Vælg venligst leveringssted

Valget af land/region kan påvirke diverse faktorer som pris, forsendelsesmuligheder og produkttilgængelighed.
Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273
DK(DA)
3D-print med slidstærke polymerer

Selvsmørende komponenter, op til 50 gange mere slidstærke end almindelige 3D-printmaterialer


► Testet: Op til 50 gange længere levetid sammenlignet med almindelige 3D printmaterialer
Mere end 5.000 aktive kunder i hele verden stoler på vores slidstærke 3D-print polymerer
► Reservedele, prototyper og seriekomponenter i batchstørrelser fra 1 til 10.000 klar til forsendelse på en til tre dage med vores online 3D-printservice

Online 3D-printservice

Online 3D-printservice
3D-printservice

Upload blot en 3D model og brug den omgående prisberegner til at vælge egnet materiale og procedure. Global levering.

► Upload fungerer ikke? Klik her for at starte upload direkte i 3D printserviceværktøjet.

Indlæs prøvemodel og test online 3D printservice

Forbedrede applikationer og forbløffede kunder

► Alle kundeapplikationer i et overblik


3D-print innovationer

3D print nyheder 2021

Innovationer på området for industriel 3D-print.Nye produkter og services for additiv produktion med slidstærk plast.Lær vores nye materialer og værktøjer at kende nu.

Alle innovationer i et overblik

Konfigurer 3D print CAD online og beregn komponentens levetid

CAD konfiguratorer og levetidsberegner

Gratis online værktøjer for 3D printede komponenter: nem konfiguration af 3D print og fastlæggelse af forudsigelig levetid for printede komponenter fremstillet af iglidur på basis af indtastede applikationsparametre. Ingen forudgående kendskab til CAD og ingen registrering påkrævet.

Slidstærke glidepolymerer i slitagetest

3D printede komponenter i testbænk

3D printede maskinelementer fremstillet af iglidur polymerer sammenlignet med PLA, ABS, og andre almindelige materialer og produktionsmetoder? Vi leverer indsigt fra vores testlaboratorium.


Design tips til 3D printservice

Design tips til 3D printservice

Additive fremstilling design guide

Praktiske tips til design af funktionsdele til fremstilling i 3D printservice. Ud over materiale og fremstillingsmetode, spiller det rigtige komponentdesign en afgørende rolle for at øge levetiden, minimere slid og optimere friktionskoefficienten.
 

Download designguiden til holdbare funktionelle komponenter

Gratis prøveboks med slidstærke dele

iglidur® 3D print vareprøve

Oplev kvaliteten af vore materialer

Oplev vores materialer og additive metoder til 3D printning. Bestil vores gratis prøveboks med et udvalg af 3D printede prøver og iglidurmaterialer fra additive manufacturing. Vi bruger vores højtydende plast til vores interne 3D printservice til slidstærke komponenter og til produktion af filament- og lasersintringspulver.

Bestil en gratis prøvekasse med 3D-print

FAQ: Dine spørgsmål og vores svar om igus 3D printservice og iglidur materialer

Pulverprint (lasersintring)

På hvilke 3D printere kan iglidur lasersintringspulvere behandles?
igus bruger EOS Formiga P110. I princippet burde tribomaterialerne iglidur I3-PL og iglidur I6-PL kunne behandles på lasersintrings 3D printere med CO2-lasere, hvis printparametrene kan justeres. Der er allerede modtaget positiv feedback fra kunder med EOS Formiga P100 samt 3D systemudstyr. På grund af laserens energiabsorbering er den ikke egnet til økonomiske systemer som Sinterit Lisa eller Formlabs Fuse 1. iglidur I8-ESD-PL er egnet til dette på grund af sin sorte farve; der har allerede været positiv feedback fra kunder her.

Indtil videre har jeg altid købt komponenter fremstillet af PA12 eller fra MJF processen; hvilket igus lasersintringspulver er sammenligneligt?
Alle iglidur lasersintringsmaterialer er grundliggende egnede, hvorved det bedst egnede materiale kan udvælges efter kravet. iglidur I3-PL er det hyppigst valgte og mest økonomiske lasersintringsmateriale i igus 3D printservice.

Kan gevind printes?
Fastspændingsgevind kan printes direkte fra M6 eller lignende dimensioner. Hertil skal den geometriske form integreres i 3D modellen. Alternativt kan gevind også skæres eller, i tilfælde af stærkt belastede eller ofte skruede gevind, kan der indsættes gevindbøsninger. Bed om et særskilt tilbud for dette.

Hvad med drivgevind?
igus kan på forespørgsel levere komponenter med gevindhuller til trapezformede eller dryspin føringsskruer. Føringsskruemøtrikker til trapezformede gevind kan genereres med igus CAD konfiguratorer. For dryspin gevind bedes du kontakte din igus kontaktperson, da det er en beskyttet geometri.

Kan materialet fræses eller på anden måde bearbejdes mekanisk?
Passende mekanisk bearbejdning er mulig. Til bearbejdning på drejebænken gælder de sædvanlige foranstaltninger for ufyldt plast (f.eks. POM); her skal der muligvis laves en fastgørelse for at forhindre deformation af komponenten under fastspænding. På grund af den øgede slidstyrke af iglidur materialerne er slibning mere krævende end med standardplast.

Hvilket iglidur lasersintringsmateriale er bedst egnet til tandhjul?
iglidur I3 har den længste levetid for alle igus 3D printmaterialer i test med tandhjul. For snekkegear er iglidur I6 bedre egnet på grund af den glidende relative bevægelse mellem modparterne.

Kan overfladen af komponenterne glattes?
Til udjævning af lasersintringskomponenter i igus 3D printservice anvendes vibrationsslibning/rotofinish og kemisk udglatning. Ved vibrationsslibning udjævnes overfladen af komponenten ved hjælp af små hjul, hvilket reducerer ruheden. Ved kemisk udjævning opløses komponentens overflade ved hjælp af et kemikalie, der udglatter overfladen og lukker den.

Hvad er fordele og ulemper ved overfladebehandling?
Den vibrationsslibning fjerner minimalt partikler fra overfladen og kan for eksempel forudse krympning af et glideleje. Det er en økonomisk og hurtig form for efterbehandling, men er ineffektiv på steder, som glidelegemerne ikke når (f.eks. indvendige kanter, kanaler). Processen er kun egnet til mindre komponenter med enkle geometrier.
Den kemiske udjævningsproces opløser plasten på komponentens overflade. Efter at opløsningsmidlet er fordampet, forbliver der en tæt overflade, mens den ubehandlede komponent altid har en vis porøsitet, som spiller en rolle i brugen af smøremidler, klæbemidler, trykluft samt vakuum. Denne overfladebehandling giver endnu glattere overflader end vibrationsslibning, men betyder også et højere tillæg samt en længere leveringstid af komponenten på 9-12 arbejdsdage.
Begge overfladebehandlinger kan konfigureres og bestilles direkte online i iglidur Designer under fanen "Efterbehandling".

Hvad skal man overveje, ved brug med vakuum?
På grund af den integrerede faste smøring fungerer igus glidelejer også i et vakuum. Afhængig af applikationen skal den maksimalt tilladte gasudledning på plastkomponenten reduceres til et minimum. På grund af den højere densitet anbefales lasersintringsprocessen her frem for FDM -processen. Gasfrigivelsen af lasersintrings plastkomponenter kan reduceres ved først at tørre og derefter infiltrere delene. Begge kan tilbydes af igus og udføres direkte under produktionen.

Er 3D printede komponenter gastætte?
igus har hidtil kunnet opnå erfaring med komponenter produceret ved hjælp af lasersintringsprocessen. Det er kendt, at ubehandlede komponenter ikke har en høj gastæthed. Gastætheden kan forbedres betydeligt ved en infiltreringsproces eller ved kemisk udjævning, hvilket allerede er blevet bekræftet af kundernes feedback. Gastætheden afhænger dog altid af vægtykkelsen; jo tykkere væg, desto mere gastæt er komponenten. For komponenter fremstillet ved filamentprint kan der antages en lavere gastæthed, derfor anbefales lasersintringsprocessen her.

Er der et farvet pulver / hvilke farver er tilgængelige?
igus tilbyder ikke farvet lasersintringspulver. På grund af den øgede indsats ved udskiftning af materialer involverer produktionen af lasersintringskomponenter generelt den efterfølgende farvning af komponenterne i stedet. Det er også muligt for komponenter fremstillet af iglidur® materialer. Over 20 standardfarver er tilgængelige, og specielle farver er også mulige. Materialets tribologiske egenskaber kan påvirkes af farvning.
iglidur tribomaterialerne er grundlæggende hvide (iglidur I6, I10), gule/beige (iglidur I3) eller antracit/sorte (iglidur I8-ESD). For sorte komponenter er iglidur I8-ESD nogle gange det bedre valg i forhold til farvede komponenter, da komponenten er gennemfarvet, og leveringstid og delomkostninger ikke påvirkes. Som følge heraf er den sorte farve også mere vejrbestandig.

Filamentprint (FDM/FFF)

Hvilken filament 3D printer anbefaler igus?
På grund af det store antal systemer, der er tilgængelige på markedet, kan der ikke gives en klar anbefaling. Grundlæggende bør printeren have et tilstrækkeligt stort og lukket installationsrum samt et opvarmet printbord. Derudover anbefales et printhoved med to dyser eller to uafhængige printhoveder, der kan opvarmes op til 300° C.
Enheden skal også kunne konfigureres frit, dvs. bearbedningsparametrene skal være justerbare, og det skal være muligt at behandle filamenter fra tredjepartsproducenter. Andre nyttige specifikationer omfatter udskiftelige magnetplader, netværksforbindelse, direkte drev ekstruder og automatisk nivellering af printbord.
Du bør være i stand til at behandle vores filamenter på de fleste almindelige printere uden problemer. Vi sender også gerne materialeprøver til dig, hvis du har købt en printer - du er velkommen til at kontakte os.

Kan jeg bearbejde igus filamenter på min 3D printer?
I de fleste tilfælde, ja, så længe 3D printeren tillader behandling af tredjeparts materialer. Hvis udskrivningsparametrene (hastigheder, temperaturer osv.) Kan indstilles af dig selv, er der intet der modsiger det.

Kan igus filamenter bearbejdes på Stratasys/Makerbot/Markforged printere?
Nej, fordi de, ligesom visse andre, kun tillader brug af proprietære filamenter.

Hvilke filamentdiametre tilbyder igus?
Filamenter fra igus leveres i diametre på 1,75 mm og 2,85 mm. Nogle 3D printere kræver filament med en diameter på 3 mm. I praksis refererer dette til diameteren 2,85 mm, så den kan bruges synonymt. Derfor kan igus "3 mm filament" bruges på printere, der kræver 2,85 mm eller 3 mm filament.
Kun højtemperaturs filamenter (iglidur RW370, A350 osv.) Er indtil videre kun tilgængelige i 1,75 mm.

Hvad er dimensionerne på spolerne med tribofilamenterne?
Filamentspolernes dimensioner kan ses på produktsiderne i shoppen .

Profilerne for Cura fungerer ikke, hvad kan jeg gøre?
Profilerne for iglidur I150-PF, I180-PF og andre tribofilamenter kan installeres i Cura via Marketplace. Softwaren skal derefter genstartes. Profilerne fungerer kun til Ultimaker 3D printere (3, S3, S5), og materialerne kan kun vælges, hvis en sådan enhed er konfigureret i Cura. Der er ingen tilgængelige profiler til download i Cura til andre 3D printere.

Er der en profil/et parametersæt til tribofilamenter til 3D printeren x?
For de fleste 3D printere tilbyder igus de generelle bearbejdningsinstruktioner for det respektive tribofilament til download. Det kan findes i downloadområdet på produktsiden for det respektive materiale i shoppen.

Er der et fiberforstærket filament fra igus?
igumid P150-PF er et fiberforstærket materiale, som har en meget højere stivhed og styrke end tribofilamenterne.

Hvilket materiale er egnet som støttemateriale for tribofilamenter?
Afhængigt af tribofilamentet kan forskellige (vand-)opløselige filamenter, som PVA, fra forskellige tredjepartsleverandører bruges. Til filamenter som iglidur I180-PF, I190-PF og J260-PF med en højere bearbejdningstemperatur bør der om nødvendigt anvendes et egnet støttemateriale til højere temperaturer (f.eks. Formfutura Helios).
Et alternativ er såkaldte "breakaway" støttematerialer, som let kan fjernes i hånden efter 3D print. For nogle tribofilamenter, f.eks iglidur I150-PF, er PLA også velegnet som støttemateriale, der kan fjernes manuelt efter print uden større besvær.
For højtemperaturs tribofilamenter (iglidur RW370, A350 osv.) Kan vi ikke levere en anbefaling i øjeblikket.

Hvilket tribofilament er bedst egnet til tandhjul?
De bedste resultater i sammenligning af levetiden for tribofilamenterne samt nogle standard 3D printfilamenter opnås af iglidur I190-PF og igumid P150-PF. En detaljeret rapport om dette foreligger ikke, men er planlagt i fremtiden.

Hvordan får jeg igus filamenter til at klæbe til trykpladen?
Til tribofilamenter tilbyder igus adhæsionsfremmeren til tribofilamenter samt de klæbende film, som kan bestilles i butikken. Adhæsionsfremmeren påføres som en væske på en trykflade (f.eks glas) og fungerer som et vedhæftningsmedium samt et hjælpemiddel til frigørelse, når pladen er afkølet. Filmen limes på trykpladen og giver forbedret vedhæftning. Kun adhæsionsfremmeren er egnet til Ultimaker 3D printere.

Er der et farvet filament/hvilke farver er tilgængelige?
Da der er tale om tekniske materialer, er farven sekundær. Derfor er filamenterne kun tilgængelige i hvid (iglidur I150-PF, I180-PF) eller beige/gul (iglidur J260-PF, I190-PF, RW370-PF). Som en variant af iglidur I180-PF, til særlige applikationer fås iglidur I180-BL-PF i sort, samt iglidur I151-PF og A350-PF til fødevareindustrien i blå.

Kan overfladen af komponenterne glattes?
For nogle tribofilamenter er dette muligt og er allerede blevet testet eksperimentelt. For en vurdering af din individuelle applikation, bedes du kontakte din igus kontaktperson.

Skal tribofilamenter tørres?
Tørring af filamenterne anbefales generelt fra tid til anden for at sikre høj overfladekvalitet, bedste mekaniske egenskaber og materialets bedste printbarhed. Nogle filamenter bør tørres oftere, f.eks. iglidur I190-PF, iglidur A350-PF og iglidur RW370-PF. Filamentspolerne kan tørres i en almindelig varmluftovn til husholdninger eller i en tørluftovn, der er specielt designet til dette formål.

Hvad er den maksimale tørretemperatur?
Tommelfingerreglen er en tørretemperatur, der ikke overstiger plastens maksimale påføringstemperatur, men som heller ikke skader plastspolen. Til filamenter på matsorte plastspoler max. 70° C, på gennemsigtige spoler max. 90° C og på blanke sorte spoler (filamenter ved høj temperatur) maks. 125° C med mindst 4-6 timers tørretid.

Er efterbehandling som ved lasersintringsprocessen også tilgængelig for FDM komponenter?
Efterbehandlingstrin som mekanisk efterbehandling (boring, drejning, fræsning) og indstilling af gevindbøsninger er også mulig for komponenter fremstillet ved hjælp af FDM processen. Kontakt os gerne, hvis du har brug for hjælp til dette for din applikation.

Hvilke materialer tilbyder igus i 2K- eller 4K printservice?
Ud over tribofilamenterne findes der også en række andre filamenter, f.eks. et fleksibelt materiale (TPU) og andre materialer til 3D printservice. Kontakt os venligst, hvis du er interesseret.

Hvilke materialer kan kombineres?
Nogle filamenter kan danne en materialeforbindelse på grund af deres molekylære sammensætning. Mange andre kan ikke kombineres let med hinanden, så der bør konstrueres en form-fit forbindelse her. For mere information, se vores blogindlæg om print af flere materialer.

Flere spørgsmål om additiv fremstilling

Er der harpikser til SLA/DLP processen fra igus?
Nej, ikke på nuværende tidspunkt. Men det er ganske tænkeligt, at der kommer en tribo-harpiks i fremtiden. I SLA- og DLP processerne bearbejdes fotopolymerer, hvis specifikationer stadig kan ændre sig betydeligt efter behandling, især på grund af påvirkning ved UV stråling. igus forsker aktivt i at løse dette.

Er der harpikser til SLA/DLP processen fra igus?
Nej, ikke på nuværende tidspunkt. Men det er ganske tænkeligt, at der kommer en tribo-harpiks i fremtiden. I SLA- og DLP processerne bearbejdes fotopolymerer, hvis specifikationer stadig kan ændre sig betydeligt efter behandling, især på grund af påvirkning ved UV stråling. igus forsker aktivt i at løse dette.

Findes der transparente materialer fra igus?
Nej. Igus behandler og udvikler udelukkende materialer og forbindelser til bevægelige applikationer.

Hvilket materiale er det bedste valg til kabinetter?
Det er muligt, at produktionen af sådanne dele via igus er dyrere end hos andre leverandører, da der benyttes materialer, der er specielt optimeret til minimal friktion og slid. iglidur I8-ESD er velegnet på grund af sin farve og antistatiske specifikationer samt igumid P150-PF på grund af sin fiberforstærkning.

Kan igus producere reservedele?
Hvis der findes en 3D model, og der ikke er juridiske begrænsninger fra den originale producent, er dette muligt. For erhvervskunder tilbyder igus at genopbygge defekte komponenter. Privatkunder har mulighed for gennem vores samarbejde med reparationsinitiativer at få rekonstrueret og produceret komponenten. Til simple dele som glidelejer og tandhjul kan igus CAD konfiguratorer også bruges.

Producerer igus også metaldele ved hjælp af 3D printservice?
Nej.

Findes der ledende 3D printmaterialer fra igus?
Ja og ne Modificeret plast har en meget høj modstand i forhold til metaller. Med en specifik modstand på ca. 1x10 7 ohm x cm, ligger iglidur I8-ESD i området "antistatisk dissipativ", men ikke rigtig ledende.

Findes der brandhæmmende 3D printmaterialer fra igus?
Tribofilamenterne iglidur RW370-PF, A350-PF og J350-PF er brandhæmmende ifølge UL94 V-0. iglidur RW370-PF opfylder også EN45545-standarden for jernbanekøretøjer. Lasersintringsmaterialet iglidur I3 opfylder FMV SS 302- eller DIN 75200 -standarden for bilinteriør. Certifikaterne kan downloades fra fanen "Downloads" på produktsiderne i shoppen .

Er der FDA kompatible 3D printmaterialer fra igus?
Lasersintringsmaterialerne iglidur I6 og iglidur I10 samt tribofilamenterne iglidur I151-PF og A350-PF er godkendt til fødevarekontakt i henhold til FDA og EU 10/2011. Certifikaterne kan downloades fra fanen "Downloads" på produktsiderne i shoppen.

Hvilket materiale er egnet til brug under vand?
Test med iglidurmaterialer i roterende og drejelige applikationer under vand har vist, at især lasersintringsmaterialet iglidur I8-ESD er velegnet til det, da slitageraten i dette miljø er meget lav.

Hvilket materiale er UV resistente?
I forvitringstesten (hver 8 timer bestråling med UV-A samt 4 timers kondensering ved 50° C i i alt 2000 timer / ASTM G154 cyklus 4) viste lasersintermaterialerne iglidur I3 og I6 sig at være relativt modstandsdygtig, med en ændring i bøjningsstyrken på ca. - 20 % og tribofilamentet iglidur I190-PF med ca. - 40 % sam de mest resistente mod forvitringseffekter som UV stråling.

Hvad er den kemiske resistens for iglidur 3D printmaterialer?
Tribofilamenternes og lasersintringsmaterialernes kemiske modstand kan ses på de søgbare lister under fanen "Tekniske data" på produktsiderne i shoppen eller i iglidur Designer i materialerne under "Flere oplysninger".


Konsultation

Jeg vil med glæde besvare dine spørgsmål personligt

Photo
Henrik Borch

Managing Director

Skriv e-mail

Levering og vejledning

Personlig betjening:

Mandag til fredag fra 7:00 til 20:00.
Lørdag fra 8:00 til 12:00.

Online:

24h

The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.