Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

50 procent lettere: Verdens første modulære igus hybrid kæde fremstillet af stål og plast22-08-2019

Energiforsyningssystemer fremstillet af stål og plast håndterer lange, fritbærende bevægelser uden problemer, og kan åbnes og lukkes lynhurtigt

Sikker vertikal føring af kabler og slanger: igus har nu udviklet sin første hybride plast-stål kæde for disse anvendelser. Det nye energiforsyningssystem, kaldt YE.42 er 50 procent lettere end konventionelle stålkæder grundet dens højtydende polymerer og leverer 50 procent mere fritbærende længde end energikæder i plast. Hybridløsningen har en meget høj stivhed og er nem at montere og vedligeholde takket være sit modulære design. Operatører kan stole på arbejdsplatforme eller vertikale lifte for en sikker, letvægts, økonomisk og hurtigt udskifteligt system.

Plukkemaskiner, byggemaskiner og løfteplatforme har en fælles udfordring : En sikker og kompakt vertikal føring af kabler og slanger. Til disse scenarier, benytter brugerne oftest rå og stive stålkæder. Men disse er meget tunge og svære at installere, og har ofte behov for fuld udskiftning når der er behov for service eller reparation. Det betyder enorme omkostninger for maskinoperatører og personale grundet nedetiden på udstyret. igus har nu udviklet en hybrid energikæde specielt til lange fritbærende bevægelser. Støtteledene i den nye energiforsyningsløsning er fremstillet af stål og sikrer høj stivhed, mens pin/boring tilslutningen, ydre links og tværstivere er fremstillet helt i tribologisk optimeret højtydende plast. Takket være plast - i modsætning til stålkæde - sparer brugeren 50 procent vægt. Sammenlignet med en energikæde i plast, kan den nye hybride energikæde implementere 50 procent længere fritbærende bevægelse.

Hurtigt monteret og vedligeholdt takket være modulært design
En anden fordel ved den nye energikæde ligger i modulariteten. Kædelinks på YE.42 er nemme at samle og kan monteres hurtigt. Takket være modulopbygningen, eliminerer igus skruer, nitter eller bolte der kan løsnes under vibration. Kabler kan udskiftes hurtigt da tværstivere kan åbnes: En anden fordel frem for klassiske stålkæder, der normalt er nittet eller boltet. Den nye YE.42 opnår desuden sin stabilitet ved et underskåret design for låsning af kædeled. Til energikædens indre, tilbyder igus et bredt udvalg af opdelingselementer der sikrer en indvendig separation der skåner kabler og slanger. readychain - tilslutningsklar til system garanti
Den nye hybride energikæde kan nu leveres med en indre højde på 42 millimeter og en bredde på 50 til 400 millimeter med en bøjningsradius på 100 millimeter. Andre størrelser fås på anmodning. Det nye energiforsyningssystem kan også leveres tilslutningsklart, kablet readychain system med kædevenlige og testede chainflex kabler, hydrauliske komponenter, slanger og slangefittings. Alle chainflex kabler tilbydes med en unik global garanti på 36 måneder, takket være de utallige tests der er udført på vores eget 3.800 kvadratmeter store igus testlaboratorium.