Vælg venligst leveringssted

Valget af land/region kan påvirke diverse faktorer som pris, forsendelsesmuligheder og produkttilgængelighed.
Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273
DK(DA)

Bevist, forudsigelig, testet - vores testlaboratorium

Tech up, cost down - Hos igus fremstiller vi vores materialer og produkter efter dette motto. Disse giver dig en lang levetid, som forlænger driftstiden for dine maskiner og applikationer, eliminerer vedligeholdelsesarbejde og reducerer omkostninger. Vores ingeniører betragter emnets kvalitet og sikkerhed (dvs. emnets modstandsdygtighed og levetid) som vigtige kriterier i udviklingen. Hvert igus produkt testes grundigt, inden det gøres tilgængeligt til salg. Til det formål har vi drevet vores eget testlaboratorium siden 1985. Det er ikke kun branchens største testlaboratorium for tribopolymerer efter areal, men det udfører også det højeste antal produkttest og testprocedurer.

Garanteret lang levetid

Hvad er testet?

Vores faciliteter til test af applikationer og materialer dækker i alt 3.800 m². Hvert forretningsområde har sit eget testlaboratorium, og vi tester visse produktområder sammen. 1.500 m² er f.eks. dedikeret til test af chainflex kabler i vores egne energikæder. Til særligt lange vandringer er der 2.000 m² udendørs areal til rådighed. iglidur glidelejer, lineære drylin lejer og vores Low Cost Automation komponenter testes på et område på over 300 m². Sidstnævnte delvis under virkelige forhold i kvalitetssikring.

For hurtigere at kunne udvikle nye renrumskompatible produkter driver vi vores eget renrumslaboratorium med et ISO Class 1 renrumssystem i samarbejde med Fraunhofer IPA. Et udendørs testområde, et laboratorium til støjtest og klimakammeret med -40° C fuldender vores testområde. For at opnå maksimalt realistiske betingelser tester vi også kundeapplikationer og udfører branchetest.

Hvad sker der med testdata?

Brug af testdata stopper ikke efter udvikling. Vi har udviklet innovative online værktøjer siden 2001 og sensorbaserede smart plastics siden 2016, baseret på databasen over vores testresultater. Med disse værktøjer, kan den økonomiske effektivitet og sikkerhed for vores produkter fastlægges hurtigt og meget nemt online og hele døgnet. Dette betyder en høj grad af transparens for vores kunder og tillader dem at finde den mest økonomiske, velfungerende løsning på deres behov. Mere end 40 værktøjer er tilgængelige gratis for dig, inklusive:
Test på testlaboratoriet og igus online værktøj
Lange vandringer i udendørs test
Dr.-Ing. Ralf Selzer, Leder af forskning og udvikling

Hvor mange tests udføres på testlaboratoriet?

Årligt udføres et stort antal tests og materialeundersøgelser på de mange testfaciliteter:

  • Ud af over 15.000 tests, omkring 4.000 for energikæder og chainflex og omkring 11.000 for dry-tech (roterende, drejende, lineær, tumbling, opvarmet, under   vand osv.)
  • 450 testbænke for lejer
  • 10 milliarder energikædecyklusser
  • 3.500 testede kabler
  • 400 kundespecifikke undersøgelser

Hvad er tribopolymerer?

Tribologi er videnskaben om friktion og slid. Tribologisk optimeret plast er dem, der udviser minimal friktionsadfærd og lave slitagerater. Basepolymerer, faste smøremidler og forstærkninger kombineres i vores dry-tech produkter på en sådan måde, at lejerne, i modsætning til dem af metal, ikke kræver yderligere smøring, alle ønskede egenskaber er opfyldt og kun den mindste friktion, varmegenerering og slid forekommer." - Dr.-Ing. Ralf Selzer, Leder af forskning og udvikling for glidelejer

Tribologi er kernen i vores motion plastics


Brug af slidstærke materialer og vedligeholdelsesfrie komponenter sparer ikke kun penge, men reducerer også risikoen for slidrelateret udstyrssvigt eller omfattende vedligeholdelsesarbejde. igus har opnået betydelig know-how inden for tribologi og en stor mængde data i testlaboratoriet – de bedste betingelser for alle maskiningeniører. Årsagen: Maskiner i dag er ofte fuldt udnyttet i 3-holds drift. Set i lyset af de voksende udfordringer, er søgning efter tribologisk optimerede komponenter en tid der betaler sig for enhver maskiningeniør. 

De forskellige områder af igus testlaboratorium

Energikæde energiforsyninger

Energikæde testbænk

chainflex kabler

Testbænk for kabler

robolink økonomisk automatisering

robolink testbænk

... i henhold til anvendelsesområde