Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Før hydrauliske kabler sikkert gennem de mindste steder med igus' hydrauliske E2-kæde28-11-2018

Ny energikæde reducerer vedligeholdelsesintervaller i tungt maskineri og mobilkraner

Med den nye hydrauliske E2-kæde har vi nu en energi- og medieføring til selv de mindste installationssteder på støtteben. Stærke, pladsbesparende egenskaber og nemme at installere – e-kæden fra igus fører to hydrauliske ledninger udover strøm- og styrekabler. Den hydrauliske E2-kæde er en ideel løsning til specielle mekaniske anvendelser, og brugen af den reducerer vedligeholdelses- og nedetidsomkostningerne betydeligt.

Særlige udfordringer kræver innovative løsninger. Dette gør sig særligt gældende for støtteben på mange typer tungt maskineri, såsom betonpumper eller mobilkraner, som er kendetegnet ved en lang række forskellige modeller, ikke mindst hvad angår komponenterne. Den sikre føring af hydrauliske ledninger er her yderst vigtig, fordi de konstant og pålideligt skal levere til maskinerne under høj mekanisk belastning og voldsomme vejrforhold. Den hydrauliske E2-kæde fra igus giver effektiv beskyttelse. Den beskytter ikke kun de indvendige kabler, men forhindrer også vridning og bøjning af ledningerne gennem den foruddefinerede bøjningsradius.

Dokumenteret teknologi selv til tungt maskineri
I lang tid har igus benyttet sig af princippet om "forlængerribberne", når det handler om at skabe mere indvendig plads til føring af ledningerne. Til E2/000-serien og E4.1- og E4.1L-systemerne kan der, udover normale ribber, bruges forlængerribber med stor holdekraft til at rumme yderligere ledninger med større diametre. Således kan den samlede energi- og medieføring leveres i ét system. I forhold til den nye hydrauliske E2-kæde bruges det nye koncept til støttebens pladsspecifikke installationsforhold på betonpumper og mobilkraner. Et meget solidt ribbedesign i ét stykke og pin- og boretilslutningen til høj belastning sikrer høj styrke, selv til store ikke-understøttede længder. Forlængerribberne er sprøjtestøbt direkte på sideleddet og giver således optimal ledningsføring og -stabilitet. Det er også muligt at anbringe to ledninger sikkert oven på hinanden. Eftersom energi og hydraulik kan føres i en enkelt hydraulisk kæde, er kravet til installationsplads reduceret betragteligt. Den hydrauliske kæde har en udvendig bredde på blot 41,2 mm og en udvendig højde på 57,5 mm. Den predefinerede minimums bøjningsradius er 75 mm. Den samlede og påkrævede installationshøjde til kæden er kun 255 mm. Således kan den hydrauliske E2-kæde integreres i næsten alle anvendelser, såvel tæt på bunden eller på siden af støttebenet, en betonpumpe eller en mobilkran.

Nænsom ledningsføring giver mindre vedligeholdelse
Eftersom hydrauliske ledninger, som regel betjenes ved ekstremt højt tryk, skal de kunne klare meget i de dynamiske bevægelser, og de kræver meget vedligeholdelse. Den hydrauliske E2-kæde klarer denne udfordring på to måder: Forlængerribberne og e-kæden er fremstillet af tribologisk optimeret plast. Det reducerer slidtagen og beskytter ledningerne. Udover materialefordelen ved tribopolymerer reducerer dens særlige design også slitagen til et minimum. Både forlængerribberne og det indvendige af kæden er designet til at beskytte ledningen. Afrundede konturer, brede og glatte kontaktflader minimeres slitagen af de hydrauliske ledninger. Opdelingen af kabeltyperne reducerer også belastningen af kablerne. Elektriske og hydrauliske føringer er fuldstændig adskilte af kamre. Dette er i overensstemmelse med princippet om, at kabler og ledninger med meget forskellige diametre altid bør føres adskilt. Det er vigtigt, fordi strøm- eller styrekabler har en tykkelse på maks. 5 millimeter, mens de hydrauliske ledninger kan være op til 20 millimeter. Normalt skal der være friplads på 20 %, eftersom hydrauliske ledninger udvides i bredden og længden under tryk. Designet ned til mindste detalje: Den hydrauliske E2-kæde giver vedligeholdelsesfrihed.