Vælg venligst leveringssted

Valget af land/region kan påvirke diverse faktorer som pris, forsendelsesmuligheder og produkttilgængelighed.
Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Komponenter for lifte, teleskopbomsplatforme

Lifte og teleskopbomsplatforme har kun begrænset plads til sikker energiforsyning, så brugere vil gerne benytte energikæder fremstillet af højtydende polymerer elle rplast-stål hybride energikæder fra igus til at beskytte deres kostabre kabler og slanger.
 
igus udskiftningsdele designet til føring, overførsel og lejestøtte på lifte og platforme, som energikæder og kabler samt polymere glidelejer, lineære lejer eller glideplader opfylder de strengeste krav til komponenter der er underlagt kontinuerlig belastning i udendørs applikationer.
 
Da energikæder ikk eindeholder skruer, er der ingen løse eller tabte dele på grund af vibrationer. Ingen rust eller fastklemning da de er fremstillet af polymer. Kan åbnes på ethvert punkt du ønsker og samles igen på minutter. Kabler med høj UV-modstand, designet til kontinuerlig dynamisk anvendelse i energikæder med en garanti på op til 36 måneder. Ingen fedt eller eftersmøring af lejepunkter, da vores glide- og lineære lejer samt skydeplader er fuldstændig vedligeholdelsesfrie og smørefrie.

Eftermontering på lifte og platforme med igus hybrid energikæde

Nye produkter i 2021

40 % mindre installationstid

Serie E4Q med stort udvidet produktsortiment

▲ Tech up
  • 20 % mere fyldevægt grundet vertikalt og horisontalt anbragte stop-dogs
  • 100 % højere udtrækningsstyrke: positivt lukkende pins
▼ Cost down
  • Værktøjsfri åbning- og lukning
  • 10 % mindre vægt grundet materialereduktion

Få mere at vide om E4Q

Åbn E2.1 på en gang

Forsendelsestromle for chainflex produkter solgt i metermål

Pladestrips med laveste friktionskoefficient

Nysgerrig om flere innovationer? Du kan finde nyhedsoversigten her.Installationsklare systemløsninger for lifte og teleskopbomsplatforme

Installationsklare systemløsninger for lifte og teleskopbomsplatforme

Det hele fra ét sted, afprøvet driftssikkerhed og hurtig installation

Fuldt kablet energiforsyningssystem, bestående af energikæder, chainflex kabler og slanger, samt egnede stikforbindelser eller påkrævede metalmonteringer fra igus sikrer føring af kabler og hydraulikslanger i teleskopiske arme.


Energikædesystemer

Driftssikkert og nemt energiforsyningssystem

Energi, data og mediekabler og slanger skal føres sikkert i lifte og teleskopbomsplatforme. Energikæder fra igus har en speciel kabelbeskyttelse, ikke kun mod eksterne påvirkninger, men også mod slitage, der opstår ved cyklisk gentagne sammentrækning og udvidelse af teleskoparme med diverse løftehastigheder.

Hybrid energikæde YE.42

Hybrid energikæde YE.42

Den hybride energikæde YE.42 fremstillet af plast og stål er 50 % lettere og nem at montere da den kan åbnes på ethvert punkt og individuelle kædeled kan udskiftes.

Energikæde E4.1L

Energikæde E4.1L

e-chains® i E4.1L serien kombinerer nem installation, robusthed og lav vægt i en familie. Leveres fra lager i mange størrelser og med meget tilbehør.

Energikæder E2.1

Energikæder E2.1

e-chains® i E2.1 serien er specielt egnet til meget trange installationssteder og korte fritbærende vandringer. Nem at montere og kan åbnes hvor du ønsker det.

Føring for hydraulikslanger

Energikæder E2.1

Sikker og driftssikker føring for to hydraulikslanger med igus E2 e-chains® med forlængerpins. Den specielle løsning for lastbilsmonterede arbejdsplatforme. E2 e-chain® med forlængerpins er meget robust og pladsbesparende.


motion plastics for lifte og platforme, prøv det selv

Få selv syn for kvaliteten af vores produkter. Prøvekassen indeholder et udvalg af igus løsninger til teleskopiske forlængere og hældende akser.

Bestil en gratis prøvekasse nu

chainflex kabler

Mindste radier og høje belastninger

chainflex kabler modstår de højeste bøjningspåvirkninger og muliggør de mindste bøjningsradier op til 4xd kabeldiameter. Alle chainflex kabler har en garanti på 36 måneder.

Styrekabel CF890/CF891

Styrekabel CF890/CF891

Til fleksible anvendelser med oliepåvirkning. Til anvendelse indendørs eller udendørs uden direkte solstråling. Specielt til fritbærende vandringer op til 10 m.

Styrekabel CF77.UL/CF78.UL

Styrekabel CF890/CF891

For kraftig anvendelse og næsten fuldstændig modstandsdygtighed mod olie. Til anvendelse indendørs eller udendørs med gennemsnitlig UV-stråling. Til fritbærende vandringer op til 100 m.

Buskabel CFBUS.PUR

Buskabel CFBUS.PUR

For mellemkraftig anvendelse og næsten fuldstændig modstandsdygtighed mod olie. Til anvendelse indendørs eller udendørs uden direkte solstråling. Til fritbærende vandringer op til 20 m.


Lejeteknik

Selvsmørende lejer med iglidur i stedet for vedligeholdelsesintensive glideblokke

Kravene til smøring og vedligeholdelse medfører store omkostninger. Takket være igus selvsmørende plastglidelejer, kan skydeplader i teleskopiske arbejdsplatforme designes til at fungere uden smøring og vedligeholdelse. Herudover er de ofte mere økonomiske og langlivede end metalliske løsninger.

Glideplader

Glideplader

Polymere glideplader er specielt designet til dynamiske applikationer, kræver ikke yderligere smøring og er vedligeholdelsesfrie.


Vedligeholdelses- og installationsservice

Du kan også modtage vedligeholdelses- og installationsservice fra igus. Vi installerer systemet med systemgaranti og tilbyder muligheden for en forebyggende vedligeholdelse.

Forebyggende vedligeholdelse med intelligente produkter

Forebyggende vedligeholdelse med intelligente produkter

igus smart plastics produkter med diverse isense sensorer og evalueringsmodulerne icom og icom.plus, der måler driftstilstande, angiver påkrævet vedligeholdelsesarbejder og stopper driften inden der opstår større skader på udstyret.

Installationsservice og eftersalgsservice

Installationsservice og eftersalgsservice

Vi tager os af installationen. Klart kalkulerbare installationsomkostninger og på opfordring, med en servicekontrakt for hele energiforsyningssystemet fra igus.


Typiske problemer og vores løsninger

Anvendelseseksempel med forlængede palletrucks

Problem:
Tunge komponenter sænker belastningen

Belastningen spiller en vigtig rolle i mange anvendelser med hældende akser eller en teleskopisk funktion, da den kan være begrænset af tunge komponenter. I tilfældet med denne teleskopiske arbejdsplatform er målet for eksempel at reducere vægten ved kurven så meget, som muligt.

Energikæde E4.1L

Løsning:
Spar op til 30 % vægt med denne energiforsyning

E4.1L e-chain® er meget robust og tilmed meget let. Den faciliterer ikke kun teleskopiske anvendelser længere, men muliggør vægtreduceringer på op til 30 %. Samtidig giver den mere nyttig plads sammenlignet med tidligere modeller, mens installationspladsen forbliver den samme.

Anvendelseseksempel: ikke-understøttede e-chain®-længder på teleskoptruck

Problem:
Der er en begrænsning på ikke-understøttede længder af de anvendte komponenter

Anvendelser, såsom denne teleskoptruck, kræver en energiforsyning med en ikke-understøttet længde. Der er dog en begrænsning på denne længde af den anvendte energiforsyning. Derfor er der behov for energiforsyninger, som er både robuste og stærke.

E4.1L i brug

Løsning:
Energiforsyning med lang ikke-understøttet længde

E4.1L giver en optimal fordeling af kraft med ikke-understøttede længder og kan klare træk- og skubkræfter på op til 7000 N. Fyldvægte på op til 600kg/m er mulige med denne e-chain®. Som følge heraf er denne e-chain® særligt egnet til ikke-understøttet brug.

Energiforsyning med nedslidte slanger

Problem:
Slitage af materialer på grund af bevægelse

Under føring af hydrauliske ledninger kan det høje tryk på slangerne betyde øget slitage af slangematerialet som følge af bevægelse. Begge faktorer udgør ikke kun en driftsfare, de kan også resultere i driftsvigt.

e-chain® fører hydraulisk slange

Løsning:
Sikker støtte, der beskytter slangen

E4.1L yder en sikker støtte af slanger med forskellige tryk, og den er designet med særligt henblik på slangen. Selv når slangen er i konstant bevægelse, reduceres slitagen af materialet, mens sikkerheden og trygheden øges.

Grove Manlift med energikæde på meget begrænset plads

Problem:
Føring af kabler og slanger på begrænset installationsplads

I tilfælde med anvendelser med en teleskopisk forlænger eller løftemast, er der begrænset plads til energiforsyninger. Det betyder, at der kræves meget små bøjningsradiusser, som ikke er mulige med alle slags kabler/slanger og energikæder. Samtidig er der krav om en særlig lang driftslevetid.

Størrelsessammenligning: e-chain® og blyant

Løsning:
De mindste bøjningsradiusser og ekstrem holdbarhed

igus® e-chains® og pålidelige chainflex®-kabler muliggør meget små bøjningsradiusser og dermed også ekstremt pladsbesparende energiforsyninger. Da lederne er flettet i bundter, er chainflex®-kabler yderst holdbare selv under ekstrem bøjningsbelastning.

Teleskopiske lejepunkter med høj vedligeholdelse

Problem:
Forkert og utilstrækkelig smøring

Teleskopiske lejepunkter kræver regelmæssig vedligeholdelse og smøring. Dette omfatter konstant vedligeholdelsesarbejde for at sikre, at udstyret er sikkert og fungerer ordentligt.

Smørefrit leje med iglidur®-stangmateriale

Løsning:
Vedligeholdelsesfri teleskopiske lejepunkter med iglidur®

Brugen af teknisk iglidur®-plast gør teleskopiske lejepunkter smøre- og vedligeholdelsesfri. Du kan selv behandle materialet eller få igus® til at fremstille skræddersyede former. Driftslevetiden for iglidur®-plast kan beregnes online.


De mest fascinerende projekter med igus produkter

Yderligere oplysninger

Brochure "Løsninger for arbejdsplatforme og telekopisk udstyr"

Download brochuren "Løsninger for arbejdsplatforme og telekopisk udstyr" (PDF)

igus test lab

Testet kvalitet. Over 4.100 test pr. år for energikæder og kabler og mere end 12.000 for glidelejer


The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.