Vælg venligst leveringssted

Valget af land/region kan påvirke diverse faktorer som pris, forsendelsesmuligheder og produkttilgængelighed.
Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273
DK(DA)

Historien om igus

Fra en baghave i Köln og ud i verden

igus 2023

igus salg

1,115 mia. euro

salg
igus medarbejdere på verdensplan

4.600

Medarbejdere over hele verden
igus lokationer og distributører

31

Lokationer og 50 distributører: repræsenteret i over 80 lande
igus kunder

188.000

Kunder
igus dele

243.000

Produkter fra lager
igus sprøjtestøbemaskiner

800

Sprøjtestøbemaskiner

igus 2022

Chainge platform: industriel genanvendelse af plast for alle

I 2019 lancerede vi vores program for genanvendelse af plast i energikæden. Siden da har kunderne kunnet returnere udtjente energikæder. Vi vejer materialet og udsteder en kvittering for det. Det særlige ved programmet er, at vi ikke kun tager vores egne energiforsyningssystemer tilbage, men også andre producenters systemer, hvis kæderne er fremstillet af plast. Vi makulerer materialet eller sender det til eksterne genbrugstjenester. Men så tænkte vi: Der er stadig mere at gøre. Derfor introducerede vi vores chainge-platform i 2022. Vi ønsker at lette genanvendelsen i industrien og fremme den cirkulære økonomi. Derfor tilbyder vi genbrugsmateriale (recyclate) via vores markedsplads.
igus Chainge platformen: nem industriel genanvendelse af plast

igus indtil 2021


igus indtil 1999


igus 1964/65

Det er altid svært at komme i gang – igus GmbH blev grundlagt i 1964

"Giv mig din mest besværlige del, så finder jeg en løsning," sagde Günter Blase til Pierburg. Han var nødt til at tage en risiko for at vinde virksomheden, som var hans allerførste kunde. Han havde to børn derhjemme at tage sig af. Pengene var knappe. Han havde netop oprettet igus sammen med sin kone Margret og manglede stadig at købe sin første sprøjtestøbemaskine. Ordren fra Pierburg var af afgørende betydning.
Günter Blase i 1964 på sit kontor hos igus

Det første produkt, 1965: en ventilprop til Pierburg

Og Günter Blase modtog denne henvendelse fra Pierburg. Den mest komplicerede del viste sig at være en ventilprop til en karburator. I 1965 ville ingen have tænkt på at bruge plastik til at fremstille den lille komponent, og slet ikke på at sprøjtestøbe den. Produktionsprocessen ar simpelthen for kompliceret. For Günter Blase, var det ikke nogen grund til at miste modet. Han gik ind i sin dobbeltgarage og eksperimenterede, indtil den første perfekte ventilprop af plast kom ud af sprøjtestøbemaskinen.
Det første igus produkt: en ventilprop til Pierburg

igus i bevægelse

Lige fra starten blev livet hos igus filmet. Videoen viser en samling af gamle optagelser og uddrag af Günter Blase-interviews.

Dette giver et lille indblik i de tidlige år og viser, hvordan Günter Blase begyndte at arbejde med plast, og hvad der var vigtigt for ham fra starten: kunderne og de fordele, som igus produkterne kan give dem!