Vælg venligst leveringssted

Valget af land/region kan påvirke diverse faktorer som pris, forsendelsesmuligheder og produkttilgængelighed.
Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273
DK(DA)

Komponenter for lifte, teleskopbomsplatforme

Lifte og bomplatforme tilbyder begrænset plads til sikker energiforsyning, så brugerne anvender gerne energikæder fremstillet af højtydende polymerer eller plast-stål hybride energikæder fra igus til at beskytte deres vigtige kabler og slanger.
 
igus komponenter designet til føring, overførsel og lejestøtte på lifte og platforme, som energikæder og kabler samt polymerglidelejer, lineære lejer eller glideplader, opfylder de strenge krav til komponenter, der udsættes for kontinuerlig belastning i udendørs applikationer.
 
Da energikæder kan undvære skruer, er der ingen løse eller mistede dele på grund af vibrationer. Ingen rust eller fastklemning da de er fremstillet af polymer. Kan åbnes på ethvert punkt du ønsker og samles igen på minutter. Kabler med høj UV modstand, designet til kontinuerlig dynamisk anvendelse i energikæder med en garanti på op til 36 måneder. Ingen fedt eller eftersmøring af lejepunkter, da vores glide- og lineære lejer samt skydeplader er fuldstændig vedligeholdelsesfrie og smørefrie.
Oplev den hybride energikæde YE som et komplet sæt nu
Eftermontering på lifte og platforme med igus hybrid energikæde

nyheder 2022
Hybride energikæder i nye dimensioner
 
Modulært forlænget tværpindssystem til store diametre

Se alle nyhederne i 2022? Du kan finde oversigten her.

nyheder 2022

Installationsklare systemløsninger for lifte og teleskopbomsplatforme

Installationsklare systemløsninger for lifte og teleskopbomsplatforme

Det hele fra ét sted, afprøvet driftssikkerhed og hurtig installation

Færdige energiforsyningssystemer fra igus garanterer sikker styring af kabler og hydraulikslanger i teleskoparme. De består af energikæder, chainflex kabler og slanger samt egnede stikforbindelser eller nødvendige metaltilbehør.

Energikædesystemer

Driftssikkert og nemt energiforsyningssystem

Energi, data og mediekabler og slanger skal føres sikkert i lifte og teleskopbomsplatforme. Energikæder fra igus har en speciel kabelbeskyttelse, ikke kun mod eksterne påvirkninger, men også mod slitage, der opstår ved cyklisk gentagne sammentrækning og udvidelse af teleskoparme med diverse løftehastigheder.Med levetidsberegneren kan du få op til 36 måneders garanti
for næsten alle igus energikæder. 

YE.1 hybrid energikæde

Hybrid energikæde YE.42 YE.1 fremstillet af polymer og stål er 50 % lettere end en kæde, der kun er lavet af stål og let at samle, fordi den kan åbnes på ethvert punkt, og individuelle kædeled kan udskiftes.

Energikæde E4.1L

Energikæde E4.1L E4.1L energikæder kombinerer nem installation, robusthed og lav vægt i ét produktsortiment. Leveres fra lager i mange størrelser og med omfattende tilbehør.

Energikæder E2.1

Energikæder E2.1 E2.1 energikæder er særligt velegnede til meget trange installationsrum og korte fritbærende vandringer. Let at samle og kan åbnes.

Føring for hydraulikslanger

Energikæder E2.1 Sikker og driftssikker føring for to hydraulikslanger med igus E2 e-chains® med forlængerpins. Den specielle løsning for lastbilsmonterede arbejdsplatforme. E2 e-chain® med forlængerpins er meget robust og pladsbesparende.

motion plastics for lifte og platforme, prøv det selv


Se selv kvaliteten af vores produkter. Prøvekassen til lifte indeholder et udvalg af vores produkter til brug i teleskopiske forlængelser og skrå akser.
Bestil en gratis prøvekasse nu

chainflex kabler

Mindste radier og høje belastninger

chainflex kabler modstår de højeste bøjningspåvirkninger og muliggør de mindste bøjningsradier op til 4xd kabeldiameter. Alle chainflex kabler har op til 36 måneders garanti.

Styrekabel CF890/CF891

Styrekabel CF890/CF891 Til fleksible anvendelser med oliepåvirkning. Til anvendelse indendørs eller udendørs uden direkte solstråling. Især for fritbærende vandringer på op til 10 m.
 
Styrekabel CF890
Styrekabel CF891

Styrekabel CF77.UL/CF78.UL

Styrekabel CF890/CF891 Til tunge anvendelser og næsten komplet modstandsdygtighed over for olie. Til anvendelse indendørs eller udendørs med gennemsnitlig solstråling. Fritbærende vandringer på op til 100 m.
 
Styrekabel CF77. UL
Styrekabel CF78. UL

Buskabel CFBUS.PUR

Buskabel CFBUS.PUR For moderat anvendelse og næsten komplet modstandsdygtighed mod olie. Til anvendelse indendørs eller udendørs uden direkte solstråling. Fritbærende vandringer på op til 20 m. 
 
Buskabel CFBUS.PUR

Lejeteknik

Selvsmørende lejer med iglidur i stedet for vedligeholdelsesintensive glideblokke

Kravene til smøring og vedligeholdelse medfører store omkostninger. Med vores selvsmørende polymerglidelejer kan glideplader i teleskopiske arbejdsplatforme designes til at fungere uden smøring og vedligeholdelse. Herudover er de ofte mere økonomiske og langlivede end metalliske løsninger.

Glideplader

Glideplader

Polymere glideplader er specielt designet til dynamiske applikationer, kræver ikke yderligere smøring og er vedligeholdelsesfrie.

Vedligeholdelses- og installationsservice

Du kan også modtage vedligeholdelses- og installationsservice fra igus. Vi installerer systemet med garanti, og vores smart plastics giver mulighed for at udstyre energikædesystemer og lejepunkter med intelligent, forudseende vedligeholdelse.

Forebyggende vedligeholdelse med intelligente produkter

Forebyggende vedligeholdelse med intelligente produkter

Med vores smart plastics leverer vi specielle sensorer (isense) og evalueringsmoduler (icom og icom.plus), der måler forholdene i energikædesystemer og lejepunkter, rapporterer påkrævet vedligeholdelse og også afbryder driften, før der opstår større skader på et system.
Installationsservice og eftersalgsservice

Installation og eftersalgsservice

Vi tager os af installationen. Klart kalkulerbare installationsomkostninger og på anmodning en servicekontrakt for hele energiforsyningssystemet fra igus.

Typiske problemer og vores løsninger

Anvendelseseksempel med forlængede palletrucks

Problem:
Tunge komponenter sænker belastningen

Belastningen spiller en vigtig rolle i mange anvendelser med hældende akser eller en teleskopisk funktion, da den kan være begrænset af tunge komponenter. I tilfældet med denne teleskopiske arbejdsplatform er målet for eksempel at reducere vægten ved kurven så meget, som muligt.
Energikæde E4.1L

Løsning:
Spar op til 30 % vægt med denne energiforsyning 

E4.1L energikæden er robust og let. Den faciliterer ikke kun længere teleskopiske anvendelser, men muliggør vægtreduceringer på op til 30 %. Samtidig giver energikæden mere brugbar plads end forgængerne, mens installationspladsen forbliver uændret.
Energiforsyning med nedslidte slanger

Problem:
Slitage af materialer på grund af bevægelse

Under føring af hydrauliske ledninger kan det høje tryk på slangerne betyde øget slitage af slangematerialet som følge af bevægelse. Begge faktorer udgør ikke kun en driftsfare, de kan også resultere i driftsvigt.
e-chain® fører hydraulisk slange

Løsning:
Sikker støtte, der beskytter slangen

igus energikæder leverer en sikker støtte til kabler med varierende tryk, og designet er særlig forsigtig med kabler. Selv med permanente bevægelser reduceres materialeslibning, og sikkerheden øges.
Grove Manlift med energikæde på meget begrænset plads

Problem:
Føring af kabler og slanger på begrænset installationsplads

I tilfælde med anvendelser med en teleskopisk forlænger eller løftemast, er der begrænset plads til energiforsyninger. Det betyder, at der kræves meget små bøjningsradiusser, som ikke er mulige med alle slags kabler/slanger og energikæder. Samtidig er der krav om en særlig lang driftslevetid.
Energikæde E4Q med markeret bøjningsradius

Løsning:
De mindste bøjningsradiusser og ekstrem holdbarhed

igus energikæder og fejlsikre chainflex kabler leverer meget stramme bøjningsradier, hvilket muliggør ekstremt pladsbesparende forsyninger. Med deres kerner viklet i bundter, er chainflex kabler ekstremt holdbare, selv i tilfælde af ekstrem bøjningsbelastning.
Teleskopiske lejepunkter med høj vedligeholdelse

Problem:
Forkert og utilstrækkelig smøring

Teleskopiske lejepunkter kræver regelmæssig vedligeholdelse og smøring. Dette omfatter konstant vedligeholdelsesarbejde for at sikre, at udstyret er sikkert og fungerer ordentligt.
Smørefrit leje med iglidur stangmateriale

Løsning:
Vedligeholdelsesfri teleskopiske lejepunkter med iglidur

Brugen af tekniske iglidur polymerer gør teleskoplejepunkter smørefri og vedligeholdelsesfri. Du kan selv behandle materialet eller få igus til at fremstille skræddersyede designs. Levetiden for iglidur polymerer kan beregnes online.

De mest fascinerende projekter med igus produkter


Yderligere oplysninger

Brochure arbejdsplatforme

Brochure om arbejdsplatforme

Vigtig information om vores produkter og services
Download nu

igus testlaboratorium

Dokumenteret kvalitet med i alt mere end 15.000 tests på 3.800 m2.
Få mere at vide