Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Et top aktuelt emne: Virksomheden igus gør fremskridt med udviklingen af HT-filamenter med selvbygget HT-printer05-02-2019

"Et godt eksempel på vores prisbillige automatiseringskoncept," siger Tom Krause, igus GmbH, om sit teams nyligt designede og opbyggede HT-3D-printer

Prisbillig automatisering i vores fabrik: Som et resultat af denne idé har igus bygget en HT-3D-printer til udviklingen af nye HT-filamenter ved hjælp af interne mekaniske komponenter. Således blev komplette lineære systemer bestående af drylin W-lineærføringer, dryspin-gevindskruer fremstillet af rustfri stål og igus standard step-motorer brugt. Takket være den nye 3D-printer kan brugere nu bruge et smøre- og vedligeholdelsesfrit filament til produktionen af varmeresistente specialdele med den højtydende iglidur J350-plast.

Høje temperaturer skaber ikke kun problemer for mange maskinelementer i anlæg, men også for konventionelle 3D-printere. For at kunne udvikle nye filamenter til slidbestandige komponenter i HT-anvendelser har igus nu bygget en HT-3D-printer. Til det mekaniske system var igus-ingeniørerne afhængige af varmebestandige komponenter i rustfri stål i den vedligeholdelsesfri drylin W-lineærføring og jævntkørende dryspin-højstigningsgevindskruer i X-, Y- og Z-akserne. Smørefri linere og gevindskruebolte fremstillet af det slidbestandige højtydende plast, iglidur X og iglidur C500, sikrer nøjagtig justering af byggepladen, selv med installationstemperaturer på op til 200 celsiusgrader. "I den nye 3D-printer forlader vi os på standardkomponenter fra igus, som virker driftssikkert selv ved de høje installationstemperaturer. Vi bruger en dyse, der kan smelte filamentet ved en temperatur på op til 400 celsiusgrader," forklarer Tom Krause, leder af enheden for additiv produktionsvirksomhed hos igus GmbH. "Således var vi i stand til at udvikle og grundigt teste et nyt filament til HT-miljøer med iglidur J350."

Slidbestandige komponenter egnet til op til 180 celsiusgrader
Det smørefri iglidur J350-materiale tilbydes allerede af motion plastics-specialisten i sortimentet af glidelejer og stangmaterialer. Den højtydende plast er først og fremmest kendetegnet ved sin ekstremt høje slidbestandighed og meget lave friktionskoefficienter på stål. Udholdenhedsløberen er særligt egnet til rotation og har en høj dimensionel stabilitet ved høje temperaturer op til 180 celsiusgrader. Middelstore til store belastninger er ikke noget problem for iglidur J350. Ved brug af HT-3D-printeren bearbejdes filamentet på en printerplade udstyret med en PET-film. Typiske anvendelsesområder for det nye filament kan du finde indenfor f.eks. områderne automatteknologi, i bilsektoren, i glasindustrien og inden for mekaniske anvendelser. Udover iglidur J350 findes der 6 andre filamenter fra igus: Materialer, der er godkendt til fødevarekontakt overfor kemiske materialer. Det nye iglidur J350-filament kan bestilles på onlinebutik .