstrerer hvad 100 % plast er i stand til. Den er let og hurtig at montere og, takket være sprøjtestøbning, økonomisk. Med den er det, blandt meget andet, nemt at udtrække eller justere skuffer, sæder og nakkestøtter. Hertil benytter igus udelukkende sine slidstærke højtydende polymerer. De leveres i tre farver, den nye drylin skinne tilpasser sig også visuelt til det respektive miljø.

Modulopbygget, flad og hurtigt monteret: e-skin flat single pods til renrum

27-09-2020

igus udvider ISO klasse 1 energikædeserien med enkeltkammerløsning og e-skin flat bærekæde til længere fritbærende vandringer

igus har udviklet e-skin flat til kompakt føring af kabler og reelt partikelfri i renrum. For endnu hurtigere montering af energikæden og nemme udskiftning af kabler, tilbyder igus nu e-skin flat som "single pods". Den tillader brugeren at definere antallet af kamre, kombinere dem modulært og indføre kabler på sekunder. En ny bærekæde styrker e-skin flat yderligere og muliggør en længere fritbærende vandring.