Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

En lang rejse: 80 prisbillige robotter fra igus til forskning på højere indiske læreanstalter23-05-2019

Tysk-indisk vidensdeling med brugervenlige robotarme til enkle automatiseringsopgaver

Köln den 17. januar 2019 – Robot- og automatiseringsteknologi er et vigtigt emne på højere læreanstalter i Indien og ikke kun i Tyskland. Regeringerne i de to lande arbejder tæt sammen for at sætte skub i forskningen indenfor disse områder. Som reaktion på den indiske regerings søgen efter enkle robotsystemer til undervisningsformål var robolink, det prisbillige modulsystem fra igus, så overbevisende, at der blev bestilt mere end 80 robolinkarme til 40 indiske læreanstalter. På en workshop i Aachen fik professorer fra Indien direkte førstehåndserfaring i, hvor let det er at bruge de prisbillige robotter fra igus.

Øget samarbejde mellem Tyskland og Indien – de to landes regeringer har forpligtet sig til dette mål. Bestræbelserne blev intensiveret, da den indiske premierminister, Narendra Modi, besøgte Angela Merkel i juli sidste år i Berlin. Med 1,3 milliarder indbyggere, sagde Merkel, er Indien en stærk partner for Tyskland. Det var nu blevet tid til at implementere hensigtserklæringen, som begge lande havde underskrevet, med målet om at konsolidere deres gensidige samarbejde. Et tættere samarbejde inden for disse forsknings- og undervisningsområder er ét vigtigt aspekt i denne erklæring. Emnerne robot- og automatiseringsteknologi udgør et nyt interessefelt på højere læreanstalter i Indien, og i nogle tilfælde er de kun blevet udforsket i meget begrænset omfang. Vangapandu Venkatanagaraju arbejder på vegne af den indiske regering for at oprette vidensoverførselsprocessen mellem indiske og tyske ingeniører. Da han besøgte Automatica på udkig efter robotter til undervisningsformål, blev hans opmærksomhed rettet mod robolink, det prisbillige modulsystem fra motion plastics-specialisten igus. Det førte til ideen om at udstyre universiteter og fagskoler med 80 robotarme til området for automatiseringsteknologi.

Nemme at bruge takket være intuitivt software
De højere læreanstalter skal lære, hvordan enkle automatiseringsopgaver i industrien kan udføres med robotarmene. 40 indiske uddannelsessteder vil hver modtage to robotter: robolink DCi med fire akser, indbygget styresystem og elektriske magneter samt en robolink-robotarm med fire akser og pneumatiske sugekopper. På en delegationsrejse blev 24 indiske professorer bekendte med robolink-systemerne. Rejsen var tilrettelagt af APS GmbH. Virksomheden har forpligtet sig til vidensoverførslen af robotteknologi og forskning mellem landene. Professorerne blev uddannet af igus-eksperterne i prisbillig robotteknologi, Alexander Mühlens og Kai Schmitz, ved et arrangement i Aachen Digital Capability Center. Dr. Christian Meyer, udvikleren af robolink DCi-softwaren fra Commonplace Robotics, instruerede professorerne i brugen af den intuitive software. "Efter yderligere Train the Trainer-webinarer vil professorerne undervise de studerende i, hvordan robolink kan bruges i industrianvendelser," forklarer Meyer. Efter blot en kort gennemgang kunne professorerne definere nogle af robottens bevægelser og se deres bestræbelser i virkeligheden. Yderligere projekter såsom brugen af prisbillig robotteknologi indenfor tekstilteknologi er allerede under planlægning i samarbejde med APS GmbH.