Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Hurtig udskiftning, mens den stadig er monteret på skinnen: Udskiftning af glidefolie med igus exchange-leje06-03-2019

Udvidede størrelser af de nye smørefri exchange-lejer sikrer en længere driftslevetid for drylin W-linearsystemer

motion plastics-specialisten igus anvender smørefri glidefolier fremstillet af højtydende polymerer for at sikre lydløs og nøjagtig bevægelse af lineære føringer. I starten af året udviklede igus et exchange-leje til det lineære drylin W-modulkit med særligt henblik på hurtig udskiftning af glidefolier i højfrekvente anvendelser. Princippet bag er enkelt: Lås lejet op, skub glidefolien ud, skift den ud, og så er den klar. Exchange-lejet, der sparer tid og penge, fås nu også i størrelse 16 og 20 til lineære føringer fra drylin W-serien – udover standard installationsstørrelse 10.

Under ekstreme forhold kan slibesand eller glasstøv før eller siden forårsage slitage af glidefolierne på en lineær føringsskinne. Det er nøjagtig det samme som anvendelser inden for automatisering, hvor lineære føringer og akser er i drift døgnet rundt. For at udskifte glidefolien skulle hele den lineære slæde skubbes af skinnen. Dette kunne i forbindelse med lineære akser eller robotter med multiple akser og tandremsdrev i særdeleshed medføre en omkostningstung afmontering. Derfor har igus udviklet et exchange-leje fremstillet af den højtydende plast iglidur J200 til drylin W lineære føringer. Lejet muliggør en nem udskiftning direkte på den lineære skinne med få trin. Dette optimerer oppetider, reducerer omkostninger og sikrer døgndrift. Et praktisk, gratis værktøj muliggør sikker og hurtig installation af glidefolierne. For at gøre det muligt for endnu flere brugere at drage fordel af det praktiske og effektive leje fås det nye leje også i installationsstørrelse 16 og 20 udover installationsstørrelse 10. Således kan for eksempel drylin W lineære føringer, lineære akser og lineære robotter nemt eftermonteres.

Udskiftning af lineært leje på 30 sekunder
Princippet bag udskiftningslejet er ret enkelt: Først løsnes sidedækslet af linearhuset ved hjælp af en skruetrækker. Med det medfølgende gratis værktøj, som brugeren også selv kan 3D-printe, kan glidefolien skubbes ud af huset og fjernes direkte fra skinnen. Den nye glidefolie af det slidstærke og modstandsdygtige højtydende plast iglidur J200 clipses herefter på skinnen og indsættes i slæden med monteringsværktøjet. Fastgør sidedækslet på linearhuset igen, og i løbet af ingen tid er lejet skiftet ud. Den praktiske fordel: Skinnen beskadiges ikke, og lejehuset kan genbruges uden afmontering af remme eller ledeskruer. En stift midt på sidedækslet fastholder glidefolien i linearhuset. Alternativt kan udskiftningen udføres med en skruetrækker. På den nye glidefolie og i slæden har igus anbragt specielle udskæringer til dette formål. Det er nemt at bestille drylin W-exchange-lejet inklusive monteringsværktøjet online. Ligesom det praktiske eftermonteringskit med glidefolier til udskiftning, låg og monteringsværktøj.

Besøg https://youtu.be/dN5ToIGwN9E for at se den nemme og hurtige udskiftning af glidefolie