Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273
Kom hurtigt i form
uden brug af smøremidler

Hold dig aktiv ...

... med veldesignede igus® linearføringer og lejer til sportsudstyr

Skift leje nu, og sænk omkostningerne med op til 40 %

McFit, Fitness First eller Kieser Training – i øjeblikket træner langt over ti millioner medlemmer i tyske motionscentre, og tendensen er stigende. Statistikken viser, at det mest benyttede udstyr i motionscentre er fitnessmaskiner til vægttræning og cardiomaskiner. Altid i fokus: ergonomiske og jævne bevægelser. Til justering af siddestilling, vægte og maskinernes hældning anbefaler vi lejer og linearsystemer fra igus®. De er nemme at håndtere og arbejder næsten lydløst, da de fungerer uden kugler. Særligt i store sportsfaciliteter med flere hundrede træningsmaskiner er det vigtigt, at støjudviklingen er minimal. Lige så vigtigt: igus® produkter er smørefri. Der er trods alt ingen motionscenterbrugere, der har lyst til at få snavsede hænder eller oliepletter på deres tjekkede fitnesstøj. I hvert fald skal træningsmaskiner til professionel brug kunne holde til konstant drift dagligt, hvad enten de indstilles manuelt eller elektronisk ved at trykke på en knap. Lette, støjsvage og bløde bevægelser ... igen og igen og med aktive funktioner adskillige timer om dagen.

Fordele ved igus® højtydende polymerer til sports-, fitness- og genoptræningsbranchen:

Vedligeholdelsesfri tør drift, uden fedt

Lave friktionskoefficienter

Jævn og støjsvag drift

Korrosionsfri, lette at rengøre

Absorberer vibration

Mindre slid

igus® i træningsmaskiner: manus® anvendelse, som er præmieret med guld, fører langrendssporet ind i din bolig.

drylin® linearteknologi
 

drylin® linearteknologi

iglidur® lejer
 

iglidur® lejer

  • Vedligeholdelsesfri tør drift
  • Lave friktionskoefficienter
  • Absorberer vibrationer

igubal® sfæriske lejer
 

igubal® sfæriske lejer

  • Kompensering af justeringsfejl
  • Korrosionsfri, lette at rengøre
  • Høj belastningskapacitet

Diverse individuelle lejer fremstillet af igus® efter dine krav

Din individuelle komponent efter dit design, i den ønskede mængde og materiale

Individuelle løsninger er en lige så stor del af igus® produktsortiment som standarddelene. Vores eksperter matcher valget af produktionsproces og komponentmateriale præcis efter dine behov. Det rette materiale for din anvendelse er valgt fra et bredt udvalg af slidstærke og vedligeholdelsesfri højtydende polymerer.


Anvendelsesområder for drylin® og iglidur® produktsortimentet

De mest populære træningsmaskiner til vægttræning er benbøjer og -strækker samt butterfly og latissimustræk. Her udfører drylin® W linearføringer og iglidur® lejer deres opgave pålideligt. På den måde sørger linearføringen for, at højden af puden til bentræning kan justeres enkelt og næsten lydløst. Dobbeltprofiler og slæder kan monteres hurtigt, og takket være den smørefri drift kræves der slet ingen vedligeholdelse. Til alle lejesteder i butterfly- og latissimus-træningstårnet er iglidur® G og M250 lejer ideelle. De anbefales til alle ledsteder i motionssekvensen. Uanset hvor de er monteret, er de modstandsdygtige over for korrosion, de piber aldrig, og de har en lang levetid.

Benbøjer og -strækker
Butterfly- og latissimus-træningstårn
Butterfly- og latissimus-træningstårn

Hvis du vil arbejde med dit hjertekredsløb, er romaskinen ideel til dig. Både roterende og drejende led kan justeres perfekt med igus® lejer – lydløst og uden vedligeholdelse. drylin® linearføringssystemerne, der er installeret i romaskiner, er helt smørefri og kan derfor benyttes i åbne anvendelser. Deres dobbeltakselprofil i aluminium giver en høj torsionsmodstand ved lav vægt. Linearlejer sørger for, at sædet glider friktionsfrit og støjsvagt.

Romaskine
Romaskine
Romaskine

Anvendte produkter


Den perfekte siddestilling spiller også en afgørende rolle på cardiomaskiner som for eksempel hjemmetrænere eller ergometre – først da kan du undgå at belaste knæleddet, for eksempel. Hvad enten det sker manuelt eller via chipkortstyring, indstilles sædeafstand og højde på greb og skærme på få sekunder og tilpasses dine individuelle behov. Med profilerne og de komplette slæder eller enkelte linearlejer udgør drylin® W-linearføringen det idelle sæt til enhver konstruktion og ethvert design. Specielt til elektriske indstillinger sikrer igus® energikæder og kabler fejlfri drift i ethvert monteringsområde, selv når bøjningsradius er mindst.

Cardiomaskiner med drylin® linearteknologi – indstilling af sæde, skærm og greb

Sædeindstilling
Skærmindstilling på cardiomaskinen
Indstilling af greb på cardiomaskinen

Anvendte produkter


iglidur® lejer i cardiomaskiner – sædejustering og i pedalen

Sædejustering
Lejer i pedalen

Anvendte produkter

Med lejer og linearsystemer fra igus® er de professionelle modeler udstyret med den fornødne mekanik til at klare disse belastninger på lang sigt. De robuste maskinelementer giver sikkerhed og pålidelighed i mange år uden svigt. Der er trods alt ikke noget mere irriterende for ejerne og medlemmerne af et motionscenter end fejlbehæftede maskiner i træningsområdet. Såvel linearføringer som lejer – igus® tilbyder alle komponenter til traditionel drevteknologi i smørefri version. De er baseret på teknisk plast, som ikke kræver smøring. Bevægelsestypen, der er enklere end cirkulerende stålkugler, mindsker driftsstøj og vægt og sænker samtidig omkostningerne med 40 %.


igus®-produkter anvendes med succes i sports-, fitness- og genoptræningsbranchen

Her kan du se nogle eksempler på vores kunders anvendelser


Flere oplysninger

igus®-leveringstider