Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Virksomheder Automatisering til lav pris
Energikæder/kabler manus® / vector®
Glidelejer/ledlejer/linearføringer Alle
For højeste præcision og stivhed: nye drylin lineære lejer for aksler29-07-2021

Lejer fremstillet af iglidur W360 højtydende polymer sikrer præcis og nem bevægelse i lineær teknologi For at kunne bevæge lineære lejer med høj præcision på aksler, har igus nu udviklet W360CM serien. De nye polymere lineære lejer består af et aluminiumshus og en tynd foring, der sikrer glat og lydsvag drift kombineret med høj stivhed. Lejerne har næsten intet spil og tillader præcise bevægelser. På grund af brugen af iglidur W360 højtydende polymer, behøver brugeren ingen ekstern smøring. Dimensionerne for den nye serie matcher metalliske kuglelejebøsninger, så de nemt kan konverteres 1:1.

Filamentvævede glidelejer fra igus reducerer slitage i heavy-duty applikationer22-07-2021

Smørefri og vedligeholdelsesfri materiale iglidur TX2 viser en 3,5-gange forbedring af slitageegenskaber i tests Specielt ved heavy-duty applikationer i byggemaskiner eller landbrugsmaskiner, har igus nu optaget det nye tribomateriale iglidur TX2 i sit sortiment, for drift uden smøring. For selv små gravemaskiner bruger 50 liter olie årligt. De filamentvævede glidelejebøsninger modstår meget høje kræfter og øger slitagemodstanden med en faktor 3,5 i belastningsområder med mere end 100 MPa overfladetryk.

En ren ydelse: igus vinder REINER! prisen for modulær renrumskæde15-07-2021

Fraunhofer pris for renhedsteknologi går til det partikelfri og kompakte e-skin flat energiforsyningssystem Høj renheds produktionsmiljøer sikrer at elektronik også fungerer sikkert i hverdagen. Til produktion i renrum kræves partikelfri maskinelementer. Hvert år hædrer Fraunhofer Instituttet de mest innovative nyskabelser med REINER! prisen. motion plastics specialisten igus er glade for 2. pladsen for sin e-skin flat energikæde. Alternativet til den flade remføring er kompakt, modulopbygget og har renrumsklasse 1. Kablerne kan let lægges i kæden med et lynlåsprincip og kan skiftes hurtigt ved vedligeholdelse.

Når hurtighed er et krav: igus FastLine leverer sprøjtestøbte individuelle glidelejer på 7 dage08-07-2021

Ny produktionslinje i igus' interne afdeling for værktøjsproduktion muliggør hurtig produktion af individuelle glidelejer Når markedskravet for et produkt er højt, er der behov for producenter og underleverandører. Kundespecifikke dele som glidelejer i specielle former, skal leveres hurtigt og uden komplikationer. Men det er ikke usædvanligt, at produktionen ved sprøjtestøbning tager flere uger. Plastspecialisten igus tilbyder derfor nu sine kunder FastLine service i forbindelse med den udvidede afdeling for værktøjsproduktion. Smørefri, polymere glidelejer i specielle dimensioner kan leveres inden for få dage til lave stykpriser.

iglidur I151 til FDA-konforme, registrerbare, slidstærke komponenter i fødevareteknologi01-07-2021

igus udvikler et blåt, fødevarekompatibelt tribo filament for økonomisk 3D print af specialdele iglidur I151 er blåt, nemt printet, og har en optimal friktions- og slitagekoefficient. Det nye tribo filament er en videreudvikling af det let bearbejdede iglidur I150 all-round filament. Da det er blåt, kan det anvendes til produktion af specialdele der er optisk registrerbare i fødevareindustrien. Fødevarekompatibilitet i henhold til FDA og EF direktiv 10/2011 kvalificerer også den højtydende polymer til brug i fødevare- og kosmetikindustrierne.

FastConnect kabel fra igus reducerer kablingstid med 46 procent24-06-2021

Nyt fleksibelt chainflex Profinet kabel fjerner tidskrævende stripning med kniv og tang igus tilbyder nu et nyt chainflex Profinet kabel med hurtig kabling Hertil benytter igus FastConnect teknologien, der sikrer at kablet kan strippes nemt og hurtigt. Det giver en reduktion af monteringstider med 46 procent. Samtidig har det nye Profinet kabel en længere levetid, specielt ved dynamisk brug i energikæden, og en garanti på op til 36 måneder.

168 motion plastics nyheder fra hjemmekontoret17-06-2021

Fra ikke optimale omgivelser, flere nyheder end sidste år - fra det integrerede robotdrev op til kuglelejet med 21 gange længere levetid igus øger rytmen for nyheder på trods af pandemien: store investeringer i digitalisering, logistik og fjernkonsultation øgede online salget med 30 procent i 2020 og afværgede nedgang i salget med 4,8 procent. motion plastics specialisten baner også nye veje for bæredygtighed og produktudvikling, og vil præsentere flere nyheder end nogen sinde før med 168 tribo polymer produkter i foråret 2021.

4K for 3D: igus tilbyder multi-materiale print for multifunktionelle komponenter10-06-2021

motion plastics specialisten fortsætter udvidelsen af 3D printkapaciteten for holdbare, slidstærke og komplekse komponenter Hvis en komponent skal have flere egenskaber, skal den normalt produceres i flere trin. Men den produktion kan blive kostbar ved små mængder. Det er netop derfor igus nu tilbyder multi-materiale print med op til fire materialer. Det muliggør multifunktionelle og slidstærke specialdele som produceres hurtigt og økonomisk i et enkelt trin. Hertil har igus udvidet sine 3D print kapaciteter, og udvalget af materialer til FDM processen, yderligere.

Printede, bearbejdede og nu også sprøjtestøbte: slidstærke polymere tandhjul fra igus03-06-2021

igus tilbyder økonomisk produktion af smørefri tandhjul med intern sprøjtestøbning Tandhjul fremstillet af polymerer sikrer kraftoverførsel i utallige applikationer - fra fuldautomatiske kaffemaskiner til aktuatorer. Specifikt for produktionen af slidstærke tandhjul med lang levetid i høje styktal, tilbyder igus nu produktion ved sprøjtestøbning udover den mekaniske bearbejdning fra stangmateriale og den additive produktion. Brugeren har mulighed for at benytte et stort udvalg af smørefri iglidur materialer fra igus.

Letvægts- og smørefri iglidur glidelejer får katamaraner til at flyve20-05-2021

iFLY15 sports sejlbåden vandt sølv manus prisen i 2019 – 582 bidrag til prisen for polymere glidelejer 2021 Sejlbåde der løfter sig helt fri af vandet som var det magi. Lyder som en drøm, men er en realitet. iFLY15 sports katamaran fra CEC Catamarans GmbH får sejleren til at flyve over vandet. For det automatiske flyvestyresystem benyttede udviklerne den smørefri, letvægts og korrosionsfri igus glidelejeteknologi. Et innovativt projekt der vandt sølv manus prisen i 2019. Vinderne af dette års pris for bedste anvendelse af glidelejeteknologi blev valgt af en jury blandt mere end 580 bidrag den 9. marts 2021.

Vedligeholdelsesfri knivsægruller udvider igus online sortiment11-05-2021

iglidur ruller med forudsigelig levetid sikrer produkttransport i fødevareteknologi For at brugerne kan modtage deres slidstærke knivsægruller endnu hurtigere, har igus udvidet sin online shop til også at inkludere sortimentet af iglidur ruller fremstillet af højtydende polymerer. Det nye sortiment inkluderer knivsægruller fremstillet af blåt iglidur A250 materiale. Den nye tribo polymer er specielt kendetegnet ved sin slidstyrke ved høje remhastigheder og opfylder samtidig kravene fra FDA og EU overensstemmelse.

igus investering baner vejen for innovativ genbrugsteknologi for plast29-04-2021

HydroPRS pionerer Mura Technology starter opførelsen af verdens første kommercielt drevne anlæg for plastgenbrug ved hydrothermal opgradering i Storbritannien Anvendelse i stedet for affald: Hydrothermal plastgenindvinding (HydroPRS), plastaffald der ellers ville forurene miljøet, kan genanvendes som værdifuldt råmateriale gennem kemisk genindvinding på 25 minutter. For at fremme denne teknologi globalt, øger motion plastics specialisten igus nu sin investering i Mura Technology til ca. 5 mio euro. En anden vigtig branchepartner, KBR, indgik i et partnerskab med Mura i januar.

3D print i det ydre rum: igus lineære akser producerer reservedele i vægtløs tilstand22-04-2021

Studenter benytter drylin lineære enheder til udvikling af en 3D printer for økonomisk produktion af strukturelle elementer i det ydre rum Når bomme for solarpaneler eller satellitantenner transporteres til rummet på transportfartøjer, er de udsat for store belastninger. For at forenkle den komplekse transport og øge produktionshastigheden for elementerne, arbejder AIMIS-FYT teamet af studerende på en 3D printproces. I fremtiden skal det være muligt at producere strukturelle dele i det ydre rum. For gennemførelse af eksperimenter i vægtløs tilstand har de studerende bygget en 3D printer. For drevteknologien der er understøttet af igus, benytter de vedligeholdelsesfri og lette drylin SAW lineære akser.

Hannover messen 2021: Nyt modulopbygget gearkassesæt fra igus for innovative cobot ideer15-04-2021

Økonomisk, let plug and play kombination bestående af gearkasse, enkoder, controller, kraftstyringssystem og motor for servicerobotik Potentialet for servicerobotik er enormt: i køkkener og barer, i pleje, eller i landbrug og logistik, forenkler lette robotter automatiseringen af monotone eller uergonomiske opgaver. For nem, og ikke mindst økonomisk implementering af disse nye koncepter, præsenterer igus et nyt modulopbygget gearkassesæt for cobots på Hannover messen. Det fuldt integrerede tribo spændingsbølgegearkasser med motor, absolut værdi encoder, kraftstyringssystem og controller er hovedkomponenterne i dette sæt.